Το ταχυδρομείο της Ουκρανίας κυκλοφόρησε ένα εορταστικό γραμματόσημο που σχεδιάστηκε από μια μαθήτρια από το πολύπαθο Μικολάιβ.
Το σχέδιο της Βαλέρια Μιχαΐλοβα, η οποία αναγκάστηκε να εγκαταλείψει τη χώρα, επιλέχθηκε αφού κέρδισε σε δημόσιο διαγωνισμό.
«Όλοι μπορούν να κατανοήσουν το βάθος αυτής της ιδέας, καθώς και τα συναισθήματα της ίδιας της δημιουργού, της οποίας η πατρίδα βομβαρδίζεται ανηλεώς από την αρχή του πολέμου», ανέφερε στο Telegram ο Igor Smelyansky, Διευθύνων Σύμβουλος της Ukrposhta, της ουκρανικής ταχυδρομικής υπηρεσίαw.
«Θα φέρει επίσης ελπίδα, γιατί το 2023 θα έχουμε μια πολύ πιο ιστορική ημερομηνία – την ημέρα που θα νικήσουμε», είπε.
«Γι’ αυτό θέλω πραγματικά αυτό το γραμματόσημο των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς να γίνει για εσάς ένα ακόμη σύμβολο για την μη ήττα μας και μια υπενθύμιση ότι θα σταθούμε ενάντια σε όλες τις πιθανότητες και θα σηκώσουμε ένα ποτήρι για τη νίκη μας στις 31 Δεκεμβρίου, με ή χωρίς ρεύμα!» πρόσθεσε ο Smelyansky, σύμφωνα με το CNNi.
Οι χώρες της Ανατολικής Ευρώπης προετοιμάζονται για νέο προσφυγικό κύμα
Με τις ρωσικές δυνάμεις να συνεχίζουν να στοχεύουν τις κρίσιμες υποδομές, το ηλεκτρικό δίκτυο και τις μονάδες θέρμανσης της Ουκρανίας, οι χώρες της Ανατολικής Ευρώπης προετοιμάζονται για ένα νέο κύμα Ουκρανών προσφύγων που θα εισέλθει με τους χειμερινούς μήνες, αναφέρει το Reuters.
Επί του παρόντος εκτιμάται ότι 6,9 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν εκτοπιστεί εσωτερικά στην Ουκρανία και οι χώρες που συνορεύουν μαζί της ανοίγουν ξανά τα κέντρα υποδοχής και ανανεώνουν τις προμήθειες τροφίμων, καθώς προετοιμάζονται για την πιθανή εισροή εκατοντάδων χιλιάδων από αυτούς σε αυτό που προβλέπεται να είναι ένας πολύ κρύος και ανεξέλεγκτος χειμώνας.
Η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες αναφέρει ότι περίπου 4,5 εκατομμύρια Ουκρανοί πρόσφυγες είναι επί του παρόντος εγγεγραμμένοι σε διάφορα συστήματα προστασίας σε όλη την Ευρώπη. Μετά από μια αρχική αύξηση από την έναρξη της ρωσικής εισβολής στις 24 Φεβρουαρίου, ο αριθμός των προσφύγων που εγκατέλειπαν την Ουκρανία μειώθηκε στα τέλη της άνοιξης, με ορισμένους να επιστρέφουν μετά την απελευθέρωση των περιοχών στις οποίες διέμεναν από τις ουκρανικές δυνάμεις.