Πολιτικά
Το τραγικό δυστύχημα των Τεμπών και η καπηλεία του από τα κόμματα

Ανέβηκε
2 μήνες πρινστις
από
Kalamata Times
Στο ίδιο έργο θεατές βρίσκεται πάλι η Ελληνική κοινωνία , από την εκμετάλλευση του τραγικού δυστυχήματος των Τεμπών, από το πολιτικό προσωπικό, το οποίο ανάλογα με τη θέση που βρίσκεται κάθε φορά, επιχειρεί ή να κατευνάσει ή να ξεσηκώσει ή να εκμεταλλευθεί προς όφελος του, την κοινή γνώμη.
Γράφει: Η Αντωνία Μπούζα
Ουδείς ξεχνά την εργαλειοποίηση των αγανακτισμένων Ελλήνων του 2010 , την τοξικότητα και προπηλακισμούς, όπως και τις αρνητικές επιπτώσεις και τα προβλήματα, που μετέπειτα η κατάσταση αυτή επέφερε στην ίδια μας την πατρίδα και στους πολίτες .
Είναι αυτονόητο, πως το πάθημα του 2010 , πρέπει να γίνει μάθημα το 2025.
Για να μην υπάρξει όμως, καμία παρερμηνεία.
Εύλογα και δίκαια οι συγγενείς των αθώων θυμάτων των Τεμπών, ζητούν την αλήθεια, τη δικαίωση και την τιμωρία όσων ευθύνονται με πράξεις ή παραλείψεις. Οι οικογένειες αυτές πενθούν, έχουν δίκαιη οργή και θλίψη, αφού η ζωή τους πλέον έχει σφραγιστεί από το βαρύ πένθος.
Η καπηλεία σήμερα έγκειται, πως με βάση αυτό το τραγικό δυστύχημα , επιχειρείται η δημιουργία ενός αντικυβερνητικού μετώπου, στα πρότυπα του 2010.
Την αθρόα και άδολη συμμετοχή των Ελλήνων πολιτών, που ζήτησαν εμφατικά, αναμένοντας και το πόρισμα του ΕΜΠ, να μην επιχειρηθεί καμία συγκάλυψη και κουκούλωμα, οι «γνωστοί» του πολιτικού συστήματος που επενδύουν στην προσέλκυση ψηφοφόρων μέσα από την αναταραχή και όχι μέσα από την ειρηνική διαδικασία και με όχημα, μόνο τις θέσεις και προτάσεις των κομμάτων τους, προσπαθούν να την καπηλευτούν.
Η ομοιότητα του 2010 και του σήμερα ανατριχιαστικά ίδια. Σήμερα μάλιστα, έφτασαν κάποιοι να προσπαθήσουν να φανατίσουν τόσο πολύ την κοινή γνώμη , μιλώντας για «δολοφόνους» , που ως γεγονός, οδηγεί τους νοήμονες πολίτες, να βάλουν στην άκρη το θυμικό τους και τις πικρίες τους και να πάρουν θέση, σε όλο αυτό που επιχειρείται να γίνει.
Ποίο πρέπει όμως να είναι το καθολικό αίτημα των πολιτών; Να γίνει όσο πιο σύντομα η δίκη, να τρέξει πολύ γρήγορα η Δικαιοσύνη, να καθίσουν στο σκαμνί ΟΛΟΙ όσοι εμπλέκονται και να δοθεί κάθε διευκόλυνση στη διάρκεια αυτής της δικαστικής διαδικασίας.
Στον αντίποδα της λογικής, έρχεται η εμφανής καπήλευση που ενοχλεί, ενώ στις συγκεντρώσεις είδαμε πως επιχειρήθηκε Κράτος, ΕΕ και κεφάλαιο, να δαιμονοποιηθούν, ενώ κάποιοι φάνηκε πως ετοιμάζουν μέχρι και λαϊκά δικαστήρια.
Δεν προτίθεμαι φυσικά να αθωώσω καμία υπερβάλλουσα λανθασμένη συμπεριφορά κυβερνητικών αξιωματούχων, που στην πρεμούρα να φανούν αρεστοί, θέτουν με συμπεριφορές και δηλώσεις , τη μισή κοινωνία απέναντί τους, άλλωστε έχω ιδίαν άποψη των λάθος χειρισμών, στα Περιφερειακά ζητήματα της Πελοποννήσου.
Όμως δεν αποδέχομαι στην ελληνική πολιτική πραγματικότητα, κάποιοι να μιλούν για δολοφόνους και ιδίως κόμματα που έδειξαν πρωτοφανή αναλγησία, σκληρότητα και τη «δήθεν» δημοκρατικότητά τους , απέναντι σε συντρόφους τους ή όσα πολιτικά πρόσωπα διαχέουν μόνο τοξικότητα στον πολιτικό τους λόγο , αφού πρώτα έχουν αφανίσει και φιμώσει, κάθε άλλη φωνή μέσα στο ίδιο το κόμμα τους .
Οι παραλείψεις που οδήγησαν στο ατύχημα είναι πολλές και διαχρονικές και οι ευθύνες, είτε πολιτικές, είτε ποινικές, συγκεκριμένες.
Στο προκείμενο όμως, είναι ολοφάνερο πως τις αντιπολιτεύσεις της Χώρας μας, τις απασχολεί μόνο η πολιτική σπέκουλα και η φθορά της Κυβέρνησης και όχι, μόνο η αλήθεια και η απόδοση δικαιοσύνης.
Είναι φανερό πως εκείνο που επιθυμούν οι πολίτες , διαφέρει από την επιθυμία των κομμάτων της αντιπολίτευσης και είναι φυσικά, το να πέσει άπλετο φως στα γεγονότα, με τεκμηρίωση, με απόδοση ευθυνών και όχι με άναρθρες κραυγές, ενώ όσοι πραγματικά ευθύνονται, να πληρώσουν.
Πάντα στις μεγάλες πολιτικές κρίσεις , είναι απαραίτητες οι ψύχραιμες , σταθερές φωνές και όχι οι ένθερμες, αρεστές οπαδικές φωνές που βλέπουν μπροστά μόνο το συμφέρον τους , ενώ στις διάφορες κρίσεις σιωπούν.
Η Κυβέρνηση είναι φανερό, πως έλαβε έστω και αργά το μήνυμα της αναγκαιότητας της μετατόπισης από την ακαμψία , στη συνεννόηση και είμαι σίγουρη, πως θα διευκολύνει απόλυτα τις διαδικασίες , ώστε να λάμψει η αλήθεια και να αποδοθεί δικαιοσύνη .



Ενδιαφέρουσες Ειδήσεις
-
Μαθητικό – Φοιτητικό Συλλαλητήριο στην Καλαμάτα για τα Τέμπη «Δεν έχω άλλο οξυγόνο»
-
Συλλαλητήριο φοιτητών και μαθητών για τα Τέμπη στην Καλαμάτα την Παρασκευή 7 Φεβρουαρίου
-
«Δεν έχω οξυγόνο»: Από τις Βρυξέλλες ξεκίνησε ο χορός των κινητοποιήσεων για τα Τέμπη
-
Η πληθώρα πολιτικών κομμάτων βοηθά την Ελλάδα ή ενισχύει την παθογένεια;
-
Αντωνία Μπούζα: Βήματα σημειωτόν για τον τουρισμό της Πελοποννήσου
-
Αντωνία Μπούζα: Τα μηνύματα της κάλπης
-
Ψήφος: Δικαίωμα ή υποχρέωση;
-
Παραλίγο «νέα Τέμπη» στις Αχαρνές ‑ Αποφεύχθηκε «με ουρλιαχτά» η σύγκρουση δύο τρένων
-
Στις Ευρωεκλογές ΔΕΝ απέχουμε ούτε ψηφίζουμε χαλαρά ή διαμαρτυρόμενοι
-
Γιατί δεν αντιδρούμε;
-
Πόσο ασφαλείς νοιώθουν οι Έλληνες σήμερα;
-
Αντωνία Μπούζα: Τελικά η αποχή από τις εκλογές εξυπηρετεί ή αποδοκιμάζει ;
-
Λίγο πριν την κάλπη της 8ης Οκτωβρίου
-
Η Αντ. Μπουζα για τη συμμετοχή της Περιφέρειας Πελοποννήσου στην ΙΤΒ έκθεση του Βερολίνου
-
Κοινή επερώτηση των Περ. Συμβ. Α. Μπούζα, Κ. Νικολάκου και Α. Γκούνη για τον έγκαιρο καθαρισμό των ποταμών
-
Επερώτηση για ζημιές στην ελαιοκαλλιέργεια της Περιφερειακής Συμβούλου Αντωνίας Μπούζα
-
Αντωνία Μπούζα: Που οδηγείται η Ελλάδα και η Ευρώπη;
-
Αντωνία Μπούζα: Επερώτηση για τη μεταφορά των μαθητών στη Μεσσηνία
-
Τι συμβαίνει με το δάκο; Οι απαντήσεις Νίκα στις επερωτήσεις για το δάκο και τον αγροτικό τομέα
-
Αντιπρόεδρος ΠΕ.ΣΥ.Π. : «Αγρά ψήφων και όχι παραγωγή έργου»
-
Ευαισθητοποίηση των πολιτών για τα απορρίμματα: Ανάγκη αξιοκρατικής διαχείρισης και διαφάνειας του 1.500.000 ευρώ
-
Επερώτηση Αντωνίας Μπούζα στο Πε. Συ. για τον τουρισμό στην Πελοπόννησο
-
Αντωνία Μπούζα: Πολλές οι αρνητικές επιπτώσεις από το κλείσιμο ΑΤΜ Τραπεζών
-
Αντωνία Μπούζα: Μήνυμα για την ημέρα της γυναίκας
-
Εγκληματικότητα που σοκάρει και αλλάζει την Ελληνική πραγματικότητα
-
Α. Μπούζα: Διαλύθηκε η ενεργή εργολαβία και καθυστερεί η λύση στην περιοχή του Ασπροχώματος στον ΟΑΕΔ
-
Το μήνυμα του Πέτρου Τατούλη για τις εορταστικές εκδηλώσεις στην Καλαμάτα
-
Αντωνία Μπούζα: Κλίμα δυσπιστίας με αναθέσεις και δαπάνες της Περιφέρειας για τον εορτασμό των 200 χρόνων από το 1821
-
Δείτε το νέο τηλεοπτικό spot για την προβολή της Περιφέρειας Πελοποννήσου και τις αντιδράσεις
-
O πρ. Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης για την ανακούφιση των πυρόπληκτων
Πρόσφατα Άρθρα
Στην Καλαμάτα το 10ο Φεστιβάλ Ελαιολάδου & Ελιάς και η Έκθεση Αγροτικών Μηχανημάτων και Εξοπλισμού
Στο ΚΑΠΗ Μεσσήνης: “Μελέτη Διατροφής και Υγείας του Ηλικιωμένου Πληθυσμού της Πελοποννήσου (ΔΙΑ.ΠΕΛ.Η.)
Ο Δήμαρχος δεσμεύτηκε για την ολοκλήρωση των εργασιών στην 23ης Μαρτίου έως τη Μεγάλη Εβδομάδα
Η ΑΛΑΚ διοργανώνει την πρεμιέρα του Πανελληνίου Crosscar στην Τρίοδο
Εκδηλώσεις εορτασμού της επετείου της 25ης Μαρτίου 1821 στο Δήμο Καλαμάτας
AddUrl.gr | Κατάλογος Ιστοσελίδων
RSS Error: WP HTTP Error: Η διεύθυνση URL δεν είναι έγκυρη.