Connect with us
ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟΥ ΚΑΙ ΕΛΙΑΣ

Events

Συναυλίες και Jam Sessions σε Καρδαμύλη, Στούπα και παραλία Καλογριάς στη Δυτική Μάνη

Ανέβηκε

στις

Συναυλίες και Jam Sessions σε Καρδαμύλη, Στούπα και παραλία Καλογριάς στη Δυτική Μάνη 3
Κοινοποιησέ το

https://www.kalamatatimes.gr/12o-diethnes-neaniko-festival-archaioy-dramatos-archaia-messini-2025-programma-parastaseon/https://oliveoilfestival.eu/

Μέσα στο μοναδικό κάλλος της Μεσσηνιακής Μάνης φιλοξενείται και φέτος η 5η Summer Jazz Academy με εμπνευστή και Καλλιτεχνικό Διευθυντή τον Σύλβιο Σύρρο. Η Καλοκαιρινή Τζαζ Ακαδημία Μάνης, που θα ολοκληρωθεί στις 6 του μηνός, έχει ως γνωστόν σκοπό να φέρει σε επαφή τις τζαζ αυτοσχεδιαστικές ικανότητες και προοπτικές της ανθρώπινης φύσης με το φυσικό περιβάλλον και παντρεύονται με το μαγευτικό μανιάτικο τοπίο όπου έμπειροι καθηγητές και καταξιωμένοι μουσικοί, σε συνδυασμό με την αρτιότητα των μαθημάτων εγγυώνται την ποιότητα μιας αξέχαστης βιωματικής εμπειρίας για όλους τους σπουδαστές!

Φέτος, 21 σπουδαστές από την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη συμμετέχουν στην 5η Καλοκαιρινή Τζαζ Ακαδημία Μάνης άλλοι με εμπειρία κι άλλοι στα πρώτα τους βήματα δράττουν της ευκαιρίας να βελτιώσουν τις θεωρητικές και πρακτικές τους γνώσεις καθώς και τις εκτελεστικές τους ικανότητες, συμμετέχοντας στα καθημερινά jam sessions, ενώ για εκείνους που έρχονται για πρώτη φορά σε επαφή με την τζαζ είναι μια μοναδική ευκαιρία να γνωρίσουν τον τρόπο λειτουργίας της και τις βασικές της αρχές. Ιδιαίτερη έμφαση δίδεται στον αυτοσχεδιασμό καθώς αυτός είναι και παραμένει το βασικό κίνητρο για να παίξει κανείς τζαζ!

Συναυλίες και Jam Sessions σε Καρδαμύλη, Στούπα και παραλία Καλογριάς στη Δυτική Μάνη 4

Γίνονται ατομικά και Ομαδικά Μαθήματα. Οι τάξεις των ομαδικών μαθημάτων χωρίζονται από τους 6 καθηγητές ανάλογα με το επίπεδο του κάθε μαθητή, ενώ δίδεται έμφαση στο ρυθμικό μέρος της μουσικής (swing feel, syncopation) καθώς και στις βασικές αρχές της αρμονικής ανάλυσης.

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος το ιδιαίτερο χαρακτηριστικό της ακαδημίας αυτής είναι το φυσικό τοπίο που την περιβάλλει και όπως δήλωσε στη «Φ» ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής Σύλβιος Σύρρος «Απευθύνεται σε μουσικούς όλων των επιπέδων καθώς αποτελεί μια μικρογραφίας μιας ολοκληρωμένης τζαζ σχολής!

Το σκεπτικό είναι ότι βρισκόμαστε στη φύση και χωρίς καμιά ενόχληση από τον έξω κόσμο και την καθημερινότητα ερχόμαστε σε επαφή με τη μουσική, όλη την ημέρα και κάθε βράδυ παίζεται μια συναυλία σε ένα από τα μαγαζιά που στηρίζουν την ακαδημία», και συνέχισε: «Δεν είναι η πρώτη φορά που γίνεται η ακαδημία, καθώς λόγω της εμπλοκής μου με το δημοτικό ωδείο αλλά και της αγάπης μου για το φυσικό τοπίο και δη αυτό της Δυτικής Μάνης βρισκόμαστε και Πέμπτη φορά εδώ! Είναι πολύ ωραίο το γεγονός ότι γίνεται η 5η ακαδημία και ήρθαν 21 μουσικοί από Αθήνα και Θεσσαλονίκη, αλλά και το γεγονός ότι αυτό που γίνεται αρέσει στον κόσμο που το στηρίζει με την παρουσία του. Πρέπει να πούμε ότι λόγω και του ποιοτικού τουρισμού που έχει η Δυτική Μάνη, έχουμε ωραίο κοινό που κάθε βράδυ παρακολουθεί τις συναυλίες και τα jam sessions και έτσι δημιουργείται μια τζαζ κουλτούρα στην περιοχή!»

Υπό τον Καλλιτεχνικό Διευθυντή Σύλβιο Σύρρο, ο οποίος διδάσκει Σαξόφωνο, Αυτοσχεδιασμό, Φωνητικό αυτοσχεδιασμό και Αρμονία, στην Καλοκαιρινή Τζαζ Ακαδημία Μάνης διδάσκουν επίσης οι καταξιωμένοι μουσικοί του χώρου Σπύρος Μάνεσης (Τζαζ πιάνο, Θεωρητικά και Workshops), Αναστάσης Γούλιαρης (Τύμπανα, Ρυθμικό Σολφέζ και Workshops), Γιώργος Μικρός (Τζαζ πιάνο, Θεωρητικά και Workshops) και ο καλαματιανός Αρίωνας Γυφτάκης (Mπάσο) παλιός σπουδαστής του κ. Σύρρου.
Χορηγοί και οικοδεσπότες συναυλιών και jam sessions είναι τα καφέ «Aquarelle cafe» στην Καρδαμύλη, «Enigma cafe bar» στη Στούπα, «Πάραλος cafe» στην παραλία Καλογριάς.

Συναυλίες και jam sessions σε Καρδαμύλη,

Στούπα και παραλία Καλογριάς

Οι συναυλίες και τα λεγόμενα jam sessions έχουν ήδη ξεκινήσει από την πρώτη του μηνός στο «Aquarelle cafe» Καρδαμύλη, και χθες στο «Enigma cafe bar» στη Στούπα και συνεχίζονται σύμφωνα με το κάτωθι πρόγραμμα στα καφέ που και φέτος αγκάλιασαν την διοργάνωση ως χορηγοί και οικοδεσπότες:

3/7, ώρα 18:00: «Πάραλος cafe» παραλία Καλογριάς (27210-77674)
4/7, ώρα 21:30: «Aquarelle cafe» Καρδαμύλη (27210-75010)
5/7, ώρα 18:00 «Πάραλος cafe» παραλία Καλογριάς (27210-77674)
6/7, ώρα 21:30 «Enigma cafe bar» Στούπα (27210-78113)

Σ.Τριάντου

https://tsakalos-alouminia.gr/https://www.navarinochallenge.com/kafemauroeidisspourgitissesami
Κοινοποιησέ το
Advertisement

Facebook

Πρόσφατα Άρθρα

AddUrl.gr | Κατάλογος Ιστοσελίδων

ΔΗΜΟΦΙΛΗ