Απλές και εύκολες συνταγές που ο καθένας μπορεί να φτιάξει δίνοντας έτσι απάντηση στο καθημερινό ερώτημα που μας βασανίζει όλους “Τι να μαγειρέψω σήμερα”.
Γιουβαρλάκια αυγολέμονο
Υλικά
Για τα γιουβαρλάκια
-
500 γρ. μοσχαρίσιο κιμά
-
1 αυγό
-
1 μέτριο ξερό κρεμμύδι (τριμμένο ή πολύ ψιλοκομμένο)
-
1 καρότο ψιλοτριμμένο
-
1/4 φλ. ελαιόλαδο
-
1/4 φλ. ρύζι Καρολίνα ή γλασέ
-
2 κ.σ. άνηθο ψιλοκομμένο
-
2 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
-
Αλάτι
-
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Για τη σούπα
-
4 κ.σ. ελαιόλαδο
-
1 καρότο σε μικρά καρέ
-
1 μικρή σελινόριζα σε μικρά καρέ (300 γρ.)
-
1 πατάτα σε μικρά καρέ
-
1 πράσο ψιλοκομμένο
-
1½ lt νερό ζεστό
-
2 αυγά
-
2 μέτρια λεμόνια
-
1 κ.σ. κορν φλάουρ
-
Λίγο άνηθο ψιλοκομμένο
-
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι