Πολιτικά
Π. Μαντάς για επιστολική ψήφο: Εθνική κατάκτηση με ιστορική σημασία

Ανέβηκε
1 έτος πρινστις
από
Kalamata Times«Με το σημερινό νομοσχέδιο για την επιστολική ψήφο, για πρώτη φορά στην πατρίδα μας, οι ηλικιωμένοι, τα άτομα με αναπηρία, οι μαθητές, οι σπουδαστές, οι Έλληνες της Αμερικής και της Αυστραλίας, οι φοιτητές μας στα πανεπιστήμια του εξωτερικού, οι επαγγελματίες που βρίσκονται εκτός Ελλάδας, αποκτούν επιτέλους τη δυνατότητα να ασκήσουν εύκολα και με όλες τις θεσμικές διασφαλίσεις το απόλυτο δημοκρατικό τους δικαίωμα, το δικαίωμα της ψήφου. Και αυτό αποτελεί μια εθνική κατάκτηση ιστορικής σημασίας».
Με αυτά τα λόγια ο βουλευτής Μεσσηνίας Περικλής Μαντάς υποστήριξε από το βήμα του κοινοβουλίου τη θέσπιση της δυνατότητας επιστολικής ψήφου που εισηγείται η κυβέρνηση ενόψει των ευρωπαϊκών εκλογών του Μαΐου, αλλά και στο πλαίσιο της χορήγησης κάθε δυνατής διευκόλυνσης προς τους ψηφοφόρους ώστε να περιοριστεί όσο περισσότερο γίνεται το φαινόμενο της αποχής.
Σύμφωνα με τον κ. Μαντά, η επιστολική ψήφος αποτελεί ένα σημαντικό βήμα εκσυγχρονισμού, προόδου και διεύρυνσης της δημοκρατικής λειτουργίας της χώρας, το οποίο γίνεται με σαφήνεια προς την κατεύθυνση της ευρωπαϊκής κανονικότητας, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «επιτέλους σήμερα η Ελλάδα γίνεται περισσότερο Ευρώπη». Θύμισε μάλιστα ότι από την πρώτη στιγμή οι κυβερνήσεις της Νέας Δημοκρατίας έχουν κινηθεί προς τη χορήγηση διευκολύνσεων προς τους ψηφοφόρους, αρχικά θεμελιώνοντας την ψήφο των αποδήμων, στη συνέχεια καταργώντας τα γραφειοκρατικά εμπόδια που είχαν τεθεί και σήμερα πλέον θεσπίζοντας την επιστολική ψήφο, τόσο για όσους βρίσκονται εκτός Ελλάδας, όσο και για τους ψηφοφόρους εντός της χώρας που θα το επιλέξουν. Χαρακτήρισε επίσης το νομοσχέδιο μια αναγκαιότητα η οποία δεν φέρει ιδεολογικά χαρακτηριστικά της μίας ή της άλλης παράταξης, αλλά αντίθετα στηρίζει με θεσμικό τρόπο τη συνολική εκλογική διαδικασία, ζητώντας παράλληλα την υπερψήφιση της τροπολογίας που προβλέπει και για τις εθνικές εκλογές την επιστολική ψήφο.
Ο κ. Μαντάς στάθηκε επίσης στις αιτιάσεις όσων κομμάτων της αντιπολίτευσης επιλέγουν να καταψηφίσουν, χαρακτηρίζοντας τις θέσεις τους ως φοβικές και χωρίς ουσιαστικά ερείσματα, ενώ σημείωσε ότι οι αντιδράσεις εγείρονται καθαρά για μικροπολιτικούς λόγους και λόγους αντιδραστικότητας απέναντι στην κυβέρνηση. Τόνισε επίσης ότι το νομοσχέδιο είναι πολύ καλά μελετημένο και ώριμο, έτσι ώστε σε κάθε περίπτωση να διασφαλίζονται οι συνταγματικές αρχές της αμεσότητας, της καθολικότητας και της μυστικότητας της ψήφου, ενώ σημείωσε ότι σε συνδυασμό με την εκκαθάριση των εκλογικών καταλόγων που επίσης για πρώτη φορά θεσμοθετείται και θα πραγματοποιηθεί σε εκλογικά ουδέτερο χρόνο μετά τις ευρωεκλογές, προστατεύεται καλύτερα και αποκτά μεγαλύτερη ακρίβεια και τάξη ολόκληρη η εκλογική διαδικασία.



Ενδιαφέρουσες Ειδήσεις
-
Περικλής Μαντάς για ΠΟΠ Ελιά Καλαμάτας: Ανοίγει πλέον ο ασκός του Αιόλου
-
Απάντηση Π. Μαντά σε ΠΕΜΕΤΕ: Δεν με φοβίζουν οι απειλές σας!
-
Π. Μαντάς για ΠΟΠ Ελιά Καλαμάτας: Απέναντι στα συμφέροντα – Στο πλευρό του Έλληνα παραγωγού
-
Π. Μαντάς για Πρωτοδικείο Κυπαρισσίας: Παραμένει πλήρως ενεργό με την ίδια δικαστική ύλη
-
Περικλής Μαντάς: Καμία προστασία για την ΠΟΠ Ελιά Καλαμάτας
-
Χρονοδιάγραμμα για τα μεγάλα έργα της Μεσσηνίας αρμοδιότητας υπουργείου Υποδομών
-
Π. Μαντάς για παραρτήματα ξένων πανεπιστημίων: Κυριαρχικός κρατικός έλεγχος σε όλα τα ιδρύματα
-
Να διατεθεί ξανά αστυνομικό κλιμάκιο της ΟΠΚΕ ζητά ο Περικλής Μαντάς
-
Π. Μαντάς σε υπουργείο Υγείας: Να μετακινηθεί ογκολόγος της 6ης ΥΠΕ στο νοσοκομείο Καλαμάτας
-
Μαντάς σε Κικίλια για Μόνιμο Πυροσβεστικό Κλιμάκιο στο Πεταλίδι
-
Κυριάκος Μητσοτάκης: Καθιερώνεται επιστολική ψήφος από την Ελλάδα και το εξωτερικό
-
ΟΕΒΕ Μεσσηνίας: Συζήτηση για το νέο φορολογικό νομοσχέδιο με τους Βουλευτές Μεσσηνίας κ. Χρυσομάλλη Μ. και κ. Μαντά Π.
-
Η ανακοίνωση του Π. Μαντά μετά την ολοκλήρωση του εκλογικού αποτελέσματος
-
Περικλής Μαντάς: Σας ευχαριστώ για την εμπιστοσύνη
-
Περικλής Μαντάς: Άνθρακας ο θησαυρός, κ. Πολάκη – Γελάει όλη η Μεσσηνία
-
Π. Μαντάς σε ΣΥΡΙΖΑ: “Όσο η χώρα γυρνά σελίδα, τόσο πιο τοξικό το κλίμα που δημιουργούν”
-
Oι βουλευτές Μεσσηνίας της ΝΔ Μ. Χρυσομάλλης και Π. Μαντάς θα πάνε στην κηδεία του τέως
-
Συνάντηση Π. Μαντά με πρόεδρο του ΕΚΑΒ για δημιουργία σταθμού ασθενοφόρων στην Κορώνη
-
Περικλής Μαντάς: «Σε τροχιά υλοποίησης τα μεγάλα αναπτυξιακά έργα της Μεσσηνίας»
-
Απολογισμός της Ομοσπονδίας Επαγγελματικών – Βιοτεχνικών και Εμπορικών Σωματείων Ν. Μεσσηνίας
-
Π. Μαντάς σε Σ. Πέτσα για νέο ειδικό νηπιαγωγείο και ειδικό δημοτικό Καλαμάτας
-
«Νοσ. Κυπαρισσίας: Μαντάς σε Πλεύρη για ένταξη στις άγονες περιοχές Α’ κατηγορίας – επιπλέον κίνητρα σε γιατρούς»
-
Περικλής Μαντάς: fast track έκδοση σύνταξης μέσα σε 90 ημέρες
-
Ο Π. Μαντάς ζητά ενίσχυση της Υπηρεσίας Επιμελητών Ανηλίκων Καλαμάτας
-
Π. Μαντάς: 4,7 εκ. ευρώ για ενίσχυση των παραγωγών σταφίδας
-
Διαβεβαιώσεις Καραμανλή σε Μαντά για “Τσακώνα – Καλό Νερό”
-
Περικλής Μαντάς για οφειλές επαγγελματιών σε ΕΦΚΑ και ΚΕΑΟ
-
Π. Μαντάς: η κυβέρνηση δρομολογεί επιπλέον μέτρα 180 εκ. ευρώ αποκλειστικά για τους αγρότες
-
Περικλής Μαντάς: Ήλθε, είδε και απήλθε ο κ. Τσίπρας στη Μεσσηνία
-
Παράταση δηλώσεων ζητά ο Περικλης Μαντάς για λογιστές που νοσούν από COVID-19
Πρόσφατα Άρθρα
Στην Καλαμάτα το 10ο Φεστιβάλ Ελαιολάδου & Ελιάς και η Έκθεση Αγροτικών Μηχανημάτων και Εξοπλισμού
Στο ΚΑΠΗ Μεσσήνης: “Μελέτη Διατροφής και Υγείας του Ηλικιωμένου Πληθυσμού της Πελοποννήσου (ΔΙΑ.ΠΕΛ.Η.)
Ο Δήμαρχος δεσμεύτηκε για την ολοκλήρωση των εργασιών στην 23ης Μαρτίου έως τη Μεγάλη Εβδομάδα
Η ΑΛΑΚ διοργανώνει την πρεμιέρα του Πανελληνίου Crosscar στην Τρίοδο
Εκδηλώσεις εορτασμού της επετείου της 25ης Μαρτίου 1821 στο Δήμο Καλαμάτας
AddUrl.gr | Κατάλογος Ιστοσελίδων
RSS Error: WP HTTP Error: Η διεύθυνση URL δεν είναι έγκυρη.