Kalamata Times

Πασχαλινά κουλουράκια από τον Άκη σε σχήμα κουνελιού

Πασχαλινά κουλουράκια από τον Άκη σε σχήμα κουνελιού 1
Κοινοποιησέ το

Το άρωμά τους, μαζί με αυτό του τσουρεκιού, σημαίνουν ένα πράγμα: Το Πάσχα είναι κοντά. Ο λόγος, φυσικά, για τα πασχαλινά κουλουράκια.

Ένα αγαπημένο ελληνικό έθιμο πριν την Ανάσταση και την Κυριακή του Πάσχα, καθώς σε κάθε ελληνικό σπίτι θα βρει κανείς κουλούρια.

Οι συνταγές βέβαια για πασχαλινά κουλουράκια είναι πολλές. Κάθε σπίτι συνήθως ακολουθεί μια οικογενειακή συνταγή, αν και τα τελευταία χρόνια όλο και περισσότερες νοικοκυρές προσπαθούν να βρουν την πιο εύκολη και λιγότερο μπελαλίδικη γιατί «πού χρόνος;».

Ίσως αυτό που δεν έχει αλλάξει ακόμη είναι το χαρακτηριστικό τους σχήμα. Τόσο τα τσουρέκια όσο και τα πασχαλινά κουλουράκια «πλέκονται». Κι αυτό γιατί σύμφωνα με την παράδοση, το πλέξιμο απομακρύνει τα κακά πνεύματα. Χωρίς βέβαια, να είναι απαγορευτικό να δοκιμάσει κανείς πιο πρωτότυπα και ευφάνταστα σχέδια, ειδικά εάν έχει δίπλα του κάποιους… μικρούς βοηθούς.

Όσο για την παρασκευή τους, δεν είναι δύσκολη, ούτε απαιτεί εξειδικευμένες γνώσεις. Προμηθευτείτε εγκαίρως όλα τα υλικά και δοκιμάστε να τα κάνετε με τα παιδιά σας, εάν έχετε. Θα περάσετε μοναδικό χρόνο μαζί τους και θα τους μάθετε και κάτι για την παράδοση.

Ψάξαμε λοιπόν, και βρήκαμε μια πολύ εύκολη συνταγή, την δοκιμάσαμε και σας εγγυόμαστε για το αποτέλεσμα (Άσε που τα παιδιά τρελάθηκαν με το σχήμα τους).

Πασχαλινά κουλουράκια του Άκη Πετρετζίκη – Σε σχήμα μικρών κουνελιών

Το όνομα Άκης Πετρετζίκης δεν χρειάζεται επεξήγηση. Όποια συνταγή του κι αν έχουμε δοκιμάσει, είναι εγγύηση. Όπως και αυτή για τα πασχαλινά κουλουράκια, τα οποία βγαίνουν τραγανά και μοσχομυρωδάτα. Και μάλιστα σε σχήμα κουνελιού (κι αν νομίζετε ότι δεν ακολουθείτε την παράδοση, όσον αφορά στο πλέξιμο, κάνετε λάθος, γιατί Πιστέψτε μας, δεν μπορείτε να φάτε μόνο ένα!

Υλικά:

300 γρ. βούτυρο
300 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
2 αβγά, μεσαία
120 γρ. χυμό πορτοκαλιού
ξύσμα πορτοκαλιού, από 2 πορτοκάλια
50 γρ. κονιάκ
1 κιλό αλεύρι γ.ο.χ.
1/2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
1/2 κ.γ. σόδα μαγειρική
50 γρ. γάλα
1 πρέζα αλάτι
γαρίφαλα, για τα μάτια
1 κρόκο, αραιωμένο σε 2 κ.σ. νερό

Tα πασχαλινά κουλουράκια με το αυγό, έτοιμα για να ψηθούν στο φούρνο

Εκτέλεση:

Το τελικό αποτέλεσμα (Εάν δε θέλετε, μη βάζετε γαρίφαλο για μάτια, εάν δεν σας αρέσει η μυρωδιά του, αν και αφαιρείται πολύ εύκολα)

Μια πρωτότυπη ιδέα διακόσμησης για πασχαλινά κουλουράκια

Πηγή: iefimerida.gr


Κοινοποιησέ το
Exit mobile version