Κόσμος
Οι ΗΠΑ απειλούν τον Ερντογάν: «Θα σας καταστρέψουμε αν πάρετε τους S-400»

Ανέβηκε
6 έτη πρινστις
από
Kalamata Times
Οι ΗΠΑ απειλούν τον Ερντογάν: «Θα σας καταστρέψουμε αν πάρετε τους s-400»
Δημοσίευμα των New York Times αποκαλύπτει τον έντονο εκνευρισμό της Ουάσινγκτον για τον προκλητικό «σουλτάνο» – Δημοκρατικοί και Ρεπουμπλικανοί βάλουν κατά του καθεστώτος Ερντογάν και απειλούν με διάλυση της Τουρκίας
«Μέχρι το τέλος του έτους, η Τουρκία θα έχει είτε τα προηγμένα μαχητικά αεροσκάφη F-35 στο έδαφός της είτε ένα ρωσικό σύστημα αντιπυραυλικής άμυνας S-400. Δεν θα έχει και τα δύο.»
Τα παραπάνω γράφουν στην εφημερίδα New York Times, τεσσερις γερουσιαστές: Οι κ.κ. Jim Inhofe, Jack Reed, Jim Risch και Bob Menendez. Προκαλεί δε μεγάλη εντύπωση η σκληρότητα με την οποία οι γερουσιαστές απειλούν τον πρόεδρο της Τουρκίας.
Το βασικό μήνυμα είναι ότι θα σας καταστρέψουμε εάν προχωρήσετε με την αγορά των S-400.
Παρακάτω ακολουθεί το κείμενο, όπως δημοσιεύθηκε στην αμερικανική εφημερίδα.
«Η επιλογή του Προέδρου Ταγίπ Ερντογάν της Τουρκίας θα έχει σοβαρές συνέπειες για τη θέση της χώρα του στον κόσμο, τις σχέσεις του με τις Ηνωμένες Πολιτείες και τη θέση του στο ΝΑΤΟ. Το πρόγραμμα κατασκευής των F-35 είναι το μεγαλύτερο στον κόσμο για μαχητικά αεροσκάφη πέμπτης γενιάς, με επενδύσεις άνω των ενός τρισεκατομμυρίου δολαρίων από δώδεκα διεθνείς εταίρους, συμπεριλαμβανομένης της Τουρκίας, και των πελατών.
Σε μεγάλο βαθμό, η ικανότητα των Ηνωμένων Πολιτειών και των συμμάχων τους να διατηρήσουν ένα στρατιωτικό πλεονέκτημα στον ουρανό είναι ακριβώς αυτό το πρόγραμμα. Τον Ιούλιο του 2017, η Τουρκία ανακοίνωσε ότι θα αγοράσει το σύστημα επίγειας άμυνας S-400 από τη Ρωσία.
Το S-400 είναι το πιο προηγμένο σύστημα που παράγεται μέχρι σήμερα στην προσπάθεια της Ρωσίας να νικήσει την τεχνολογία stealth – είναι το σύστημα που έχτισε η Ρωσία για να καταρρίπτει τα μαχητικά F-35.
Το ρωσικό σύστημα πυραύλων S-400 Triumph μεσαίας εμβέλειας και μεγάλης εμβέλειας μπορεί να επανασχεδιαστεί για να καταρρίψει τα αμερικανικά μαχητικά αεροσκάφη F-35. Το ρωσικό σύστημα S-400 Triumph μεσαίας εμβέλειας και μεγάλης εμβέλειας πυραύλων επιφανείας-αέρα θα μπορούσε να επανασχεδιαστεί για να καταρρίψει τα αμερικανικά μαχητικά αεροσκάφη F-35.
Η αγορά του S-400 από την Τουρκία θα ήταν ασυμβίβαστη με τις δεσμεύσεις της έναντι του ΝΑΤΟ και θα μείωνε τη διαλειτουργικότητά της με τους συμμάχους. Η αγορά του S-400 θα δημιουργούσε έναν απαράδεκτο κίνδυνο επειδή το σύστημά του ραντάρ θα μπορούσε να δώσει τη δυνατότητα στον ρωσικό στρατό να καταλάβει πώς λειτουργεί το F-35.
Η απειλή αυτή υποχρέωσε το Πεντάγωνο να αναστείλει ορισμένες δραστηριότητες που σχετίζονται με την F-35 της Τουρκίας την περασμένη εβδομάδα. Η Τουρκία έχει νόμιμες ανάγκες αεράμυνας.
Οι Ηνωμένες Πολιτείες, από το 2012, προσέφεραν το σύστημα αεροπορικής άμυνας Patriot ως εναλλακτική λύση για το S-400, αλλά η Τουρκία απέρριψε αυτήν την προσφορά. Με το S-400 προγραμματισμένο να φτάσει στην Τουρκία τον Ιούλιο και το F-35 που προγραμματίζεται να φτάσει το Νοέμβριο, είναι καιρός ο πρόεδρος Ερντογάν να επιλέξει.
Είναι η ελπίδα μας ότι θα επιλέξει να εγκαταλείψει το S-400, να υπερασπιστεί τον τουρκικό ουρανό με το σύστημα Patriot και να σώσει τη συμφωνία για τα F-35. Εάν ο Πρόεδρος Ερντογάν δεν καταφέρει να κάνει αυτή την επιλογή και αποδεχθεί την παράδοση των S-400, στην Τουρκία θα επιβληθούν κυρώσεις σύμφωνα με τις διατάξεις του νόμου των Ηνωμένων Πολιτειών σύμφωνα με τον Νόμο περί Καταπολέμησης των εχθρών της Αμερικής (CAATSA).
Οι κυρώσεις θα πλήξουν την οικονομία της Τουρκίας, με σκληρές κινήσεις στις διεθνείς αγορές, θα τρομάξουν τους επενδυτές και θα παραλύσουν την αεροδιαστημική και την αμυντική βιομηχανία της Τουρκίας.
Επιπλέον, κανένα F-35 δεν θα φτάσει ποτέ στο τουρκικό έδαφος. Η Τουρκική συμμετοχή στο πρόγραμμα F-35, συμπεριλαμβανομένων των εξαρτημάτων κατασκευής, επισκευής και συντήρησης των μαχητικών, θα τερματιστεί, με αποτέλεσμα οι τουρκικές εταιρείες να βγουν από την αλυσίδα παραγωγής και προμήθειας του προγράμματος. Δεσμευόμαστε να λάβουμε όλα τα αναγκαία νομοθετικά μέτρα για να διασφαλίσουμε ότι αυτό θα συμβεί.
Η Τουρκία είναι σημαντικός εταίρος στο πρόγραμμα F-35, αλλά δεν είναι αναντικατάστατος. Η εγκατάλειψη του F-35 θα έχει σοβαρές συνέπειες για την Άγκυρα.
Η Τουρκία έχει ήδη επενδύσει περισσότερα από 1,25 δισεκατομμύρια δολάρια στο πρόγραμμα F-35 και αυτό θα σπαταληθεί. Δεν θα λάβει τα περισσότερα από 100 F-35 που σχεδίαζε να αγοράσει και θα αναγκαστεί να αγοράσει ένα μαχητικό αεροσκάφος λιγότερο ικανό, το οποίο δεν θα φτάσει το F-35 για πολλά χρόνια.
Οι τουρκικές εταιρείες που παράγουν εξαρτήματα για το F-35 θα δουν τις παραγγελίες τους να στεγνώνουν τελείως. Ο μηχανισμός συντήρησης, επισκευής, επιδιόρθωσης, αναβάθμισης του κινητήρα των F-35 θα δει όλη την εργασία του να πηγαίνει σε άλλες εγκαταστάσεις στην Ευρώπη.
Η ελπίδα του προέδρου Ερντογάν να καταστήσει την τουρκική αμυντική βιομηχανία βασικό πυλώνα της οικονομικής ανάπτυξης για το μέλλον θα διαλυθεί. Δεν επιδιώκουμε να βλάψουμε τους Τούρκους φίλους μας. Πράγματι, ελπίζουμε ότι θα είναι δυνατόν να ενισχυθεί η αμερικανο-τουρκική συνεργασία στη Συρία, τη Μαύρη Θάλασσα, την αντιτρομοκρατία και άλλα θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος.
Επιδιώκουμε μόνο να προστατεύσουμε το πρόγραμμα F-35 και τις δυνατότητες της συμμαχίας του ΝΑΤΟ, συμπεριλαμβανομένων των συμμάχων όπως η Τουρκία. Κατανοούμε ότι η Τουρκία έχει μια σχέση ανάγκης με τη Ρωσία – για τη Συρία, την ενέργεια, τη γεωργία, τον τουρισμό και πολλά άλλα. Εάν ο Πρόεδρος Ερντογάν απομακρυνθεί από το S-400, ο κ. Πούτιν μπορεί να αντιδράσει σε έναν ή περισσότερους από αυτούς τους τομείς.
Σε αυτό το ατυχές γεγονός, δεσμευόμαστε να κάνουμε ό, τι μπορούμε για να βοηθήσουμε την Τουρκία. Η αποζημίωση του Κρεμλίνου με την αγορά του S-400 δεν είναι προς το συμφέρον της Τουρκίας. Ο κ. Πούτιν δεν είναι σύμμαχος της Τουρκίας περισσότερο από τους Σοβιετικούς ή τους Τσάρους. Η επιθετικότητα του στη Γεωργία, την Ουκρανία και τη Συρία έχει καταστήσει την Τουρκία λιγότερο ασφαλή.
Τώρα ο κ. Πούτιν προσπαθεί να χωρίσει την Τουρκία από τη Δύση με τα S-400s.Εάν πετύχει, η μικρή σημασία που έχει για τα συμφέροντα της Τουρκίας θα συρρικνωθεί περαιτέρω.
Όσο πιο απομονωμένη είναι η Τουρκία από τους συμμάχους της, τόσο μεγαλύτερη δύναμη θα έχει ο κ. Πούτιν στη σχέση: η Ρωσία κάνει ό, τι μπορεί, η Τουρκία υποφέρει. Ο κ. Πούτιν φοβάται και σέβεται μια Τουρκία που είναι στρατηγικά αγκυρωμένη στη Δύση και δεσμεύεται στο ΝΑΤΟ.
Ελπίζουμε ότι ο Πρόεδρος Ερντογάν θα επιλέξει αυτό για το μέλλον για την Τουρκία, απορρίπτοντας το διχαστικό S-400 του κ. Πούτιν, ικανοποιώντας την απαίτηση της αεροπορικής άμυνας του με το σύστημα Patriot και προχωρώντας ως κρίσιμος συνεργάτης στο πρόγραμμα F-35.»
Με πληροφορίες από: hellasjournal.com, New York Times



Ενδιαφέρουσες Ειδήσεις
-
Δήλωση‑βόμβα: «Το Ισραήλ μπορεί να επιτεθεί στην Τουρκία και να ξεκινήσει Γ` Παγκόσμιος Πόλεμος»
-
Toυρκία: Τι «φέρνει» η χειρότερη ήττα Ερντογάν εδώ και δεκαετίες
-
Μητσοτάκης σε Ερντογάν: Οριοθέτηση υφαλοκρηπίδας και ΑΟΖ όταν το επιτρέψουν οι συνθήκες
-
New York Times για Στέφανο Κασσελάκη – «Από το Μαϊάμι, σε σελέμπριτι και πολιτικός στην Ελλάδα»
-
New York Times: Αμφιβολίες για το ελληνικό Λιμενικό και το ναυάγιο στην Πύλο
-
Τουρκία: 25χρονος σκότωσε στη μέση του δρόμου την πρώην σύζυγο και τον πεθερό του
-
Μεγάλος νικητής ο Ερντογάν με 52% – Πανηγυρίζουν οι οπαδοί του στους δρόμους
-
Εκλογές Τουρκία: Μεταφέρουν τις κάλπες μέχρι και στα σπίτια ασθενών για να ψηφίσουν
-
Πολύ σκληρός για να πεθάνει: Διέψευσε τα προγνωστικά ο Ερντογάν
-
«Κωλοτούμπα» Ερντογάν με ευχές για το 1821(!)
-
Εκλογές στην Τουρκία: Δημοσκόπηση σοκ λίγο πριν τις κάλπες
-
Τουρκία: «Ντροπιαστικές εικόνες» ‑ Ο Ερντογάν πετούσε μετρητά στους σεισμόπληκτους
-
Ο σεισμός «γκρεμίζει» τον Ερντογάν – Ξέσπασε θύελλα μετά το φονικό χτύπημα του Εγκέλαδου
-
Τουρκία: Αντιμέτωπος με την οργή σεισμοπαθών ο Ερντογάν ‑ «Ντροπή σας!»
-
Τρομακτικός σεισμός 7,7 Ρίχτερ στην Τουρκία – Εκατοντάδες οι νεκροί
-
Δένδιας για Τουρκία: Το ότι δεν απαντάμε δε σημαίνει ότι τους φοβόμαστε
-
20 πράγματα για τα οποία δεν πρέπει ποτέ να ζητάτε συγγνώμη
-
Φαρμακονήσι: Βίντεο ντοκουμέντο από παρενόχληση σκάφους του Λιμενικού από τουρκική ακταιωρό
-
Τουρκία: Κατρακυλά στις δημοσκοπήσεις ο Ερντογάν
-
Κωνσταντινούπολη: «Το παιδί μου γλίτωσε με τη βοήθεια της Παναγίας». Συγκλονίζει η μητέρα της Ελληνίδας που τραυματίστηκε
-
Η στιγμή της σύλληψής της γυναίκα που αιματοκύλησε την Κωνσταντινούπολη
-
Τι θα κάνουν οι ΗΠΑ αν η Τουρκία επιτεθεί στην Ελλάδα
-
Ελληνοτουρκικά: Οι Τούρκοι έκοψαν στη μέση τον ελληνικό εθνικό ύμνο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Χειροπάλης
-
ΑΑΔΕ: Κατασχέθηκε αυτοκίνητο με όπλα και σφαίρες στα σύνορα με Τουρκία
-
Η Ελλάδα καταγγέλλει την Τουρκία για τους 92 μετανάστες
-
Σοκ και ντροπή, οι Τούρκοι στέλνουν γυμνούς μετανάστες στην Ελλάδα μέσω Έβρου
-
Τι απάντησε ο Αποστολάκης στο ερώτημα: Σε περίπτωση πολέμου με την Τουρκία: Θα μείνουμε μόνοι μας;
-
Σκότωσαν μουσικό στην Τουρκία γιατί δεν ήξερε το τραγούδι που του ζήτησαν!
-
Τουρκικό αεροπλάνο προκλητικά κοντά στην Αθήνα
-
Ο Ερντογάν έχει γίνει αρκετά επιθετικός για «θερμό επεισόδιο». Ποια η στάση της Ελλάδας;
Πρόσφατα Άρθρα
Στην Καλαμάτα το 10ο Φεστιβάλ Ελαιολάδου & Ελιάς και η Έκθεση Αγροτικών Μηχανημάτων και Εξοπλισμού
Στο ΚΑΠΗ Μεσσήνης: “Μελέτη Διατροφής και Υγείας του Ηλικιωμένου Πληθυσμού της Πελοποννήσου (ΔΙΑ.ΠΕΛ.Η.)
Ο Δήμαρχος δεσμεύτηκε για την ολοκλήρωση των εργασιών στην 23ης Μαρτίου έως τη Μεγάλη Εβδομάδα
Η ΑΛΑΚ διοργανώνει την πρεμιέρα του Πανελληνίου Crosscar στην Τρίοδο
Εκδηλώσεις εορτασμού της επετείου της 25ης Μαρτίου 1821 στο Δήμο Καλαμάτας
AddUrl.gr | Κατάλογος Ιστοσελίδων
RSS Error: WP HTTP Error: Η διεύθυνση URL δεν είναι έγκυρη.
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
-
Ειδησεις απο Καλαματα2 ημέρες πριν
Οι Ολυμπιονίκες Πηγή Δεβετζή και Νίκη Μπακογιάννη παρούσες στα εγκαίνια του νέου Τμήματος Εργοσπιρομετρίας της «Διάπλασης»
-
Ειδησεις απο Καλαματα2 ημέρες πριν
Η Καλαμάτα θα εορτάσει με λαμπρότητα την επέτειο της 23ης Μαρτίου 1821
-
Ειδησεις απο Καλαματα2 ημέρες πριν
Ο Δήμαρχος δεσμεύτηκε για την ολοκλήρωση των εργασιών στην 23ης Μαρτίου έως τη Μεγάλη Εβδομάδα
-
Αθλητικά2 ημέρες πριν
Η ΑΛΑΚ διοργανώνει την πρεμιέρα του Πανελληνίου Crosscar στην Τρίοδο
-
Ειδήσεις απο Μεσσηνία1 ημέρα πριν
Στην Καλαμάτα το 10ο Φεστιβάλ Ελαιολάδου & Ελιάς και η Έκθεση Αγροτικών Μηχανημάτων και Εξοπλισμού
-
Ειδήσεις απο Μεσσηνία2 ημέρες πριν
Στο ΚΑΠΗ Μεσσήνης: “Μελέτη Διατροφής και Υγείας του Ηλικιωμένου Πληθυσμού της Πελοποννήσου (ΔΙΑ.ΠΕΛ.Η.)
-
Ειδησεις απο Καλαματα2 ημέρες πριν
Εκδηλώσεις εορτασμού της επετείου της 25ης Μαρτίου 1821 στο Δήμο Καλαμάτας