Πολιτικά
Πετράκος για την απόφαση συμμετοχής του ΠεΣυΠ στον αγώνα για τον Πάτρα – Πύργος – Τσακώνα

Ανέβηκε
5 έτη πρινστις
από
Kalamata Times


Θανάσης Πετράκος – απόφαση ΠεΣυΠ
Η απόφαση του ΠεΣυΠ χθες (Δευτέρα 26/2/2020) να συμμετάσχει στις κινητοποιήσεις για την κατασκευή χωρίς άλλες καθυστερήσεις και χωρίς διόδια του δρόμου Πάτρα – Πύργος – Ολυμπία – Καλό Νερό – Τσακώνα, είναι μία ιστορική απόφαση. Το ΠεΣυΠ συμπαρατάσσεται στον αγώνα για να πάψει επιτέλους να είναι ο δρόμος αυτός «δρόμος του θανάτου».
Ως «Αγωνιστική Συνεργασία Πελοποννήσου» νιώθουμε ιδιαίτερη ικανοποίηση αλλά και ευθύνη γιατί η ενωτική και αγωνιστική στάση μας είχε ως αποτέλεσμα να υπερψηφιστεί η πρότασή μας, απ’ όλες τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης του ΠεΣυΠ. Η οποία βελτιώθηκε και συμπληρώθηκε από θετικές προτάσεις και άλλων παρατάξεων της αντιπολίτευσης.
Δεν είναι υπερβολή να τονίσω ότι όλες οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης έδειξαν υψηλό αίσθημα ευθύνης – παρά τις διαφορές μεταξύ μας – για το κοινό καλό.
Δυστυχώς η παράταξη του κ. Νίκα δεν θέλησε να κάνει ολόκληρο το βήμα και να είναι παρούσα αύριο (Τετάρτη 26/2/2020) στην ιστορική συγκέντρωση στα σύνορα Αχαΐας – Ηλείας στην οποία θα συναντηθούμε για πρώτη φορά σε κοινό αγώνα η αυτοδιοίκηση και οι φορείς τριών περιφερειών και πέντε νομών.
Εμείς θα συνεχίσουμε την ενωτική και αγωνιστική μας προσπάθεια για όλα τα μεγάλα θέματα που αφορούν την περιφέρειά μας και την χώρα.
Έχουμε κάθε δικαίωμα να νιώθουμε ικανοποίηση γιατί συμβάλλαμε για μια ακόμη φορά σε μια ενωτική και αγωνιστική απόφαση του ΠεΣυΠ.
Τη νίκη την φέρνουν οι αγώνες. Οι στιγμές απαιτούν να είμαστε όλοι ενωμένοι. Έχουμε υποχρέωση απέναντι στο μέλλον του τόπου να πούμε ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ. Είκοσι χρόνια είναι αρκετά να μας εμπαίζουν οι πολιτικές εξουσίες. Εδώ και τώρα να κατασκευαστεί ο δρόμος Πάτρα – Πύργος – Ολυμπία – Καλό Νερό – Τσακώνα.
Η απόφαση του ΠεΣυΠ είναι η εξής:
«ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΠΕ.ΣΥ.Π ΓΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ 26ης ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ
Το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου στη σημερινή (Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου 2020) συνεδρίαση του συζήτησε προ Ημερησίας Διάταξης μετά από πρόταση του επικεφαλή της «Αγωνιστικής Συνεργασίας Πελοποννήσου» Θανάση Πετράκου το θέμα: «Συμπαράταξη με το συμβούλιο Αιρετών της Δυτικής Ελλάδας και της Ζακύνθου και Κεφαλονιάς στις κινητοποιήσεις για το Πάτρα – Πύργος –Καλό Νερό –Τσακώνα» και αποφάσισε τα εξής:
Το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου χαιρετίζει την Αυτοδιοίκηση και τους φορείς της Ηλείας, της Αχαΐας και των νησιών του Ιονίου οι συγκρότησαν «Συμβούλιο Αιρετών» και προχώρησαν σε προκήρυξη Πανηλειακής γενικής απεργίας, την Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου 2020 και συγκέντρωση διαμαρτυρίας στη περιοχή της Βουπρασίας στα σύνορα Αχαΐας –Ηλείας στις 12 το μεσημέρι της ίδιας ημέρας, με βασικό αίτημα τη συνέχιση των εργασιών του αυτοκινητόδρομου Πάτρα – Πύργος – Ολυμπία –Καλό Νερό – Τσακώνα που –άμα την κατασκευή του δεν θα πρέπει να έχει διόδια.
Σε αυτό τον σημαντικό αγώνα είναι παρούσα η Περιφέρεια Πελοποννήσου διότι ο δρόμος αυτός δεν αφορά μόνο την Ηλεία την Αχαΐα , τη Ζάκυνθο και τη Κεφαλονιά , αφορά και τη Μεσσηνία αλλά και όλη τη Περιφέρεια Πελοποννήσου.
Για αυτούς τους λόγους αποφασίζει:
1) Να συμπαραταχθεί με το «Συμβούλιο Αιρετών» που έχει συγκροτηθεί με πρωτοβουλία της Ηλείας και να συμμετέχει με ευρεία διαπαραταξιακή αντιπροσωπεία από τα μέλη του στην κινητοποίηση του «Συμβουλίου Αιρετών» Δυτικής Ελλάδας και Ιονίων νήσων την Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου 2020 στη περιοχή της Βουπρασίας.
2)Να συμμετέχει σε κάθε επόμενη κινητοποίηση που θα αποφασιστεί από το Συμβούλιο Αιρετών για το ίδιο θέμα .
3) Να συζητήσει σε επόμενη συνεδρίαση του και σε συνεργασία με τους Δημάρχους και τα Δημοτικά Συμβούλια της Μεσσηνίας και το Συμβούλιο Αιρετών διοργάνωση ανάλογης κινητοποίησης στο Καλό Νερό με βασικό αίτημα την άμεση δημοπράτηση της κατασκευής και του οδικού υποέργου Καλό Νερό – Τσακώνα και την απρόσκοπτη κατασκευή του Πάτρα- Πύργος –Ολυμπία χωρίς επιπλέον καθυστερήσεις. Επιπλέον καθυστερήσεις θα οδηγήσουν να θρηνήσουμε και νέα θύματα .Επίσης διεκδικούμε και τη δημοπράτηση και κανονικοποίηση της σιδηροδρομικής γραμμής Πάτρα-Καλαμάτα”».





Ενδιαφέρουσες Ειδήσεις
-
Νέες δυνατότητες χρηματοδότησης 32 εκατ. ευρώ για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις στην Περιφέρεια Πελοποννήσου
-
Με την υποστήριξη της Περιφέρειας Πελοποννήσου το 3ο Messinia Forum
-
Νέα Δράση Εκπαίδευσης και Καινοτομίας στον Τουρισμό της Πελοποννήσου «Peloponnese Tourism Academy»
-
3rd Aerial Championship στην Καλαμάτα
-
Ολοκληρώθηκε η ένταξη των Κέντρων Κοινότητας στην Περιφέρεια Πελοποννήσου
-
Καλαμάτα: Υποδοχή της πρώτης αεροπορικής πτήσης από το εξωτερικό για το 2025
-
Ψήφισμα Περιφερειακού Συμβουλίου Περιφέρειας Πελοποννήσου για την επέτειο των Τεμπών
-
Οι επιτυχόντες στον 5ο Διαγωνισμό Ορθογραφίας και γλώσσας μαθητών/τριων γυμνασίου περιφέρειας Πελοποννήσου
-
Η μικροψυχία δεν αρμόζει στους αιρετούς κ. Δήμαρχε Καλαμάτας
-
Δημήτρης Πτωχός: «Νέες προσκλήσεις 75,3 εκατ. ευρώ για έργα με κοινωνικό και αναπτυξιακό αποτύπωμα»
-
Επανεμφάνιση του λύκου στην Καλαμάτα – Συνεδρίαση για μέτρα διαχείρισης και προστασίας
-
Ευχές, απολογισμός και στόχοι για το 2025 στην κοπή της Πρωτοχρονιάτικης Πίτας της Περιφέρειας Πελοποννήσου
-
Διευκρινίσεις για την πρόσβαση στο Χιονοδρομικό Κέντρο Μαινάλου από την Περιφέρεια Πελοποννήσου
-
«Πελοπόννησος 2021-2027» Πρόσκληση για έργα αντιπλημμυρικής προστασίας ύψους 22 εκατ. ευρώ
-
Ολοκληρώθηκε το έργο εξοπλισμού της νέας γεώτρησης στο Μαγγανιακό
-
Περιφερειακό Συμβούλιο Νέων – Μια πρωτοποριακή πλατφόρμα συμμετοχής, συνεργασίας και δράσης για τους νέους της Πελοποννήσου
-
Καταπέλτης για Πτωχό η παράταξη Κουτσούλη: Να μη μετατραπεί η Πελοπόννησος σε μαύρη τρύπα αδιαφάνειας
-
Για αναπτυξιακά θέματα του Δήμου συζήτησε ο δήμαρχος Καλαμάτας με τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου
-
Φο.Δ.Σ.Α: Μεγάλη επιτυχία η ανάληψη του “Ολοκληρωμένου προγράμματος χωριστής συλλογής διακριτών ρευμάτων αστικών αποβλήτων για την επίτευξη των στόχων ανακύκλωσης στην Περιφέρεια Πελοποννήσου”
-
Νέο δίκτυο μονοπατιών στην Περιφέρεια Πελοποννήσου
-
Καλαμάτα: «Συμβούλιο της Ευρώπης και Τεχνητή Νοημοσύνη: Ο Κόσμος σε Μετάβαση»
-
ΣΚΕΑΚ: Δίκαιη και βιώσιμη ανάπτυξη με διαφορετική πολιτική στον Τουρισμό
-
Παρουσίαση του Περιφερειάρχη Δημήτρη Πτωχού στις Βρυξέλλες | «Το Bioeconomy 360° Hub ως πρότυπο βιώσιμης ανάπτυξης»
-
“Συμβούλιο της Ευρώπης και Τεχνητή Νοημοσύνη: Ο Κόσμος σε Μετάβαση” στο Μέγαρο Χορού Καλαμάτας
-
Συνεδρίαση επιτροπών για το αρδευτικό έργο, περιοχής Τρικόρφου
-
Περιφέρεια Πελοποννήσου: 3627 Ηλεκτρονικά Ραντεβού σε Μόλις 21 Ημέρες
-
Έκτακτη Τηλεδιάσκεψη υπό τον Περιφερειάρχη Δημήτρη Πτωχό – Μέτρα Πρόληψης Ενάντια στις Δασικές Πυρκαγιές
-
Η Περιφέρεια Πελοποννήσου Προωθεί την Ισότιμη και Σύγχρονη Εκπαίδευση με Νέα Πρόσκληση 7.000.000 Ευρώ
-
Δημοπράτηση της ΒΙΙ φάσης του διαγωνισμού για το έργο «Μελέτη, Κατασκευή, Χρηματοδότηση, Συντήρηση και Λειτουργία Μιναγιώτικου Φράγματος»
-
Άμεση Υποστήριξη σε 77 Διασωθέντες Μετανάστες στην Καλαμάτα
Πρόσφατα Άρθρα
Με μεγαλοπρέπεια τιμήθηκε η εορτή του “Μάη – Θανάση” στην Μεσσηνία
Ο μικρότερος αθλητής στα 10χλμ του Γύρου Καλαμάτας: Ο Γιώργος Κοτταρέας έτρεξε… με καρδιά πρωταθλητή!
Επιμελητήριο Μεσσηνίας: Εκπαιδευτικό Εργαστήριο “Elements of AI: Εισαγωγή στην Τεχνητή Νοημοσύνη”
Δεύτερος στον κόσμο ο Νίκος Κοσμόπουλος στην κατάταξη επιδόσεων της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Στίβου World Athletics
Ιστορική Συμμετοχή για τον Απόλλωνα Καλαμάτας: Η Μαρία Χριστοπούλου στην Εθνική Ομάδα!
AddUrl.gr | Κατάλογος Ιστοσελίδων
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
-
Ταξίδια2 ημέρες πριν
Σ.Π.Ο.Κ. ”Ο Ευκλής”: Κάθε βουνό κρύβει την δικιά του μαγεία……
-
Ειδήσεις απο Μεσσηνία1 ημέρα πριν
Την Κυριακή 4 Μαΐου 2025 η 4η Ποδηλατομαγιά Άνω Μεσσηνίας
-
Ειδησεις απο Καλαματα2 ημέρες πριν
Καταψήφιση της πρότασης για την 24ωρη λειτουργία των πάρκινγκ Νέδοντα
-
Συμβουλές2 ημέρες πριν
BBL: Το νέο trend της πλαστικής χειρουργικής
-
Αθλητικά1 ημέρα πριν
Η Καλαμάτα ’80 με το τρόπαιο της πρωταθλήτριας στον Περιφερειάρχη Δημήτρη Πτωχό
-
Ειδήσεις απο Μεσσηνία1 ημέρα πριν
Τους Μεσσηνίους Αγίους θα εορτάσει η Καλαμάτα
-
Ειδησεις απο Καλαματα1 ημέρα πριν
9 -18 Μαΐου 2025 η 12η Ανθοκομική του Δήμου Καλαμάτας
-
πρέπει να δεις1 ημέρα πριν
Πρωτομαγιά: Τι συμβολίζει το μαγιάτικο στεφάνι – Τα έθιμα στην Ελλάδα