Επικαιρότητα
Τάκης Θεοδωρικάκος: Νέα υπηρεσία για την παραβατικότητα των ανηλίκων -12 νέα γραφεία ενδοοικογενειακής βίας
![](https://www.kalamatatimes.gr/wp-content/uploads/2018/10/new-logo-1-150x75.png)
Ανέβηκε
2 έτη πρινστις
από
Kalamata Times![Τάκης Θεοδωρικάκος: Νέα υπηρεσία για την παραβατικότητα των ανηλίκων -12 νέα γραφεία ενδοοικογενειακής βίας 7 Τάκης Θεοδωρικάκος: Νέα υπηρεσία για την παραβατικότητα των ανηλίκων -12 νέα γραφεία ενδοοικογενειακής βίας 1](https://www.kalamatatimes.gr/wp-content/uploads/2022/09/theo-768x404-1.jpg)
Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, φιλοξενήθηκε σήμερα στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή του ΑΝΤ1 «Καλημέρα Ελλάδα». Μιλώντας στον Γιώργο Παπαδάκη και τη Μαρία Αναστασοπούλου αναφέρθηκε στις 2.000 περιπτώσεις έχουν αντιμετωπίσει τα γραφεία ενδοοικογενειακής βίας της ΕΛ.ΑΣ . Τόνισε “Από την 1η Ιανουαρίου, η Ελληνική Αστυνομία στα 6 Γραφεία Ενδοοικογενειακής Βίας έχει αντιμετωπίσει 2.000 περιστατικά και συνολικά η Ελληνική Αστυνομία έχει αντιμετωπίσει 6.000. Μιλάμε για μία σύγχρονη μάστιγα, μιλάμε για μια εξαιρετικά δύσκολη κατάσταση. Πρόκειται για ένα τεράστιο κοινωνικό πρόβλημα που χρειάζεται συνεργασία, εγρήγορση από πολλές πλευρές για να υπάρξουν αποτελέσματα.” Επανέλαβε για μια ακόμα φορά ότι «θα δημιουργηθούν 12 νέα γραφεία ενδοοικογενειακής βίας μέσα στον Οκτώβριο» υπογραμμίζοντας όμως ότι «το προσωπικό στα γραφεία είναι 180 εκπαιδευμένα στελέχη. Το 50% είναι γυναίκες και στα 10 από τα 12 γραφεία επικεφαλής θα είναι γυναίκες. Μας ενδιαφέρει να υπάρχει ένα περιβάλλον ανθρώπινο, να δίνουν τη δυνατότητα στη γυναίκα να απευθυνθεί στην Αστυνομία, να στηριχθεί, να βρει τη δύναμη να προχωρήσει, όπως πρέπει στη ζωή της».
Νέα διεύθυνση για την παραβατικότητα των ανηλίκων συνεχίζει ο υπουργός “Έχουμε ανοίξει διαύλους επικοινωνίας και ενημέρωσης με τη σχολική κοινότητα για την αντιμετώπιση του φαινομένου. Παράλληλα, πολύ σύντομα θα δημιουργήσουμε και ειδική διεύθυνση για την αντιμετώπιση της παραβατικότητας των ανηλίκων. Κακά τα ψέματα, όμως, η έξαρση είναι πολύ μεγάλη και τα περιστατικά είναι πραγματικά εκατοντάδες. Προς το παρόν η Αστυνομία μπορεί να επεμβαίνει με τον αστυνομικό τρόπο, όταν τα γεγονότα έχουν πάρει δραματικό χαρακτήρα, αλλά το βάρος πρέπει να πέσει στο σχολείο και στην οικογένεια. Εκεί πρέπει να υπάρξει η πολύ μεγάλη προσπάθεια, προκειμένου να μη φτάνουν νέα παιδιά, έφηβοι κυρίως, σε τέτοιου είδους μορφές παραβατικότητας, οι οποίες, κακά τα ψέματα, σημαδεύουν για πάντα τη ζωή τους και έχουν πολύ δραματικές επιπτώσεις και στα ίδια και σε άλλους ανθρώπους.”
Τέλος, για το θέμα της παράνομης μετανάστευσης και τον Έβρο είπε: “Δεν πρόκειται να επιτρέψουμε την παράνομη μετανάστευση, θα υψώσουμε φράχτη και είναι και ο φράχτης του αναστήματός μας απέναντι σε όσους επιβουλεύονται την εθνική κυριαρχία. Έχει αποφασίσει το ΚΥΣΕΑ ότι θα καλύψουμε το σύνολο του ποταμού Έβρου, περί τα 140 χλμ, πολύ σύντομα θα έχετε νέα γύρω από το χρονοδιάγραμμα της κατασκευής”.
![Τάκης Θεοδωρικάκος: Νέα υπηρεσία για την παραβατικότητα των ανηλίκων -12 νέα γραφεία ενδοοικογενειακής βίας 8 kafemauroeidis](https://www.kalamatatimes.gr/wp-content/uploads/2022/02/apolausi_banner_1200.jpg)
![Τάκης Θεοδωρικάκος: Νέα υπηρεσία για την παραβατικότητα των ανηλίκων -12 νέα γραφεία ενδοοικογενειακής βίας 9 spourgitis](https://www.kalamatatimes.gr/wp-content/uploads/2024/03/spourgitis.png)
![Τάκης Θεοδωρικάκος: Νέα υπηρεσία για την παραβατικότητα των ανηλίκων -12 νέα γραφεία ενδοοικογενειακής βίας 10 sesami](https://www.kalamatatimes.gr/wp-content/uploads/2023/03/sesamianigif.gif)
Ενδιαφέρουσες Ειδήσεις
-
Κατατέθηκε νομοσχέδιο για Panic Button στα κινητά για να «πατούν» οι γυναίκες που κινδυνεύουν από ενδοοικογενειακή βία
-
Θεσσαλονίκη: 18χρονη κρεμάστηκε στο όχημα του πατέρα της μετά από καυγά – Εκείνος, πάτησε το γκάζι
-
Ηράκλειο: Πήδηξε από τη μπαλκονόπορτα και την έπιασε από το λαιμό
-
Ελεύθερος ο 52χρονος πατέρας από τα Χανιά που κατηγορείται για τον ξυλοδαρμό της κόρης του
-
Συνελήφθησαν οι «νταήδες» της Κρήτης για την επίθεση στους γερμανούς τουρίστες
-
Με πρωτοβουλία της υφυπουργού Μαρίας Συρεγγέλα τοποθετήθηκε σε ασφαλές μέρος η 26χρονη θύμα ενδοοικογενειακής βίας στο Βόλο
-
Τάκης Θεοδωρικάκος :«10 ετής η ισχύς των διαβατηρίων χωρίς επιπλέον κόστος για τους πολίτες»
-
Στο κινητό τηλέφωνο περνούν αστυνομική ταυτότητα και δίπλωμα οδήγησης – Παρουσιάστηκε το Gov.gr Wallet
-
Τάκης Θεοδωρικάκος: «Δεκαπέντε πυρκαγιές σε 20 ημέρες στην Ηλεία δεν είναι σύμπτωση»
-
Τάκης Θεοδωρικάκος: «Κανένας πολίτης και κανένας δημοσιογράφος δεν τρομοκρατείται»
-
Τάκης Θεοδωρικάκος: Αυξάνεται η νυχτερινή αμοιβή των αστυνομικών
-
Ο κ. Αθανασόπουλος ζήτησε από τον Θεοδωρικάκο μόνιμα αυξημένη αστυνόμευση στον Δήμο Μεσσήνης
Πρόσφατα Άρθρα
Καλαμάτα: Η Γοητευτική πρωτεύουσα της Μεσσηνίας
Τράπεζες: «Μηδέν» προμήθεια σε αυτές τις συναλλαγές από την ερχόμενη εβδομάδα
Η εορτή του Αγίου Αθανασίου στην Ιερά Μητρόπολη Μεσσηνίας
Έρχεται νέο νόμισμα 3 ευρώ: Έχει ήδη κοπεί και μπαίνει άμεσα στην κυκλοφορία
Γιάννης Πάζιος: Η Εθνική Συνεννόηση ως Θεμέλιο της Δημοκρατίας