Πολύ συχνά συμβαίνει να περνούν 2 και 3 μέρες από τη στιγμή που αγοράσατε το ψωμί κι έχει πια μπαγιατέψει.
Μπορεί μάλιστα να μην σκοπεύετε να φτιάξετε μπιφτέκια ή κεφτεδάκια. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι πετάτε το ψωμί.
Οι γιαγιάδες συνήθιζαν να λένε πως είναι «αμαρτία» και η αλήθεια είναι ότι είναι αμαρτία, αφού μπορείς να χρησιμοποιήσεις και αλλού το μπαγιάτικο ψωμί, εκτός από συνταγές με κιμά. Μπορείτε για παράδειγμα να φτιάξετε κρουτόν.
Κόβετε το ψωμί σε φέτες και μετά σε μικρά τετραγωνάκια. Απλώνετε τα κομμάτια σε ένα ταψί, ραντίζοντάς τα με λίγο λάδι, αλάτι και πιπέρι και τα ψήνετε.