Events
Ολοκληρώθηκε η «Γιορτή Μεσσηνιακής Γαστρονομίας» στο πλαίσιο του 9ου Σχολείου Τουρισμού Καλαμάτας
Ανέβηκε
5 έτη πρινστις
από
Kalamata TimesΟλοκληρώθηκε η «Γιορτή Μεσσηνιακής Γαστρονομίας» στο πλαίσιο του 9ου Σχολείου Τουρισμού Καλαμάτας
Οι μοναδικές γεύσεις και τα ποιοτικά προϊόντα της Μεσσηνιακής γης ήταν οι απόλυτοι πρωταγωνιστές των φετινών “Σεμιναρίων Μεσσηνιακής Γαστρονομίας”, που πραγματοποιήθηκαν με επιτυχία το τετραήμερο 13-16 Νοεμβρίου 2019, στις εγκαταστάσεις της Costa Navarino, με τη συμμετοχή πλήθους επαγγελματιών του χώρου της εστίασης και σπουδαστών.
Μια συνεργασία που υλοποιείται για 7η συνεχή χρονιά από το Επιμελητηριο Μεσσηνίας, το Ίδρυμα “Καπετάν Βασίλη & Κάρμεν Κωνσταντακόπουλου” και το Σχολείο Τουρισμού Καλαμάτας, και για πρώτη φορά με την υποστήριξη της ομάδας των επαγγελματιών του διατροφικού τομέα «Μπριγάδα».
Τις δύο πρώτες μέρες, επαγγελματίες της περιοχής, μέσα από τα εργαστήρια μαγειρικής τέχνης, την επίδειξη τεχνικών και τη γαστρονομική δοκιμή, παρουσίασαν συναρπαστικούς γευστικούς συνδυασμούς και δημιουργική αξιοποίηση των Μεσσηνιακών προϊόντων, υπενθυμίζοντας σε όλους την πλούσια παράδοση του τόπου μας. Παράλληλα, πραγματοποιήθηκαν εισηγήσεις από επαγγελματίες της γαστρονομίας και του τουρισμού. Πιο συγκεκριμένα, στις 13 Νοεμβρίου ο κ. Nico Bartalini παρουσίασε το πετυχημένο παράδειγμα της Τοσκάνης. Στη συνέχεια η ομάδα του “Tinos food path” εξήγησε πως η προσπάθεια των επαγγελματιών του νησιού αλλάζει τον τουριστικό χάρτη αναδεικνύοντας την τοπική γαστρονομία. Ο κ. Γιάννης Τζαβλόπουλος ανέλυσε πως τα τοπικά προϊόντα αποτελούν την εμπορική ταυτότητα μιας περιοχής και τέλος μέλη της ομάδας “Meating Greece” πραγματοποίησαν επίδειξη κοπής κρεάτων.
Στις 14 Νοεμβρίου, ο chef Δημήτρης Σκαρμούτσος, μίλησε για τη σημαντικότητα της χρήσης τοπικών προϊόντων στην κουζίνα και πως αυτά συμβάλουν στην ανάπτυξη του εστιατορίου. Στη συνέχεια ο chef Δημήτρης Νίκολης έκανε μια ιστορική αναδρομή των μεσσηνιακών προϊόντων από την αρχαιότητα έως σήμερα και αναφέρθηκε στην εξέλιξη της γαστρονομίας. Τέλος ο Θωμάς Δούζης, διευθύνων σύμβουλος του “ΕΡΓΟΝ” ανέλυσε το επιτυχημένο παράδειγμα της εταιρείας θεωρώντας την γαστρονομία ως ένα σημαντικό τουριστικό προϊόν.
Την Παρασκευή 15 Νοεμβρίου, ακολούθησαν εκπαιδευτικά προγράμματα για μαθητές, ενώ η τελευταία μέρα έκλεισε με ενδιαφέρουσες εισηγήσεις, μόνο για τους επαγγελματίες της εστίασης, που ανέδειξαν την αξία της ολοκληρωμένης διαχείρισης μιας Μεσσηνιακής γαστρονομικής εμπειρίας για κάθε επισκέπτη της περιοχής. Το πρόγραμμα περιελάβανε εισήγηση από τον Στράτο Κορνά, καθηγητή Μαγειρικής Τέχνης με θέμα “Η εκπαίδευση στους χώρους εστίασης”. Στη συνέχεια ο κ. Ντίνος Στεργίδης, δημοσιογράφος οίνου και οργανωτής έκθεσης Οινόραμα, αναφέρθηκε στη σημασία της Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης στο μάρκετινγκ του κρασιού. Ακολούθησε η εισήγηση από την κυρία Αθηνά Πάνου, Food blogger/photographer & Social Media Manager με θέμα “Εστιατόρια και Social Media” και τέλος το τετραήμερο πρόγραμμα έκλεισε με την ενδιαφέρουσα ομιλία του Chef Γιάννη Μπαξεβάνη, ο οποίος αναφέρθηκε στη σημασία των τοπικών προϊόντων και πως αυτά αποτελούν το καλύτερο προϊόν διαφήμισης για την περιοχή της Μεσσηνίας.
Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας κ. Βαγγέλης Ξυγκώρος, ιδιαίτερα ικανοποιημένος για τη συμμετοχή και το ενδιαφέρον των συμμετεχόντων, αναφέρθηκε πως στόχος των σεμιναρίων που πραγματοποιούνται τα τελευταία 7 χρόνια είναι να παρουσιάσουν στους επαγγελματίες της εστίασης και του τουρισμού όλες τις νέες τάσεις και εξελίξεις στον χώρο της γαστρονομίας, δείχνοντας παράλληλα τον δρόμο για μια βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη της Μεσσηνίας.
Ο Γενικός Διευθυντής του Ιδρύματος “Καπετάν Βασίλη & Κάρμεν Κωνσταντακόπουλου” κ. Ξενοφών Κάππας, εξέφρασε την ικανοποίηση του για την άψογη διοργάνωση και τις ευχαριστίες του για τη συνεργασία των συνεργαζόμενων φορέων. Η «Γιορτή Μεσσηνιακής Γαστρονομίας» αποτελεί πλέον θεσμό για τη Μεσσηνία και αυτό μας δίνει τη δύναμη να συνεχίσουμε με μεγαλύτερο ζήλο την προσπάθεια μας. Στόχος μας παραμένει η συνεχής βελτίωση του γαστρονομικού και τουριστικού προϊόντος της Μεσσηνίας, έτσι ώστε οι επαγγελματίες του χώρου να μπορούν να ανταποκριθούν στις υψηλές απαιτήσεις των επισκεπτών της περιοχής.
Ο κ. Διονύσης Παπαδάτος, Υπεύθυνος δράσεων του Ιδρύματος “Καπετάν Βασίλη και Κάρμεν Κωνσταντακόπουλου” και το πρόσωπο πίσω από τη διοργάνωση της εκδήλωσης, εξέφρασε τις ευχαριστίες του προς όλους τους συμμετέχοντες που παρακολούθησαν τις εργασίες του τετραήμερου εορτασμού μεσσηνιακής γαστρονομίας. Τόνισε επίσης τη σημαντικότητα της συμμετοχής μεσσηνιακών εστιατορίων καθώς και επαγγελματιών chefs, στα workshops μαγειρικής και τους ευχαριστεί ιδιαίτερα για αυτό. “Φέτος συμμετείχαν 19 εστιατόρια από τη Μεσσηνία όπου είχαν τη δυνατότητα να παρουσιάσουν στο κοινό συνταγές, αναδεικνύοντας τις μαγειρικές τους δεξιότητες και κυρίως τα μεσσηνιακά προϊόντα. Ύστερα από 7 χρόνια εκπαίδευσης, έρευνας και δημιουργικού διαλόγου, μας χαροποιεί ιδιαίτερα το γεγονός ότι πλέον πρωταγωνιστές της δράσης είναι οι Μεσσήνιοι εστιάτορες και επαγγελματίες του χώρου της γαστρονομίας και του τουρισμού, οι οποίοι συμβάλουν καθοριστικά με τις δικές τους δυνάμεις στην ανάδειξη της Μεσσηνίας ως γαστρονομικού προορισμού”.
Ολοκληρώθηκε η «Γιορτή Μεσσηνιακής Γαστρονομίας» στο πλαίσιο του 9ου Σχολείου Τουρισμού Καλαμάτας
Ενδιαφέρουσες Ειδήσεις
-
Το Τhe Westin Resort Costa Navarino υποδέχεται το 2025 με νέους, ανανεωμένους χώρους φιλοξενίας
-
Το 10ο Σχολείο Τουρισμού Καλαμάτας, ανοίγει τις πόρτες του 2-4 Δεκεμβρίου 2024
-
Oλοκληρώθηκε το Aegean Messinia Pro-Am 2024 με τη συμμετοχή 200 παικτών
-
Το Navarino Environmental Observatory (ΝΕΟ) ανανεώνει τη συνεργασία μεταξύ του Πανεπιστημίου της Στοκχόλμης, της Ακαδημίας Αθηνών και της TEMEΣ A.E.
-
Πάνω από 4.000 συμμετοχές από 28 χώρες σε 63 δράσεις στο Navarino Challenge 2024
-
Το πρόγραμμα του Navarino Challenge 2024 – Πάνω από 60 δράσεις για όλους μέσα σε 3 ημέρες
-
Τα 4 ξενοδοχεία της Costa Navarino στο ελληνικό Top 10 των Readers’ Choice Awards 2024, του Condé Nast Traveller
-
Τριήμερο καθαρισμού παραλιών στις 27-29 Σεπτεμβρίου
-
Σπουδαίες Δράσεις για την Εκπαίδευση, την Οδική Ασφάλεια και το Περιβάλλον στο Navarino Challenge 2024
-
10 χρόνια γιορτής για το γκολφ και τη ναυτιλία στο επετειακό Greek Maritime Golf Event
-
Το πρόγραμμα του επετειακού Greek Maritime Golf Event 2024
-
Γκολφ & Ναυτιλία για καλό σκοπό στο 10ο Greek Maritime Golf Event
-
Ο θρύλος του NBA Dominique Wilkins επέστρεψε στην Ελλάδα για το NBA Basketball School στην Costa Navarino
-
Επιτυχημένη η εθελοντική αιμοδοσία για την “Τράπεζα Αίματος” του Costa Navarino
-
H Navarino Agora φιλοξενεί την έκθεση “by way of” με έργα τεσσάρων καλλιτεχνών με καταγωγή από τη Μεσσηνία
-
Ο Όμιλος ΜΟΤΟΔΥΝΑΜΙΚΗ για τρίτη συνεχή χρονιά στο Navarino Challenge
-
Navarino Challenge «ο αθλητισμός ενώνει»
-
Νέες δράσεις από το πρόγραμμα «Καθαρή Μεσσηνία» στη λιμνοθάλασσα της Γιάλοβας
-
Ευεξία, Μακροζωία, Γαστρονομία στο Navarino Challenge 2024
-
Γιάννης Αντετοκούνμπο: Ο παραμυθένιος γάμος με την Μαράια Ριντλσπρίγκερ
-
«Ταξίδι προς την ελευθερία, 1821» Η νέα μόνιμη έκθεση στο Πολεμικό Μουσείο με επίκεντρο τη συμβολή της Πελοποννήσου στην Ελληνική Επανάσταση
-
H Costa Navarino διοργανώνει το Aegean Messinia Pro-Am 2024 στις 20-24 Νοεμβρίου
-
Το NBA Basketball School επιστρέφει στην Costa Navarino
-
Η Costa Navarino υποδέχεται το κορυφαίο τουρνουά γκολφ Legends Tour στις 7-9 Ιουνίου
-
Η Costa Navarino συμμετέχει στους εορτασμούς της Ολυμπιακής χρονιάς με ένα πλούσιο πρόγραμμα δράσεων
-
10 χρόνια Greek Maritime Golf Event στην Costa Navarino στις 5-8 Σεπτεμβρίου
-
Η Costa Navarino και η PURINA® διοργανώνoυν 10-12 Μαΐου το 3ο διήμερο υιοθεσίας αδέσποτων ζώων
-
Η Costa Navarino παρουσιάζει μια συλλογή πολυτελών κατοικιών προς ενοικίαση
-
Το W Costa Navarino υποδέχεται τη νέα σεζόν στις 3 Μαΐου, με μοναδικές εμπειρίες μουσικής, ευεξίας και γαστρονομίας
-
Διεθνής πιστοποίηση βιωσιμότητας για τα γήπεδα γκολφ της Costa Navarino
Πρόσφατα Άρθρα
Έρχεται νέο νόμισμα 3 ευρώ: Έχει ήδη κοπεί και μπαίνει άμεσα στην κυκλοφορία
Γιάννης Πάζιος: Η Εθνική Συνεννόηση ως Θεμέλιο της Δημοκρατίας
Εκσυγχρονισμός και Αναβάθμιση: Το Μέλλον του Δημοτικού Πνευματικού Κέντρου Καλαμάτας
ΠΕ Μεσσηνίας: Άμεση αποκατάσταση ζημιών από τα έντονα καιρικά φαινόμενα
Σε εγκατάλειψη τα Σχολεία της Μεσσηνίας λέει το ΠΑΣΟΚ Μεσσηνίας
AddUrl.gr | Κατάλογος Ιστοσελίδων
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
-
Ειδησεις απο Καλαματα1 ημέρα πριν
Στην Καλαμάτα το 10ο Φεστιβάλ Ελαιολάδου & Ελιάς
-
Θέατρο1 ημέρα πριν
«Χάνσελ και Γκρέτελ: Η ιστορία αλλιώς» στις 25 Ιανουαρίου στην Καλαμάτα
-
Ειδησεις απο Καλαματα1 ημέρα πριν
Καλαμάτα: Χρόνιες Εκκρεμότητες που Φρενάρουν την Ανάπτυξη και την Ποιότητα Ζωής
-
Οικονομικά12 ώρες πριν
Λογαριασμοί Ρεύματος: Αλλαγές από σήμερα για 2 «χρώματα» τιμολογίων
-
Ειδησεις απο Καλαματα12 ώρες πριν
Η Πολιτική για την Παιδεία και οι Ευθύνες της Δημοτικής Αρχής Καλαμάτας
-
Περίεργα12 ώρες πριν
Αν έχετε αυτό το κέρμα των 50 λεπτών είστε πλούσιοι ‑ Nα πόσο μπορεί να αξίζει
-
NightLife5 ώρες πριν
Οι Bit gia Bit το Σάββατο 18 Ιανουαρίου στο Brooklyn Live Stage
-
πρέπει να δεις2 ώρες πριν
Έρχεται νέο νόμισμα 3 ευρώ: Έχει ήδη κοπεί και μπαίνει άμεσα στην κυκλοφορία