Αν η σάλτσα μπεσαμέλ που ετοιμάζετε σας φαίνεται αρκετά απαλή και μάλλον «παιδική» για τη συνταγή και τους …ουρανίσκους που προορίζεται, μπορείτε να κάνετε τη γεύση της πιο ξεχωριστή, προσθέτοντάς της 1 με 1½ κουταλάκι του γλυκού μουστάρδα σε σκόνη και ανακατεύοντας καλά. Θα της δώσετε, έτσι, μια ιδιαίτερη, γευστική ένταση, που θα αρέσει σε όλους.
Σε παλιότερες συνταγές όπως στην Μπεσαμέλ της Χρύσας Παραδείση της δεκαετίας του 1970 χρησιμοποιούνταν και κρόκοι αυγών. Ωστόσο τα αυγά δεν θεωρούνται (βασικό) συστατικό αυτής της κρέμας, αλλά μπορούν να προστεθούν κατά περίσταση. Ο Νικόλαος Τσελεμεντές, στο θρυλικό οδηγό μαγειρικής του (11η έκδοση, 1957) δίνει την μπεσαμέλ χωρίς αυγά με τις εξής αναλογίες: 3 ποτήρια γάλα, 3 κουταλιές βούτυρο, 7 κουταλιές αλεύρι (αλάτι και μοσχοκάρυδο).
Η παραδοσιακή ελληνική κουζίνα χρησιμοποιεί την μπεσαμέλ σε εμβληματικά της πιάτα όπως το παστίτσιο και ο μουσακάς. Άλλες Συνταγές με Μπεσαμέλ θα βρείτε εδώ.