Μετατρέψτε μια κλασική σαλάτα σε ένα γρήγορο δείπνο ή μεσημεριανό το Σαββατοκύριακο με αυτή τη συνταγή για σαλάτα με ζυμαρικά Caesar.
Τέλεια ζεστή ή κρύα, αυτή η σαλάτα ζυμαρικών έχει όλα τα κλασικά στοιχεία ενός υπέροχου Καίσαρα – ζουμερό κοτόπουλο, τραγανά κρουτόν, πολλά φρέσκα μαρούλια και λίγο τυρί, όλα σε ένα κρεμώδες dressing.
Σαλάτα Caesar’s με ζυμαρικά
Συστατικά συνταγής:
- 300 γρ πένες
- 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- 1 λευκό ρολό, κομμένο σε κύβους 1 εκ
- Μια πρέζα αποξηραμένη ρίγανη
- 2 στήθη κοτόπουλου, κομμένα σε φέτες
- ¾ αγγούρι, κομμένο στη μέση και κομμένο σε φέτες
- 120ml Caesar dressing
- 1/3 στρογγυλό μαρούλι, φύλλα σχισμένα
- 25 γρ τριμμένο πεκορίνο
Αν δεν έχετε πένες, δοκιμάστε να χρησιμοποιήσετε fusilli ή άλλο κοντό ζυμαρικό
Μέθοδος παρασκευής
Βράζουμε ένα μεγάλο τηγάνι με αλατισμένο νερό και βράζουμε τις πένες για 10 λεπτά μέχρι να γίνουν al dente και μετά τις στραγγίζουμε.
Εν τω μεταξύ, προσθέτουμε το μισό λάδι σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε το κοτόπουλο κομμένο σε φέτες και τηγανίζουμε για 8-10 λεπτά μέχρι να ψηθεί, ανακατεύοντας τακτικά.
Ζεσταίνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά και ρίχνουμε μέσα τους κύβους ψωμιού.
Τηγανίζουμε για 3-5 λεπτά, ανακατεύοντας συχνά, μέχρι το ψωμί να ροδίσει και να γίνει τραγανό. Προσθέτουμε τη ρίγανη και ανακατεύουμε ξανά. Βγάζουμε την άκρη από το τηγάνι και αφήνουμε να κρυώσει.
Ρίχνουμε τα μαγειρεμένα ζυμαρικά, το κοτόπουλο, το αγγούρι και το dressing σε ένα μεγάλο μπολ. Όταν είναι έτοιμο για σερβίρισμα, διπλώνουμε απαλά τα φύλλα σαλάτας, ρίχνουμε από πάνω τα κρουτόν και πασπαλίζουμε πάνω από το πεκορίνο.
Καλή μας όρεξη!!!