Ειδήσεις απο Μεσσηνία
Σωματείο Ειδικευμένων Ιατρών ΕΣΥ Μεσσηνίας: Αδιαφορία του Υπ. Υγείας στις ελλείψεις προσωπικού

Ανέβηκε
4 έτη πρινστις
από
Kalamata Times


Το δεύτερο κύμα της πανδημίας χτυπά τον νομό μας και την τελευταία εβδομάδα το νοσοκομείο της Μεσσηνίας δέχεται ισχυρές πιέσεις.
Το υπάρχον ιατρικό προσωπικό είναι σε ετοιμότητα αλλά η μάχη είναι εξ΄ αρχής άνιση . Άνιση γιατί παρόλες τις εκκλήσεις μας τους προηγούμενους μήνες για την ενίσχυση μας το μόνο που λάβαμε ήταν αδιαφορία.
Οι οργανικές θέσεις σε ιατρικό προσωπικό είναι καλυμμένες περίπου κατά 50% και το Υπουργείο Υγείας μαζί με την 6η ΥΠΕ καθυστέρησαν και καθυστερούν χωρίς λόγο προσλήψεις μόνιμων ιατρών που τώρα θα έπρεπε να ήταν μαζί μας.
Από τον Μάρτιο του 2020 μέχρι και σήμερα στο νοσοκομείο της Καλαμάτας ήρθαν 6 ειδικευμένοι ιατροί εκ των οποίων οι 5 επικουρικοί και ο ένας μόνιμος με μετάθεση από άλλη πόλη. Αυτή ήταν η θωράκιση του ΕΣΥ και η προετοιμασία της δημόσιας υγείας για το δεύτερο κύμα της πανδημίας. Το νοσοκομείο της Κυπαρισσίας δεν ενισχύθηκε με κανένα ιατρό.
Για το νοσοκομείο της Κυπαρισσίας εκκρεμούν οι παρακάτω διορισμοί μόνιμων ιατρών:
Σε επίπεδο Υπουργείου Υγείας :
Από προκήρυξη του Φεβρουαρίου :
1 Αναισθησιολόγος
Σε επίπεδο 6ης ΥΠΕ :
Από προκύρηξη του Φεβρουαρίου :
1 Γενικός ιατρός ή Παθολόγος-1 Διευθυντής Χειρουργός-1 Αιματολόγος -1 Νεφρολόγος-1 Παιδίατρος-1 Οφθαλμίατρος -1 Ακτινολόγος-1 Καρδιολόγος
Σύνολο 9 μόνιμοι ιατροί
Για το νοσοκομείο Καλαμάτας:
Σε επίπεδο Υπουργείου Υγείας εκκρεμούν τα ΦΕΚ των παρακάτω μόνιμων διορισμών:
2 μόνιμων ιατρών στα Τ.Ε.Π.(τμήμα επειγόντων περιστατικών) 1 ορθοπεδικός και 1 καρδιολόγος.
1 Αναισθησιολόγος
Σε επίπεδο 6ης Υ.Π.Ε. εκκρεμούν οι διορισμοί των παρακάτω μόνιμων ιατρών
1)Από προκήρυξη του Φεβρουαρίου
1 Ω.Ρ.Λ.-1 καρδιολόγος-1 νεφρολόγος-1 νευρολόγος-1 βιοπαθολόγος-1 ακτινολόγος
2) Από προκήρυξη του Ιουλίου εκκρεμούν οι διορισμοί των παρακάτω ιατρών
2 νεφρολόγοι -1 ορθοπεδικός
3)Από προκήρυξη του Σεπτεμβρίου εκκρεμούν οι διορισμοί των παρακάτω ιατρών
1 καρδιολόγος- 2 παθολόγοι
Σύνολο 15 Ιατροί
Περιμένουμε 2 ακτινολόγους στο ΤΟΜΥ από το 2018 εκ των οποίων ο ένας εκδήλωσε ενδιαφέρον να αποσπαστεί στο νοσοκομείο Καλαμάτας . Αυτό είναι υψίστης σημασίας καθώς αυτός ο ακτινολόγος έχει εξειδίκευση στον μαγνητικό τομογράφο, ο οποίος έχει σταματήσει να δουλεύει λόγω έλλειψης εξεειδικευμένου ακτινολόγου από αρχές Οκτωβρίου. Το ακτινολογικό τμήμα του νοσοκομείου με δύναμη τριών ιατρών και 4 κενών οργανικών θέσεων είναι σε δεινή θέση καθώς οι εφημερίες τους καλύπτονται οριακά .
Έχουμε ζητήσει να αποσπαστεί 1 επικουρικός Παιδίατρος από το Κέντρο Υγείας του Αγ.Νικολάου μετά από δική του αίτηση στην 6η ΥΠΕ.Όμως και αυτή η αίτηση παραμένει στην 6η ΥΠΕ χωρίς απάντηση. Η ανάγκη να ενισχυθεί το νοσοκομείο Καλαμάτας με 1 παιδίατρο είναι επιτακτική καθώς αναμένουμε μεγάλη επιβάρυνση της ήδη υποστελεχωμένης παιδιατρικής κλινικής μέσα στην πανδημία.
Οι εντατικολόγοι είναι 4 στον αριθμό και η Διευθύντρια έχει δηλώσει πως δεν επιτρέπεται σύμφωνα με τα διεθνή πρωτόκολλα ασφαλείας των ασθενών να υποστηρίξει παραπάνω από 6 κρεβάτια που έχει αυτή την στιγμή η Μ.Ε.Θ. Ετοιμάζεται η ΜΕΘ για τον κορωναϊό με δύναμη 6 κρεβατιών και όλοι αναρωτιόμαστε με ποιους εντατικολόγους θα δουλέψει. Στην πρόσφατη προκήρυξη του Σεπτεμβρίου δεν προκηρύχτηκε θέση εντατικολόγου στο νοσοκομείου της Καλαμάτας ενώ το νοσοκομείο είχε ήδη ορισθεί ότι θα νοσηλεύει ασθενείς με κορωναϊό .
Οι ελλείψεις σε ιατρικό προσωπικό είχαν ως αποτέλεσμα να δουλεύουμε οριακά πριν την πανδημία πολό δε μάλλον περισσότερο τώρα που το νοσοκομείο επιβαρύνεται δραματικά. Εάν προσθέσουμε και τις απουσίες των πιθανά νοσούντων ιατρών η κατάσταση ενδέχεται να βγεί εκτός ορίων. Ζητάμε απεγνωσμένα ενίσχυση και το μόνο που λαμβάνουμε είναι σιωπή.
Το ίδιο νοσηλευτικό προσωπικό μετακινείται από κλινική σε κλινική για να καλύψει κενά το ίδιο αρχίζει να γίνεται και με το ιατρικό προσωπικό. Η αλλαγή τμήματος και η έκθεση σε άγνωστες συνθήκες συνιστά επιβάρυνση και επισφάλεια σε ένα ήδη εξαντλημένο προσωπικό .Επίσης η στελέχωση με μη εξειδικευμένο προσωπικό ενέχει κινδύνους για την ασφάλεια των ασθενών.
Η κλινική COVID-19 μέσα σε 1 εβδομάδα τριπλασίασε τους νοσηλευόμενους και εξαπλώνεται παίρνοντας τις κλίνες από ήδη υπάρχουσες κλινικές και ιατρικό προσωπικό απο άλλα τμήματα.Κατά αυτό τον τρόπο πρώτα συρρικνώνονται οι χειρουργικές κλινικές και σε συνέχεια οι 2 παθολογικές. Να σημειωθεί ότι οι ειδικευμένοι ιατροί της κλινικής είναι μόνο 2 ,εκ των οποίων ο ένας επικουρικός.
Τα χειρουργεία μειωθήκαν κατά 80%.Στο νοσοκομείο της Καλαμάτας όμως τα επείγοντα χειρουργεία συνιστούν το 20% άρα η δυνατότητα για τακτικά χειρουργεία είναι ελάχιστη. Στην αίτηση της επιτροπής χειρουργείου για διαμόρφωση χειρουργικής αίθουσας ως χειρουργείο COVID-19 , μειώνοντας κατά αυτό τον τρόπο την έκθεση του κυρίως χειρουργείου στον ιό , η διοίκηση απάντησε ότι δεν υπάρχει η δυνατότητα παρέμβασης στο κτηριακό κομμάτι του νοσοκομείου.
Τα τεράστια οικονομικά κονδύλια που θα ερχόντουσαν για να γίνει η υλικοτεχνική υποδομή της μετατροπής του νοσοκομείου σε νοσοκομείο COVID-19 μεταφράστηκαν σε μικρομετατροπές των ήδη υπάρχουσων χώρων . Γιατί δεν έχει ήδη παραδοθεί η καινούργια καρδιολογική μονάδα που θα γινόταν για να μην τοποθετηθούν σε κοινούς θαλάμους οι ασθενείς της νυν καρδιολογικής μονάδας ,η οποία μετατρέπεται σε ΜΕΘ COVID-19?
Τα τεστ για τον ιό είναι 40 για κάθε εβδομάδα και δεν φτάνουν για να καλύψουν ούτε τα επείγοντα χειρουργεία με αποτέλεσμα να πηγαίνουν σε ιδιωτικό εργαστήριο.
Βρισκόμαστε μπροστά σε μία επερχόμενη μάχη. Έχοντας υψηλό αίσθημα ευθύνης και επίγνωση της αποστολής μας, θέλουμε να διαβεβαιώσουμε τους συμπολίτες μας ότι είμασταν και θα είμαστε στις επάλξεις με όλες μας τις δυνάμεις. Όμως όλοι μαζί πρέπει να θέσουμε τους υπεύθυνους προ των ευθυνών τους για να προστατεύσουμε την δική μας υγεία και των παιδιών μας.
Να διεκδικήσουμε σήμερα, γιατί αύριο ίσως είναι αργά , την ενίσχυση του νοσοκομείου Μεσσηνίας αλλά και της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας του νομού μας
Όλοι μαζί μπορούμε και θα τα καταφέρουμε .
Ο Αντιπρόεδρος Η Γραμματέας
Ζ.Χουσανίτης Β.Δημοπούλου





Ενδιαφέρουσες Ειδήσεις
-
Μόνο 7 θέσεις ιατρών προκηρύσσονται στο Νοσοκομείο Καλαμάτας ενώ οι κενές θέσεις είναι πενταπλάσιες
-
Με επιτυχια η εθελοντική αιμοδοσία του νοσοκομείου Κυπαρισσίας με την “Costa Navarino”
-
Αυτοψία Αντιπεριφερειάρχη στο έργο αναβάθμισης του Νοσοκομείου Καλαμάτας
-
Πρόταση Μανώλη Μάκαρη για Εφημέρευση του Κέντρου Υγείας Καλαμάτας.
-
Σημαντικές πρωτοβουλίες του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας για την αξιοποίηση της περιουσίας του
-
Η Παναγία Σουμελά κοντά στον ανθρώπινο πόνο
-
Μεταφορά εικόνας της Παναγίας “Σουμελά” στο Νοσοκομείο Καλαμάτας
-
Μανώλης Μάκαρης: Μόνιμες λύσεις για τη δημόσια νοσοκομειακή περίθαλψη στη Μεσσηνία
-
Μίλτος Χρυσομάλλης: Σε ΦΕΚ πλέον τα νοσοκομεία Καλαμάτας και Κυπαρισσίας ως άγονα κατηγορίας Α’
-
Συνεχίζεται η εθελοντική αιμοδοσία στο Γ. Ν. Καλαμάτας από τα μέλη και τους αθλητές του ΕΥΚΛΗ
-
Επανεκλογή Μανώλη Μάκαρη ως εκπροσώπου των ιατρών στο Διοικητικό Συμβούλιο του Νοσοκομείου Μεσσηνίας
-
Γυναικολογική-Μαιευτική Κλινική του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας «Εξαλείφοντας το χάσμα: Υποστήριξη όλων υπέρ του μητρικού θηλασμού»
-
Ο Σ.Π.Ο.Κ. ”Ο Ευκλής” προσκαλεί τα μέλη του σε εθελοντική αιμοδοσία
-
Με εξαιρετική επιτυχία η δράση “Γίνε ο Ήρωας Ενός Παιδιού” στην Κυπαρισσία!
-
Δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για τον καρκίνο του μαστού στο Νοσοκομείο Κυπαρισσίας
-
16 πολύτιμες μονάδες αίματος στην εθελοντική αιμοδοσία του νοσοκομείου Κυπαρισσίας με την COSTA NAVARINO
-
Υπογράφηκε η συμπληρωματική σύμβαση του έργου αναβάθμισης του Νοσοκομείου Καλαμάτας
-
Ενίσχυση του ιατρικού προσωπικού του νοσοκομείου Κυπαρισσίας με μόνιμο ιατρό Ε.Σ.Υ.
-
Ο Μίλτος Χρυσομάλλης για την επαναφορά του Νοσοκομείου Καλαμάτας στα άγονα Α’
-
“ΚΑΛΑΜΑΤΑ_ΜΕΤΑ” Nα ζητήσει συγνώμη για την άδικη αναστάτωση που προκάλεσε o κ. Γεωργιάδης
-
Ο Εμπορικός Σύλλογος Καλαμάτας σχετικά με την υποβάθμισης του Νοσοκομείου Καλαμάτας
-
Επιστολή Μητροπολίτη Μεσσηνίας προς τον Υπουργό Υγείας κ. Άδωνι Γεωργιάδη για την υποβάθμιση του Νοσοκομείου Καλαμάτας
-
Αλέξης Χαρίτσης: Να ανακληθεί άμεσα η απόφαση Γεωργιάδη που υποβαθμίζει το Νοσοκομείο Καλαμάτας
-
Ψήφισμα για την υποβάθμισή του Νοσοκομείου Καλαμάτας
-
Μίλτος Χρυσομάλλης: Άμεση αντίδραση του Υπουργού Υγείας για τη διατήρηση του κινήτρου μοριοδότησης για την Καλαμάτα.
-
Ενίσχυση της Νοσηλευτικής Μονάδας Κυπαρισσίας με μόνιμο νοσηλευτικό προσωπικό
-
Με την προσλυψη του Γυναικολόγου/Μαιευτήρα Δ. Παναγιωτόπουλου ενισχύεται το Νοσοκομείο Κυπαρισσίας
-
Σε ερήμωση οδηγεί το Νοσοκομείο Κυπαρισσίας η κυβέρνηση
-
Ενίσχυση του ιατρικού προσωπικού του Γ. Ν. Μεσσηνίας –Ν.Μ. Κυπαρισσίας με μόνιμο ιατρό Ε.Σ.Υ.
-
Καλαμάτα: Ελεύθεροι οι γονείς της 29χρονης την οποία υποχρέωναν να ζει σε ξύλινα κλουβιά
Πρόσφατα Άρθρα
Ξεκίνησε το 11ο Φεστιβάλ Ελαιολάδου και Επιτραπέζιας Ελιάς Καλαμάτας
Επίσημη παρουσίαση του έργου Peloponnese Trails- Συνεργασία για μια εθνική στρατηγική που ξεκινά από την Περιφέρεια Πελοποννήσου
Μόνο 7 θέσεις ιατρών προκηρύσσονται στο Νοσοκομείο Καλαμάτας ενώ οι κενές θέσεις είναι πενταπλάσιες
Τον Ιούνιο το 51ο Φεστιβάλ ΚΝΕ – Οδηγητή στην Καλαμάτα
Τιμήθηκε η Παναγία η Πεταλιδιώτισσα στην Μεσσηνία
AddUrl.gr | Κατάλογος Ιστοσελίδων
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
-
Ειδησεις απο Καλαματα2 ημέρες πριν
Ο Κωνσταντίνος Χαρδαβέλλας για τον ρόλο του ελαιόλαδου στην Μακροζωία και την Υγεία στην Ελλάδα αλλά και την Ευρώπη
-
Ειδησεις απο Καλαματα1 ημέρα πριν
Ο Δρ Στάθης Γκόνος στο 11ο Φεστιβάλ Ελαιολάδου και Επιτραπέζιας Ελιάς για τα μυστικά της μακροβιότητας
-
Ειδησεις απο Καλαματα2 ημέρες πριν
H Δρ Χαραλαμπία Μπολέτη στο 11ο Φεστιβάλ Ελαιολάδου και Επιτραπέζιας Ελιάς στην Καλαμάτα
-
Ειδησεις απο Καλαματα2 ημέρες πριν
Ανανέωσαν τα καθίσματα του Δημοτικού Πνευματικού Κέντρου Καλαμάτας
-
Ειδησεις απο Καλαματα14 ώρες πριν
Πρωτοπορία από την Καλαμάτα: Νέα μέθοδος «παγώνει» τον χρόνο για το ελαιόλαδο στο 11ο Φεστιβάλ Ελαιολάδου Καλαμάτας
-
Ειδήσεις απο Μεσσηνία1 ημέρα πριν
Ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Παπασταύρου στον Μητροπολίτη Μεσσηνίας
-
Ειδησεις απο Καλαματα2 ημέρες πριν
Τιμήθηκε στην Καλαμάτα η Γενοκτονία των Αρμενίων
-
Ειδήσεις απο Μεσσηνία1 ημέρα πριν
Στην Καλαμάτα το 10ο Φεστιβάλ Ελαιολάδου & Ελιάς και η Έκθεση Αγροτικών Μηχανημάτων και Εξοπλισμού