Kalamata Times

Πασχαλινά κουλουράκια με βανίλια και πορτοκάλι

Πασχαλινά κουλουράκια με βανίλια και πορτοκάλι 1
Κοινοποιησέ το
FacebookTwitterRedditLinkedinPinterestWhatsappEmailGmailViberInstagram

https://www.kalamatatimes.gr/12o-diethnes-neaniko-festival-archaioy-dramatos-archaia-messini-2025-programma-parastaseon/https://oliveoilfestival.eu/

Πεντανόστιμα και αρωματικά

Υλικά

Εκτέλεση

Βήμα 1
Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπήστε το βούτυρο και τη ζάχαρη μέχρι να αποκτήσετε ένα ελαφρύ και βελούδινο μείγμα.
Βήμα 2
Προσθέστε τα αβγά και συνεχίστε το χτύπημα. Ρίξτε, επίσης, το γάλα, τη βανίλια, το ξύσμα πορτοκαλιού και το μπέικιν πάουντερ.
Βήμα 3
Στη συνέχεια, προσθέστε το αλεύρι, λίγο λίγο τη φορά, ενώ ανακατεύετε, μέχρι να έχετε μια μαλακή, αλλά όχι κολλώδη, ζύμη.
Βήμα 4
Καλύψτε τη ζύμη με διάφανη μεμβράνη και βάλτε στο ψυγείο 30 λεπτά. Ενώ η ζύμη ξεκουράζεται, προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
Βήμα 5
Μόλις η ζύμη ξεκουραστεί, αλευρώστε ελαφρώς μία καθαρή επιφάνεια και πλάστε τα κουλουράκια σε πλεξούδες.
Βήμα 6
Τοποθετήστε σε ταψί πάνω σε λαδόκολλα, αλείψτε με το χτυπημένο αβγό και πασπαλίστε με το σουσάμι (προαιρετικά).
Βήμα 7
Ψήστε τα κουλουράκια για 15- 20 λεπτά, μέχρι να αποκτήσουν χρυσαφένια απόχρωση.
Βήμα 8
Αφήστε να κρυώσουν πριν τα αποθηκεύσετε σε δοχείο που κλείνει αεροστεγώς.
https://www.navarinochallenge.com/sesami
Κοινοποιησέ το
Exit mobile version