Ειδησεις απο Καλαματα
Πλήθος κόσμου την Πρωτοχρονιά του 2023 στην Καλαμάτα

Ανέβηκε
2 έτη πρινστις
από
Kalamata Times


Πλήθος Καλαματιανών και επισκεπτών υποδέχθηκε το νέο έτος 2023 στην Κεντρική Πλατεία – Βασιλέως Γεωργίου, στο πλαίσιο της καθιερωμένης εκδήλωσης του Δήμου Καλαμάτας.
Την εκδήλωση κάλυψε μουσικά η Δημοτική Φιλαρμονική Καλαμάτας και, με την έλευση του νέου χρόνου, βεγγαλικά φώτισαν τον ουρανό, αφότου φωταγωγήθηκε το Χριστουγεννιάτικο δέντρο.
Στο πλαίσιο χαιρετισμού του, ο Δήμαρχος Καλαμάτας Θανάσης Βασιλόπουλος τόνισε πως το 2022 ήταν ένα έτος δύσκολο που ωστόσο έφερε στο Δήμο Καλαμάτας χαρά και ελπίδα μέσα από την επίτευξη σημαντικών στόχων που είχαν τεθεί και οι οποίοι πρέπει να αξιοποιηθούν μέσα στο 2023.
Ακολούθησε η αντίστροφη μέτρηση και, μετά την έλευση του νέου έτους, ο Δήμαρχος ευχήθηκε «καλή χρονιά, με υγεία, αισιοδοξία, ειρήνη και δημιουργικότητα».
ΔΟΞΟΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ ΕΤΟΣ
Το πρωί της Πρωτοχρονιάς και εορτής του Αγίου Βασιλείου, οι Ιεροί Ναοί ήταν κατάμεστοι για τον Όρθρο και τη Θεία Λειτουργία. Ακολούθησε η Δοξολογία στο Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Υπαπαντής του Χριστού, στις 11 το πρωί, την οποία τέλεσε ο Σεβ. Μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος συμπαραστατούμενος από κληρικούς. Στην τελετή παρέστη ο Δήμαρχος Καλαμάτας Θανάσης Βασιλόπουλος, Βουλευτές, αιρετοί της Αυτοδιοίκησης, εκπρόσωποι των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, κ.ά.
Στη συνέχεια, ο Δήμαρχος παρέστη στην τελετή κοπής της βασιλόπιτας της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας, στις πρώην Σχολές Παπαφλέσσα. Απευθύνοντας χαιρετισμό, ο Θ. Βασιλόπουλος ανέφερε τα εξής:
«Αναμφισβήτητα το 2022 ήταν ένα δύσκολο έτος. Κληθήκαμε να διαχειριστούμε τις συνέπειες της υγειονομικής κρίσης, ζούμε έναν πόλεμο σε Ευρωπαϊκό έδαφος με τις κοινωνικές, ενεργειακές, οικονομικές συνέπειες που έχει. Όμως το 2022 ήταν και ένα έτος ελπίδας, πετυχαίνοντας στόχους που μας δίνουν το δικαίωμα να σχεδιάσουμε το μέλλον αυτής της περιοχής. Το 2023 είναι ένα έτος προκλήσεων. Έχουμε μπροστά μας την υλοποίηση σημαντικών έργων που θα αλλάξουν την περιοχή μας, έχουμε μπροστά μας τη σύνταξη του Κλιματικού Συμβολαίου της πόλης μας, έχουμε μπροστά μας και έργα εθνικής και περιφερειακής εμβέλειας. Οι οδικοί άξονες, το Αεροδρόμιο και γενικότερα οι υποδομές. Έχουμε όμως μπροστά μας και μια εκλογική χρονιά, τόσο σε εθνικό όσο και σε αυτοδιοικητικό επίπεδο. Μια χρονιά που οι πολίτες θα έχουν υψηλές προσδοκίες απ’ όλους εμάς και εμείς οφείλουμε, βάζοντας σε προτεραιότητα το συμφέρον της Πατρίδας και του τόπου μας, να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων και να λειτουργήσουμε προς όφελός τους». Ο Δήμαρχος, τέλος, ευχήθηκε «καλό, δημιουργικό, ευλογημένο και ειρηνικό το νέο έτος».
Αξίζει να σημειωθεί πως ανήμερα την Πρωτοχρονιά λειτούργησε κανονικά το Δημοτικό Συσσίτιο, υποστηρίζοντας με ζεστό φαγητό τους δικαιούχους συνδημότες μας, όπως έγινε τα Χριστούγεννα, ενώ στις θέσεις τους ήταν και οι εργαζόμενοι στην Υπηρεσία Καθαριότητας.
ΕΝΘΟΥΣΙΩΔΗΣ Η ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΜΕ ΤΟΠΙΚΟΥΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ
Σημειώνεται ότι λίγες ώρες πριν την έλευση του 2023, πλήθος κόσμου συμμετείχε στις εορταστικές εκδηλώσεις του Δήμου Καλαμάτας. Την Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου 2022 το βράδυ, κάτοικοι και επισκέπτες απόλαυσαν στην Κεντρική Πλατεία της πόλης μουσική συναυλία με τη συμμετοχή μουσικών και καλλιτεχνών από την περιοχή μας.
ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΣΕ Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗ
Την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, τα θετικά σχόλια και το χειροκρότημα του κόσμου απέσπασε η Δημοτική Φιλαρμονική Καλαμάτας, μέλη της οποίας παιανίζοντας «γέμισαν» με εορταστικές μελωδίες το κέντρο της πόλης, αποδίδοντας με θαυμάσιο τρόπο και τα παραδοσιακά κάλαντα.






Ενδιαφέρουσες Ειδήσεις
-
Φιλοζωική εκδήλωση στο Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας την Μ. Τετάρτη
-
Ορκίστηκε ο Δημήτρης Μπεχράκης νέος υπάλληλος του Δήμου Καλαμάτας
-
Σε δημοπρασία για μίσθωση οικοπέδων ιδιωτών προχωρά ο Δήμος Καλαμάτας για παρκινγκ
-
Ορκωμοσία νέων υπαλλήλων στον Δήμο Καλαμάτας
-
Ξεκίνησαν οι αγώνες ποδοσφαίρου για το πρόγραμμα «Άθληση για Όλους» στην Καλαμάτα
-
Ξεκίνησε η υποβολή αιτήσεων για τη διανομή κρέατος την περίοδο του Πάσχα
-
Δήμος Καλαμάτας: Υπάλληλος ζήτησε συγγνώμη στο δικαστήριο για απρεπή συμπεριφορά σε πολίτη
-
«Η Μεσσηνία στους Χάρτες: Μια Χαρτογραφική Περιπλάνηση στον Χρόνο»
-
Καλαμάτα_ΜΕΤΑ: Καταγγελίες για Απουσία, Αυθαιρεσίες και Αδράνεια της Δημοτικής Αρχής
-
Παρακολουθείστε την ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας για τη Λογοδοσία της Δημοτικής Αρχής
-
Διεκδίκηση Καλαμάτας στο πρόγραμμα Rethink Urban με κόμβους μικροκινητικότητας και αντιμετώπισης της “θερμικής νησίδας”
-
Καλαμάτα: “Υγεία για Όλους” Παιδιατρικός Εμβολιασμός Ρομά
-
Ολοκληρωμένη Προσέγγιση για την Ένταξη και την Αντιμετώπιση της Παραβατικότητας των Ρομά στον Δήμο Καλαμάτας
-
Ο Δήμος Καλαμάτας ανακοίνωσε απαλλαγή τελών χρήσης Κ/Χ των επαγγελματιών της Υπαπαντής και 23ης Μαρτίου
-
Οι δημοτικοί υπάλληλοι του Δήμου Μεσσήνης έκοψαν την πρωτοχρονιάτικη πίτα τους
-
Ταχύτητα στα Λόγια, Καθυστερήσεις στα Έργα: Η Δημοτική Αρχή Καλαμάτας υπό Κριτική
-
«Smart Town of the year» ανακηρύχθηκε ο Δήμος Καλαμάτας στα «Best City Awards 2025»
-
Η Πολιτική για την Παιδεία και οι Ευθύνες της Δημοτικής Αρχής Καλαμάτας
-
Καλαμάτα: “Έξυπνα” παγκάκια για ασύρματη φόρτιση κινητών αλλά και δωρεάν wi-fi
-
Αναπληρωτής Δημάρχου ο Σαράντος Μαρινάκης, παρατείνεται η θητεία των Αντιδημάρχων
-
Αγιασμός και κοπή Βασιλόπιτας της Δημοτικής Αρχής, στελεχών υπηρεσιών και εργαζομένων του Δήμου
-
Με 3 χρυσά και 5 ασημένια μετάλλια επέστρεψαν οι αθλητές των Special Olympics Kαλαμάτας
-
Απειλές για μηνύσεις και προσφυγή στην δικαιοσύνη για την ΚΑΚ στο Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας
-
Σκληρή απάντηση στον Δήμο Καλαμάτας από τον Σύλλογο Γονέων του Ειδικού Σχολείου
-
Έγκριση της Στρατηγικής BAA του Δήμου Καλαμάτας – Δημήτρης Πτωχός: «Σημαντική στιγμή για την Καλαμάτα και την Περιφέρεια Πελοποννήσου»
-
Ολοκληρώνονται οι εργασίες στο κτήριο της πρώην Ηλεκτρικής Εταιρείας στην Καλαμάτα
-
Προγράμματα «Άθλησης για όλους» από το Δήμο Καλαμάτας
-
Δράση “Γίνε κι Εσύ ο ‘Αι Βασίλης” σε Καλαμάτα και Μεσσήνη
-
Καταγγελία Τζαμουράνη για υποβάθμιση λογοδοσίας “Η δημοτική αρχή φοβάται”
-
Επέκταση εργασιών και προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην οδό Αριστοδήμου
Πρόσφατα Άρθρα
Γιώργος Καραμπάτος: «Εκεί που ανάβουν οι λαμπάδες, και σβήνουν οι ευθύνες»
Το 2ο ΓΕΛ Καλαμάτας στη Σουηδία στο πλαίσιο προγράμματος ERASMUS+
7ος Διαγωνισμός Ελληνικών Εξαιρετικά Παρθένων Ελαιολάδων στο 10ο Φεστιβάλ Ελαιολάδου και Ελιάς
Με επιτυχία το «Τουρνουά ποδοσφαίρου» των ΚΔΑΠ ΦΑΡΙΣ του Δήμου Καλαμάτας
Το σποτ του 12ου Διεθνούς Νεανικού Φεστιβάλ Αρχαίου Δράματος – Η Αρχαία Μεσσήνη «ζωντανεύει» μέσα από τη νεανική ματιά
AddUrl.gr | Κατάλογος Ιστοσελίδων
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
-
Ειδησεις απο Καλαματα2 ημέρες πριν
Ιππικοί αγώνες στο Πλατύ ανήμερα του Αγίου Γεωργίου
-
Ειδήσεις απο Μεσσηνία2 ημέρες πριν
Πτώση σοβάδων στα κεφάλια εργαζομένων της ΔΥΠΑ – Ανακοίνωση του ΝΤ ΑΔΕΔΥ Μεσσηνίας
-
πρέπει να δεις1 ημέρα πριν
Οριστικό: Αφαίρεση διπλώματος και 1.000 ευρώ πρόστιμο σε όσους παρκάρουν σε ράμπες ή θέσεις για ΑμεΑ
-
Ειδησεις απο Καλαματα2 ημέρες πριν
H Καλαμάτα πανηγύρισε τη Λαμπροφόρο Ανάσταση του Κυρίου μας Ιησού Χριστού
-
Ταξίδια2 ημέρες πριν
Οι φυσιολάτρες του Ευκλή πραγματοποιούν ορειβατική ανάβαση στον Χελμό
-
Ειδήσεις απο Μεσσηνία2 ημέρες πριν
Πλήθος κόσμου στον Άρι για το έθιμο του καψίματος του Ιούδα
-
Οικονομικά2 ημέρες πριν
Επιστροφή ενοικίου έως 800 ευρώ – Αναλυτικά τα κριτήρια
-
Οικονομικά2 ημέρες πριν
Μήνυμα του Κυριάκου Μητσοτάκη για τα μέτρα ‑ Έκτακτο επίδομα σε συνταξιούχους