Το Yiamas Gastro Bar, πιστό στα γαστρονομικά “ραντεβού” που καθιέρωσε ως θεσμό, παρουσιάζει για 4η συνεχή χρονιά, βραδιές σύγχρονης Ελληνικής Γαστρονομίας αναδεικνύοντας περιοχές της Μεσσηνίας, τοπικούς παραγωγούς και επιχειρήσεις.
Μέσα από 4 βραδιές, 2 τοπικοί οινοπαραγωγοί θα παραστούν και θα παρουσιάσουν τα κρασιά τους, θα πραγματοποιηθούν 2 αφιερώματα σε διαφορετικούς Μεσσηνιακούς γεωγραφικούς προορισμούς και θα αναδειχθούν τουλάχιστον 12 συνεργαζόμενοι τοπικοί παραγωγοί, όπως “Inomessiniaki Winery”, “Οινοποιία Ψαρούλης”, , “Β. Σιαμπής και Σια ΟΕ”, “Παπαδημητρίου Χ.Κ ΑΒΕΤ”, ”Ποτοποιία Κωστέα”, “Αρτοποιία Σειριος Καισαρης”, κρεοπωλείο “Αφοι Κουταβά Απ.”, κρεοπωλείο “Φάρμα Κατσίρα”, “Οικονομάκος Ο.Ε Ελληνικά Παραδοσιακά Τοπικά Είδη και Προϊόντα”, “AGROVIM S.A”, “AGREXPO S.A”, “Αφοι Λάμπου Α.Ε” και άλλοι..
Αναλυτικά το πρόγραμμα έχει ως εξής:
Παρασκευή 19.07.19 Βραδιά με μενού οινογνωσίας και 4 ετικέτες από την Inomessiniaki Winnery και το Mati Fortuna
Τετάρτη 31.07.19 Βραδιά αφιερωμένη στην κουζίνα της Ανατολικής Μεσσηνίας και τη Μάνη.
Δευτέρα 19.08.19 βραδιά με μενού οινογνωσίας και παρουσίαση κρασιών απο την Οινοποιία Ψαρούλη
Παρασκευή 30.08.19 βραδιά αφιερωμένη στην κουζίνα της Δυτικής Μεσσηνίας, την Πυλία και Τριφυλία.
Ξεκινώντας από την Παρασκευή 19.07.19, το μενού που θα συνοδεύσει την παρουσίαση του Mati Fortuna είναι το εξής:
Wellcome
Γεμιστό ψωμάκι “ με τις γεύσεις της παράδοσης”
Πρώτο πιάτο
Αχλάδι γεμιστό με μυζήθρα ανάλατη, σύγκλινο, σάλτσα μελιού και δεντρολίβανο
Κυρίως πιάτο
Χειροποίητο ραβιόλι γεμιστό με γέμιση από παραδοσιακό λουκάνικο Μεσσηνίας με πορτοκάλι, μελιτζάνες, και πιπεριές
Επιδόρπιο
Cheesecake με βάση από σιμιγδαλένιο χαλβά, σάλτσα από φράουλες και πορτοκάλι, κρέμα Μεσσηνιακών τυριών
Το μενού κάθε βραδιάς θα περιλαμβάνει 4 πιάτα με άρωμα Μεσσηνίας και θα έχει την ενδεικτική τιμή των € 29,00. Λόγω περιορισμένου αριθμού ατόμων (έως 80) η κράτηση είναι απαραίτητη για την καλύτερη εξυπηρέτηση και διεξαγωγή της βραδιάς.
Λιγα λόγια για την Μεσσήνια καλεσμένη chef Γεωργία Κουτσούκου
Γεννήθηκε στην Καλαμάτα. Ο πατερας της ηταν ναυτικός και ο παππούς της είχε κρεοπωλείο στην κεντρική αγορά της Καλαμάτας .Μεγαλώνοντας ουσιαστικά μέσα στις “μυρωδιές” της Λαϊκής Αγοράς Καλαμάτας, η μαγειρική αποτέλεσε αναπόσπαστο κομμάτι της από την παιδική ηλικία.
Σπούδασε διερμηνεία-μετάφραση, εκανε εξιδεικευμένες σπουδές στις ξένες γλώσσες και στις διεθνείς σχέσεις, κατάφερε όμως να κάνει το χόμπι της επάγγελμα. Διδάσκει στο ΙΕΚ Πράξις.
Στο ευρύτερο κοινό έγινε γνωστή κυρίως μέσα από τη στήλη της στο Bostanistas.gr, όπου οι συνταγές της συνοδεύονται από μοναδικές ιστορίες… Άλλωστε, “η κουζίνα είναι μνήμη” υπογραμμίζει η Γεωργία.
Τηλέφωνο για κρατήσεις :27210 22434
https://www.facebook.com/YiamasGastroBar.