πρέπει να δεις
Ναυάγιο στην Πύλο: Από 20 έως 40 ετών οι 9 Αιγύπτιοι διακινητές – Βαρύτατες οι κατηγορίες

Ανέβηκε
2 έτη πρινστις
από
Kalamata Times
Με τη σύλληψη εννέα διακινητών χθες το απόγευμα στην Καλαμάτα γράφτηκε ένα ακόμη κεφάλαιο της πρωτοφανούς τραγωδίας με το ναύαγιο στην Πύλο που συνέβη σε διεθνή ύδατα.
Πιο συγκεκριμένα, η Λιμενική Αρχή Καλαμάτας με τη συνδρομή των στελεχών της Διεύθυνσης Ασφαλείας και Προστασίας Θαλασσίων Συνόρων (ΔΑΠΘΑΣ), σε συνεργασία ως προς την έρευνα με το κινητό γραφείο επιχειρήσεων (Mobile Office) της EUROPOL, από την οποία ζητήθηκε η συνδρομή της στο πλαίσιο του Εθνικού Σχεδίου Επιχειρήσεων (ΕΣΕ), συνέλαβε εννέα άνδρες που βρίσκονται ανάμεσα στους 104 διασωθέντες. Είναι Αιγύπτιοι ηλικίας 26, 21, 40, 36, 32, 26, 22, 29 και 20 ετών, μέλη του πληρώματος του πλοίου οι οποίοι είχαν διακριτούς ρόλους στη μεταφορά των υπολοίπων.
Συνελήφθησαν για παράνομη είσοδο στη χώρα, για παράνομη διακίνηση αλλοδαπών, κατά παράβαση του Ν. 3386/2005 και του Ν. 4251/2014 όπως ισχύουν, καθώς επίσης και των άρθρων 187 (εγκληματική οργάνωση), 277 (πρόκληση ναυαγίου), 302 (ανθρωποκτονία από αμέλεια) και 306 (έκθεση ζωής σε κίνδυνο) του Π.Κ.
Οι συλληφθέντες ζήτησαν προθεσμία να απολογηθούν τη Δευτέρα. Οχτώ από αυτούς κρατούνται στο αστυνομικό τμήματα Καλαμάτας, ενώ ο ένας νοσηλεύεται φρουρούμενος στο νοσοκομείο.


Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, έχουν διασωθεί μέχρι στιγμής 104 άτομα και έχουν ανασυρθεί 78 σοροί.
Στη Μαλακάσα μεταφέρονται οι διασωθέντες από το ναυάγιο
Μάλιστα, αυτή την ώρα βρίσκεται σε εξέλιξη η μεταφορά των διασωθέντων μεταναστών απο το λιμάνι της Καλαμάτας στη δομή της Μαλακάσας.
Ανάμεσά τους είναι και κάποιοι ανήλικοι που θα μεταφερθούν αρχικά στη Μαλακάσα για να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες ταυτοποίησης και στη συνέχεια θα μεταφερθούν σε δομές ανηλίκων.
Αυτήν την ώρα, στο λιμάνι της Καλαμάτας βρίσκονται 2 λεωφορεία όπου σταδιακά επιβιβάζονται οι διασωθέντες μετανάστες.
Συνεχίζονται οι έρευνες



Ενδιαφέρουσες Ειδήσεις
-
Παράσταση διαμαρτυρίας των σωματείων στο Λιμεναρχείο Καλαμάτας
-
Καλαμάτα: Επεισόδια και 3 συλλήψεις στη δίκη για το ναυάγιο της Πύλου
-
“Πρώτα η Πελοπόννησος” Απαιτεί την κατασκευή Μνημείου για τα Θύματα του Ναυαγίου της Πύλου
-
New York Times: Αμφιβολίες για το ελληνικό Λιμενικό και το ναυάγιο στην Πύλο
-
Συμπαράσταση αλληλεγγύης στο λιμάνι της Καλαμάτας από την Ένωση Συλλόγων Γονέων Καλαμάτας
-
Τρισάγιο για τους ναυαγούς της Πύλου στο λιμάνι της Καλαμάτας
-
Κινητοποιήσεις σε Καλαμάτα, Πύλο και Κυπαρισσία για το πολύνεκρο Ναυάγιο
-
Μεσσηνίας Χρυσόστομος: «Τα κυκλώματα δουλεμπορίας εκμεταλλεύονται την ανθρώπινη ζωή »
-
Ναυάγιο στην Πύλο: Κακουργηματικού χαρακτήρα οι κατηγορίες για τους 9 Αιγύπτιους
-
Τρισάγιο από το Μητροπολίτη Μεσσηνίας για τα θύματα του Ναυαγίου
-
Αν θέλεις να λέγεσαι άνθρωπος δεν πρέπει να αφήσεις να ξεχαστεί αυτό το έγκλημα
-
Αθόρυβα και με σεβασμό συνέδραμε στην υπόθεση του ναυαγίου στην Πύλο η Περιφέρεια
-
Εντοπίστηκαν έξι διακινητές και ο κυβερνήτης – Στο αμπάρι του πλοίου βρίσκονταν κλεισμένα 100 παιδιά!
-
Πολύνεκρο ναυάγιο στην Πύλο: Γιατί βυθίστηκε το πλοίο;
-
Ναυάγιο στην Πύλο: φορτηγά – ψυγεία για τις σορούς ναύλωσε η Περιφέρεια Πελοποννήσου
-
Βασίλης Τζαμουράνης «Τα λόγια δεν μπορούν να περιγράψουν τη θλίψη μας»
-
Ο Αλέξης Χαρίτσης για την τραγωδία του ναυαγίου ανοιχτά της Πύλου
-
Στην Καλαμάτα η ΠτΔ Κατερίνα Σακελλαροπούλου μετά το πολύνεκρο ναυάγιο ανοιχτά της Πύλου
-
Ο Δήμαρχος Καλαμάτας για την ανείπωτη τραγωδία με τους μετανάστες
-
Τριήμερο Εθνικό Πένθος κήρυξε ο υπηρεσιακός πρωθυπουργός
-
Ναυάγιο στην Πύλο: Βίντεο του Super Puma και φωτογραφίες λίγο πριν βυθιστεί
Πρόσφατα Άρθρα
Στην Καλαμάτα το 10ο Φεστιβάλ Ελαιολάδου & Ελιάς και η Έκθεση Αγροτικών Μηχανημάτων και Εξοπλισμού
Στο ΚΑΠΗ Μεσσήνης: “Μελέτη Διατροφής και Υγείας του Ηλικιωμένου Πληθυσμού της Πελοποννήσου (ΔΙΑ.ΠΕΛ.Η.)
Ο Δήμαρχος δεσμεύτηκε για την ολοκλήρωση των εργασιών στην 23ης Μαρτίου έως τη Μεγάλη Εβδομάδα
Η ΑΛΑΚ διοργανώνει την πρεμιέρα του Πανελληνίου Crosscar στην Τρίοδο
Εκδηλώσεις εορτασμού της επετείου της 25ης Μαρτίου 1821 στο Δήμο Καλαμάτας
AddUrl.gr | Κατάλογος Ιστοσελίδων
RSS Error: WP HTTP Error: Η διεύθυνση URL δεν είναι έγκυρη.