Πολιτικά
Συνάντηση Χρυσομάλλη για το ΕΦΚΑ, το Κτηματολόγιο και τον Τ.Κ. της ορεινής Μεσσηνίας

Ανέβηκε
4 έτη πρινστις
από
Kalamata Times


Τον Υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκο Πιερρακάκη επισκέφθηκε ο βουλευτής Μεσσηνίας της ΝΔ Μίλτος Χρυσομάλλης, συνεχίζοντας τον κύκλο συναντήσεων εργασίας με κυβερνητικά στελέχη, για την προώθηση και επίλυση θεμάτων που απασχολούν τη Μεσσηνία.
Οι δύο άνδρες συζήτησαν για τον ψηφιακό μετασχηματισμό των υπηρεσιών του ΕΦΚΑ και ειδικά για τις υπηρεσίες ηλεκτρονικής εξυπηρέτησης των ασφαλισμένων και βέβαια της ταχύτερης απονομής της σύνταξης, δύο ζητήματα που απασχολούν έντονα τους συνταξιούχους και στα οποία επικεντρώνεται το μεγάλο πρόβλημα με τον οργανισμό. Ο Υπουργός ενημέρωσε τον Μεσσήνιο βουλευτή για την πορεία του έργου της ψηφιοποίησης των συντάξεων, για το οποίο θα χρησιμοποιηθεί ως βάση το μοντέλο του συστήματος των εμβολίων, με τις ανάλογες βέβαια τροποποιήσεις. Επιπλέον, συζητήθηκε το ζήτημα του εκσυγχρονισμού του Κτηματολογίου, με το σχετικό νομοσχέδιο να συζητείται ήδη στην Επιτροπή της Βουλής και θα ψηφιστεί στο τέλος του μήνα. Ο εκσυγχρονισμός προβλέπει την επιτάχυνση των διαδικασιών κτηματογράφησης και βέβαια τη δημιουργία του ηλεκτρονικού φακέλου ακινήτου, ο οποίος θα διευκολύνει σημαντικά τις συναλλαγές ακινήτων, καθώς θα διαθέτει σε ηλεκτρονική μορφή το σύνολο των εγγράφων που χρειάζονται οι ιδιοκτήτες, οι αγοραστές και οι συμβολαιογράφοι. Η εφαρμογή θα είναι διαθέσιμη ήδη τον Σεπτέμβρη και θα ενισχύσει σημαντικά την κτηματομεσιτική αγορά. Ο Μίλτος Χρυσομάλλης έθεσε προτάσεις περαιτέρω βελτίωσης της διαδικασίας κτηματογράφησης, τις οποίες ο Κυριάκος Πιερρακάκης αποδέχθηκε με χαρά και θα τις μελετήσει περαιτέρω διεξοδικά.
Παράλληλα, ο Μίλτος Χρυσομάλλης έθεσε στον Υπουργό το ζήτημα που αντιμετωπίζουν με τον ταχυδρομικό τους κωδικό οι κάτοικοι των ορεινών κοινοτήτων της Μεσσηνίας (Άγιος Σώστης, Αμπελιώνα, Κακαλέτρι, Μαρίνα, Νέδα, Πανοχώρι, Πέρα Ρούγα, Πέτρα, Σκληρός, Στάσιμο, Σύρριζο, Τσουράκι), στο σύνορο με την Ηλεία και την Αρκαδία. Επειδή εξυπηρετούνται από το υποκατάστημα ΕΛΤΑ της Ανδρίτσαινας, η περιοχή διαθέτει ταχυδρομικό κωδικό Ηλείας (270) και όχι Μεσσηνίας (240), με αποτέλεσμα να αντιμετωπίζουν προβλήματα με τις ψηφιακές εφαρμογές του Δημοσίου που βασίζονται στον ταχυδρομικό κωδικό για να εξυπηρετήσουν (π.χ. ΔΟΥ). Ο Κυριάκος Πιερρακάκης έθεσε το θέμα στις υπηρεσίες του Υπουργείου και επικοινώνησε άμεσα και με τον Διοικητή της ΑΑΔΕ, προκειμένου να βρεθεί το συντομότερο δυνατόν λύση για την περιοχή.
«Συζητήσαμε με τον Υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκο Πιερρακάκη την ανάγκη διευκόλυνσης των συμπολιτών μας στις συναλλαγές με τον ΕΦΚΑ και στη χορήγηση των συντάξεων, ένα ζήτημα που ταλαιπωρεί χιλιάδες συμπολίτες μας στη χώρα και τη Μεσσηνία. Ακολουθώντας το πρότυπο της εφαρμογής των εμβολίων σύντομα θα είμαστε σε θέση να λύσουμε και αυτόν το γόρδιο δεσμό, που μας ταλαιπωρεί ως κοινωνία. Παράλληλα, συζητήσαμε αναλυτικά για την επιτάχυνση της κτηματογράφησης, για την οποία έδωσα και τις προτάσεις μου στον Υπουργό, καθώς και την θέση σε λειτουργία του ηλεκτρονικού φακέλου ακινήτου, μέσω του οποίου θα αντιμετωπιστεί ουσιαστικά η γραφειοκρατία των 17 εγγράφων που απαιτούνται σήμερα για την αγοραπωλησία ενός ακινήτου. Τέλος, του έθεσα και το ζήτημα που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι ορεινών μας κοινότατων με την εξυπηρέτησή τους από άλλες υπηρεσίες του Δημοσίου, όπως οι ΔΟΥ, καθώς διαθέτουν ταχυδρομικό κώδικα Ηλείας και όχι Μεσσηνίας, ως αποτέλεσμα της κάλυψής του από τα ΕΛΤΑ Ανδρίτσαινας. Ο Υπουργός ανταποκρίθηκε άμεσα και θα έχουμε αποτέλεσμα εντός των επόμενων ημερών», τόνισε ο Μίλτος Χρυσομάλλης.





Ενδιαφέρουσες Ειδήσεις
-
Μήνυμα του βουλευτή Μεσσηνίας Μίλτου Χρυσομάλλη για το Πάσχα
-
Λαϊκή Συσπείρωση Καλαμάτας για τις δηλώσεις του κ. Χρυσομάλλη σχετικά με τις εννιά (9) σχολικές τροχονόμους
-
Μίλτος Χρυσομάλλης: Δόθηκε λύση και μάλιστα με αναδρομικότητα στο πρόβλημα των σχολικών τροχονόμων
-
Μίλτος Χρυσομάλλης: Άμεσα λύση στο πρόβλημα με τη ψηφιακή διακοπή εργασιών και τον αποχαρακτηρισμό των οχημάτων
-
Θετικός ο Γεωργιάδης στην τροπολογία Χρυσομάλλη για την συνυπηρέτηση νοσηλευτών κατά τη δοκιμαστική περίοδο
-
Μίλτος Χρυσομάλλης: Υπεγράφη η αλλαγή ορίων για το στεγαστικό επίδομα φοιτητών
-
Πρωτοχρονιάτικο μήνυμα του βουλευτή Μεσσηνίας Μίλτου Χρυσομάλλη
-
Χριστουγεννιάτικες ευχές από τον βουλευτή Μεσσηνίας Μίλτο Χρυσομάλλη
-
Μίλτος Χρυσομάλλης: Η Πολιτεία αίρει μια ανισότητα εις βάρος των χαμηλοσυνταξιούχων
-
Μίλτος Χρυσομάλλης: 15.244 νέοι χαμηλοσυνταξιούχοι πληρούν τα κριτήρια του πρώην ΕΚΑΣ στα δωρεάν φάρμακα
-
Μίλτος Χρυσομάλλης: Απαιτούνται άμεσες πρωτοβουλίες από το ΥΠΕΞ για την ελληνορθόδοξη κοινότητα στο Χαλέπι
-
Μίλτος Χρυσομάλλης: Σε ΦΕΚ πλέον τα νοσοκομεία Καλαμάτας και Κυπαρισσίας ως άγονα κατηγορίας Α’
-
Συνάντηση Μίλτου Χρυσομάλλη με Κωνσταντίνο Κυρανάκη για το κτηματολόγιο στην Καλαμάτα
-
Ο Μίλτος Χρυσομάλλης για την επαναφορά του Νοσοκομείου Καλαμάτας στα άγονα Α’
-
Μίλτος Χρυσομάλλης: Η προσπάθεια μας ευοδώνεται! Η Κυπαρισσία στα άγονα κατηγορίας Α’
-
Μίλτος Χρυσομάλλης: Άμεση αντίδραση του Υπουργού Υγείας για τη διατήρηση του κινήτρου μοριοδότησης για την Καλαμάτα.
-
Προχωρούν οι διαδικασίες για το νέο κτίριο της Αστυνομικής Διεύθυνσης Μεσσηνίας στην Αγ. Τριάδα
-
Μήνυμα του βουλευτή Μεσσηνίας Μίλτου Χρυσομάλλη για το Πάσχα
-
Μίλτος Χρυσομάλλης: Επιβεβαίωση όσων ξέραμε ήδη από 10 Ιανουαρίου για τον δικαστικό χάρτη της Μεσσηνίας
-
Ολοκληρώθηκε το 2ο Messinia Forum που πραγματοποιήθηκε στην Καλαμάτα
-
Μίλτος Χρυσομάλλης: Ο Ελληνικός λαός περιμένει να νομοθετήσουμε για τα αυτονόητα κι όχι να συντηρούμε τον παραλογισμό
-
Μίλτος Χρυσομάλλης: Επιτέλους σε ΦΕΚ η κήρυξη των απαλλοτριώσεων για τα δίκτυα του Φιλιατρινού φράγματος
-
Χρυσομάλλης σε Σταϊκούρα για απαλλοτριώσεις στην Ανάληψη, Περιμετρική Πύλου, δίκτυα Φιλιατρινού Φράγματος και Αερολιμένα Καλαμάτας
-
Μίλτος Χρυσομάλλης: Η μικροεγκληματικότητα αλωνίζει στα χωριά της Μεσσηνίας και ο ΣΥΡΙΖΑ «κόπτεται» να μην μπουν φυλακή
-
Μίλτος Χρυσομάλλης: Για το γάμο ομόφυλων ζευγαριών ψηφίζω «όχι» γιατί η ισότητα στο γάμο δεν υπερέχει της προστασίας της παιδικής ηλικίας
-
Πρωτοχρονιάτικο μήνυμα του βουλευτή Μεσσηνίας Μίλτου Χρυσομάλλη
-
Χριστουγεννιάτικες ευχές του βουλευτή Μεσσηνίας Μίλτου Χρυσομάλλη
-
Μίλτος Χρυσομάλλης: Άδεια εργασίας μόνο σε όσους είχαν νόμιμη βίζα εισόδου
-
Η Κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη μετέτρεψε την Ελλάδα από παρία της Ευρώπης σε παράδειγμα
-
ΟΕΒΕ Μεσσηνίας: Συζήτηση για το νέο φορολογικό νομοσχέδιο με τους Βουλευτές Μεσσηνίας κ. Χρυσομάλλη Μ. και κ. Μαντά Π.
Πρόσφατα Άρθρα
Γιώργος Κοσκωτάς: Πώς ζει και που βρίσκεται ο άνθρωπος που συγκλόνισε όλη την Ελλάδα
Ετήσια Έκθεση Σπουδαστών από το Εργαστήρι Σχεδίου Καλαμάτας στο Πνευματικό Κέντρο
Σε ακρωτηριασμό δύο δακτύλων του χεριού του υποβλήθηκε ο Αρης Μουγκοπέτρος που τραυματίστηκε από έκρηξη κροτίδας
Πέντε αποτελεσματικοί τρόποι να «σβήσετε» τις θερμίδες του Πάσχα – Ξεκινήστε τώρα!
3 ωραίες εκδρομές που αξίζει να κάνετε από την Καλαμάτα
AddUrl.gr | Κατάλογος Ιστοσελίδων
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
-
Ειδησεις απο Καλαματα1 ημέρα πριν
Σοβαρό εργατικό «ατύχημα» στην Καλαμάτα – Εργάτρια καθαριότητας έπεσε από το απορριμματοφόρο
-
πρέπει να δεις1 ημέρα πριν
Το πρώτο χωριό για παιδιά ΑμεΑ στην Ελλάδα θα φτιαχτεί στην Πελοπόννησο
-
Ταξίδια1 ημέρα πριν
3 ωραίες εκδρομές που αξίζει να κάνετε από την Καλαμάτα
-
Ειδησεις απο Καλαματα1 ημέρα πριν
Ο Εσπερινός της Αγάπης την Κυριακή του Πάσχα στην Ιερά Μητρόπολη Μεσσηνίας
-
Κους Κους19 ώρες πριν
Σε ακρωτηριασμό δύο δακτύλων του χεριού του υποβλήθηκε ο Αρης Μουγκοπέτρος που τραυματίστηκε από έκρηξη κροτίδας
-
Κόσμος1 ημέρα πριν
Πέθανε ο Πάπας Φραγκίσκος
-
Διατροφή1 ημέρα πριν
Πέντε αποτελεσματικοί τρόποι να «σβήσετε» τις θερμίδες του Πάσχα – Ξεκινήστε τώρα!
-
Κους Κους18 ώρες πριν
Γιώργος Κοσκωτάς: Πώς ζει και που βρίσκεται ο άνθρωπος που συγκλόνισε όλη την Ελλάδα