Ζούμε σε μία χώρα που παράγει πληθώρα προϊόντων, στον τομέα της διατροφής. Ο τόπος μας χαρακτηρίζεται από εύκρατο κλίμα το οποίο ευνοεί σημαντικά την παραγωγή τόσο φρούτων και λαχανικών όσο και την εκτροφή οικόσιτων ζώων. Σε αυτό έρχεται να συνεπικουρήσει η τεχνογνωσία και η πολυετής παράδοση στη γεωργία και την κτηνοτροφία, οι οποίες εμπλουτίζονται συνεχώς με νέες πρακτικές, φιλικότερες προς το περιβάλλον και με καλύτερο ποιοτικά αποτέλεσμα προς τον καταναλωτή.
Τα τελευταία χρόνια, έχει προστεθεί και η κατάλληλη επεξεργασία των προϊόντων, σε μικρές και μεσαίες παραγωγικές μονάδες , για τις οποίες το κυριότερο μέλημα είναι να διαχειριστούν με σεβασμό τα προϊόντα. Η στροφή των καταναλωτών προς την ποιότητα κι όχι προς την ποσότητα συντέλεσε άμεσα στον επαναπροσδιορισμό των εκάστοτε πρακτικών. Είναι μεγάλη η προτίμηση σε λαχανικά και φρούτα βιολογικής καλλιέργειας , τα οποία παράγονται την κατάλληλη εποχή , χωρίς την προσθήκη λιπασμάτων και χημικών. Αυτά διατίθενται φρέσκα σε συσκευασίες ή σε λαϊκές αγορές που προμηθεύονται μόνο βιολογικά προϊόντα. Ακόμη, είναι σύνηθες πλέον να τα βρει κανείς σε συσκευασίες στην κατάψυξη των σούπερ μάρκετ, στην αρχική τους μορφή ή προ μαγειρεμένα. Φυσικά δεν θα πρέπει να παραλείψουμε τους χυμούς βιολογικής ντομάτας και τους χυμούς βιολογικών φρούτων που τα παιδιά τόσο πολύ αγαπούν.
Σχετικά με την κτηνοτροφία, το τελευταίο διάστημα, αυξάνει ολοένα η βιολογική εκτροφή ζώων, τα οποία σιτίζονται με κατάλληλες τροφές, σε ανοιχτό χώρο και χωρίς να γίνεται κατάχρηση αντιβιοτικών και άλλων φαρμάκων σε αυτά. Το βιολογικό κρέας κατά κανόνα μπορεί να το βρει κανείς σε καταστήματα με βιολογικά προϊόντα και σε επιλεγμένα κρεοπωλεία. Σχετικά πρόσφατα το βιολογικό κοτόπουλο εισήχθη συσκευασμένο και στην αγορά των σούπερ μάρκετ. Τα παράγωγα είναι αρκετά, από μπιφτέκια μόσχου μέχρι φιλέτο κοτόπουλο και λουκάνικο. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η τιμή του βιολογικού κρέατος αγγίζει ως και τέσσερεις φορές την τιμή του συμβατικού. Κόστος που συχνά, καθιστά την προσθήκη του στην καθημερινότητα της μέσης οικογένειάς εξαιρετικά δύσκολη.
Ακόμη, το βιολογικό γάλα αγελάδας αλλά και από αμνοερίφια καθώς και όλα τους τα παράγωγα όπως είναι το γιαούρτι και τα τυροκομικά είναι ευρέως διαδεδομένα, με πολλούς αγοραστές να τα προτιμούν κατά κόρον και με πληθώρα χώρων οι οποίοι τα διαθέτουν. Εξέχουσα θέση έχει και το κρασί.
Στη χώρα μας ακόμα μπορούμε να εμπιστευόμαστε τους Έλληνες παραγωγούς, ακόμα και σε μη βιολογικά προϊόντα, ότι παράγουν από φρέσκα λαχανικά και φρούτα ως κοτόπουλο και λουκάνικo Μυκόνου με μεράκι και ευθύνη απέναντι στον καταναλωτή, είναι απολύτως σίγουρο ότι η γεύση και η ποιότητα θα μας αποζημιώσει.