Φραπέ
Με τον φραπέ τα πράγματα είναι αρκετά απλά και εύκολα. Αυτό οφείλεται στο ότι όταν φτιάχνετε τον φραπέ σας θα το κάνετε με παγωμένο νερό και θα βάλετε λιγότερα παγάκια. Έτσι διατηρείται κρύος για αρκετή ώρα.
Φρέντο εσπρέσο ή καπουτσίνο
Το συγκεκριμένο είδος καφέ βγαίνει ζεστό από την εσπρεσιέρα χρειάζεται κάποιο κόλπο για να μην αραιώνει στη διαδικασία κρυώματός του. Αυτό που πρέπει αρχικά να κάνετε είναι να χτυπήσετε το ζεστό εσπρέσο με το μιξεράκι του φραπέ (αν δεν έχετε ειδικό μιξεράκι για εσπρέσο) με 2 παγάκια. Όμως κάπου εδώ μπορεί να έρθει σιγά – σιγά το αραίωμα του καφέ. Η λύση είναι εξής: Μπορείτε να φτιάξετε έναν εσπρέσο και να γεμίσετε με αυτόν μια παγοθήκη. Βάλτε την στην κατάψυξη και κάθε φορά που νιώθετε πως ο καφές σας πάει να ζεσταθεί ρίξτε του 2-3 παγάκια εσπρέσο. Έτσι δεν πρόκειται να αραιώσει με τίποτα μιας και όταν λιώσουν τα παγάκια θα είναι καφές και όχι νερό.