Kalamata Times

Συνταγή για χοιρινό με πορτοκάλι στη γάστρα -Κάθε μπουκιά λιώνει στο στόμα

Συνταγή για χοιρινό με πορτοκάλι στη γάστρα -Κάθε μπουκιά λιώνει στο στόμα 1
Κοινοποιησέ το

Μια συνταγή για χοιρινό διαφορετική από όσες έχετε δοκιμάσει ως σήμερα. Με αρώματα εσπεριδοειδών και μελωμένο αποτέλεσμα χάρη στο ψήσιμο στη γάστρα.

Το πορτοκάλι ταιριάζει πολύ με τα κόκκινα κρέατα και σε αυτή τη συνταγή θα δείτε πως παντρεύει σχεδόν όλα τα λαχανικά που συνηθίζουμε να προσθέτουμε σε παρόμοια πιάτα.

Μερικά μυστικά της συνταγής

Καλό είναι το κομμάτι του χοιρινού να είναι μπούτι και όσο γίνεται πιο καθαρό από λίπη και ίνες. Σε κάθε περίπτωση, μπορείτε να συμβουλευτείτε τον κρεοπώλη για το ιδανικό κρέας στη γάστρα.

Επειδή το φαγητό θέλει αρκετή ώρα στον φούρνο και στη σκεπασμένη γάστρα, τσεκάρετε τα υγρά του περίπου μισή ώρα πριν από τον χρόνο που υπολογίζετε να το βγάλετε από τον φούρνο.

Τα πορτοκάλια είναι κάποιες φορές πολύ γλυκά και δεν διαθέτουν την απαραίτητη οξύτητα για να πάρει άρωμα και γεύση το φαγητό. Σε αυτή την περίπτωση μπορείτε να αντικαταστήσετε ένα από αυτά με ένα λεμόνι.

Υλικά

1/2 κιλό χοιρινό κομμένο σε μερίδες
3 πιπεριές γλυκιές, ψιλοκομμένες
300 γρ. λευκά μανιτάρια σε ροδέλες
4-5 πατάτες
1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
3-4 πατάτες
2-3 καρότα
Για τη σάλτσα: 4-5 κ.σ. μουστάρδα απαλή
1 ποτήρι κρασιού ελαιόλαδο
Χυμό από 2-3 πορτοκάλια
Αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση

Πηγή: iefimerida.gr


Κοινοποιησέ το
Exit mobile version