Οικονομικά
Μόνο με ψηφιακό ραντεβού η επίσκεψη των φορολογούμενων στα Ελεγκτικά Κέντρα

Ανέβηκε
2 έτη πρινστις
από
Kalamata Times
Μόνο μετά από ψηφιακά προγραμματισμένο ραντεβού γίνονται πλέον οι επισκέψεις των ελεγχόμενων προσώπων ή των εκπροσώπων τους στα Ελεγκτικά Κέντρα της ΑΑΔΕ. Όπως ορίζει απόφαση του Διοικητή της ΑΑΔΕ Γιώργου Πιτσιλή οι ελεγχόμενοι θα πρέπει να προγραμματίζουν τις επισκέψεις τους μόνο μέσω της εφαρμογής «Τα Ραντεβού μου», της ψηφιακής πύλης myAADE (myaade.gov.gr). Θα προσέρχονται στα ΕΛΚΕ, επιδεικνύοντας τα απαιτούμενα νομιμοποιητικά έγγραφα και θα λαμβάνουν ειδική κάρτα, την οποία πρέπει να φέρουν μαζί τους σε όλη τη διάρκεια της παραμονής τους στο χώρο. Μάλιστα οι συναντήσεις θα πραγματοποιούνται σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους συνάντησης και όχι στα γραφεία των ελεγκτών και των Προϊσταμένων τους.
Συγκεκριμένα μέσω των ψηφιακών ραντεβού οι ελεγχόμενοι:
- Θα προγραμματίζουν τις επισκέψεις τους μόνο μέσω της εφαρμογής “Τα Ραντεβού μου”, της ψηφιακής πύλης myAADE (myaade.gov.gr), με βάση τον αριθμό της εντολής ελέγχου και με τη χρήση των κωδικών taxisnet.
- Θα προσέρχονται στα ΕΛΚΕ, επιδεικνύοντας τα απαιτούμενα νομιμοποιητικά έγγραφα.
- Θα λαμβάνουν ειδική κάρτα, την οποία πρέπει να φέρουν μαζί τους σε όλη τη διάρκεια της παραμονής τους στον χώρο.
Η νέα διαδικασία όπως περιγράφεται στην απόφαση Πιτσιλή προβλέπει τα εξής:
1. Προγραμματισμός συνάντησης- Χορήγηση κάρτας επισκέπτη
Οι ελεγχόμενοι προγραμματίζουν τις επισκέψεις τους στα ΕΛ.ΚΕ. μόνο μέσω της εφαρμογής «Τα Ραντεβού μου» της ψηφιακής πύλης myAADE (myaade.gov.gr), με βάση τον αριθμό της εντολής ελέγχου. Για τη χρήση της ως άνω εφαρμογής απαιτείται ο ελεγχόμενος ή ο εκπρόσωπός του να διαθέτει κωδικούς taxisnet.
Το Αυτοτελές Τμήμα Ψηφιακής Υποστήριξης και Οργάνωσης του ΕΛ.ΚΕ. χορηγεί στον ελεγχόμενο, κατά την προκαθορισμένη ημερομηνία και ώρα συνάντησης, κάρτα με την ένδειξη «Επισκέπτης στο Ελεγκτικό Κέντρο», την οποία πρέπει να φέρει καθ’ όλη τη διάρκεια της παραμονής του στο χώρο της Υπηρεσίας. Υπάλληλος του προαναφερθέντος Τμήματος καλεί τον ελεγκτή, με τον οποίο έχει προγραμματισθεί η συνάντηση, για να συνοδεύσει τον ελεγχόμενο σε κάποιον από τους ειδικά διαμορφωμένους χώρους συνάντησης, που βρίσκεται εκτός του γραφείου των ελεγκτών και των Προϊσταμένων αυτών, σε καθορισμένη αίθουσα του ΕΛ.ΚΕ.
2. Πρακτικό συνάντησης
Ο ελεγκτής, μετά την πραγματοποίηση της συνάντησης, συντάσσει εις διπλούν Πρακτικό συνάντησης στο οποίο αναφέρονται συνοπτικά, τυχόν στοιχεία που προσκομίζονται στον έλεγχο καθώς και αν συμφωνήθηκε μεταξύ των μερών νέα συνάντηση για την προσκόμιση συμπληρωματικών στοιχείων. Το πρακτικό υπογράφεται από τον ελεγκτή, τους Προϊσταμένους που συμμετείχαν στη συνάντηση και τον φορολογούμενο ή τον εκπρόσωπό του ή τον νόμιμο εκπρόσωπο του νομικού προσώπου ή τον αντιπρόσωπο αυτού, ο οποίος παραλαμβάνει το ένα αντίγραφο, ενώ το άλλο αρχειοθετείται στον φυσικό φάκελο της υπόθεσης και επισυνάπτεται στον ηλεκτρονικό φάκελο αυτής στο ΟΠΣ Elenxis.
Μετά τη λήξη της συνάντησης, ο ελεγκτής συνοδεύει τον ελεγχόμενο μέχρι το Αυτοτελές Τμήμα Ψηφιακής Υποστήριξης και Οργάνωσης, για να παραδώσει την κάρτα επισκέπτη.



Ενδιαφέρουσες Ειδήσεις
-
ΑΑΔΕ: Ποιοι κερδίζουν μείωση έως και 50% στα πρόστιμα
-
Δείτε λίστες και ονόματα με τους μεγαλοοφειλέτες του Δημοσίου με χρέη άνω των €150.000
-
Εκτός λειτουργίας Taxisnet, ΑΑΔΕ και ΓΓΠΣΔΔ από 18/11
-
Από αύριο 15 Νοεμβρίου οι αιτήσεις για την ενίσχυση των 60 εκατ. ευρώ στα λιπάσματα
-
Eπίδομα θέρμανσης για πολυκατοικίες – Τι ισχύει σε περίπτωση κοινού καυστήρα
-
Ανατροπή στο «παρά πέντε» για το επίδομα θέρμανσης με πληρωμή και προκαταβολή
-
ΑΑΔΕ: Κατασχέθηκε αυτοκίνητο με όπλα και σφαίρες στα σύνορα με Τουρκία
-
Στις κατασχέσεις από τις εφόδους της Εφορίας στα σπίτια όσων χρωστούν στο Δημόσιο δείτε τι θα γλιτώσετε
-
Περισσότεροι από 20.000 πολίτες κατέβασαν τη νέα εφαρμογή της AADE «appodixi» τις πρώτες 48 ώρες λειτουργίας της
-
ΑΑΔΕ: “Ξέφυγε” η φοροδιαφυγή, 48ωρα λουκέτα και «τσουχτερά» πρόστιμα τον Αύγουστο
-
Ανοίγει ξανά το stegastiko.minedu.gov.gr για τις αιτήσεις φοιτητικό στεγαστικό επίδομα
-
Σε έως 240 δόσεις τα χρέη στην εφορία – Οι όροι για «κούρεμα»
-
Σε τιμή ευκαιρίας αυτοκίνητα από την ΑΑΔΕ: Λίστα από 300 ευρώ
-
H φοροδιαφυγή στην εστίαση καλά κρατεί
-
Αρχίζουν οι διασταυρώσεις της ΑΑΔΕ για απλήρωτα τέλη κυκλοφορίας, ανασφάλιστα οχήματα και… «μαϊμού» ακινησίες
-
Σύστημα «Eispraxis»:Από τον Σεπτέμβρη για τις αυτόματες κατασχέσεις της εφορίας
-
Mπαράζ ηλεκτρονικών διασταυρώσεων για χιλιάδες ιδιοκτήτες ακινήτων
-
Αυτά τα χρέη «σβήνουν» στο δημόσιο ‑ Τι θα γίνει με την επιστρεπτέα προκαταβολή
-
Η εφορία διαγράφει χρέη σε πάνω από 100.000 φορολογούμενους
-
Επιχειρηματίας γρονθοκόπησε ελεγκτή της ΑΑΔΕ
Πρόσφατα Άρθρα
Δημήτρης Φαββατάς για το 10ο Συνέδριο της ΟΣΥΑΠΕ
Δήμητρα Λυμπεροπούλου: 25 Μαρτιου 2025 – 204 χρόνια μετά … 50 Χρόνια Δημοκρατίας
Η Καλαμάτα γιόρτασε την 204η επέτειο από την απελευθέρωσή της
Με πανηγυρική Δοξολογία η Έναρξη της Επανάστασης στην Καλαμάτα
«Η Μεσσηνία στους Χάρτες: Μια Χαρτογραφική Περιπλάνηση στον Χρόνο»
AddUrl.gr | Κατάλογος Ιστοσελίδων
RSS Error: WP HTTP Error: Η διεύθυνση URL δεν είναι έγκυρη.
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
-
Ειδησεις απο Καλαματα4 ώρες πριν
Η Καλαμάτα γιόρτασε την 204η επέτειο από την απελευθέρωσή της
-
Πολιτικά3 ώρες πριν
Δημήτρης Φαββατάς για το 10ο Συνέδριο της ΟΣΥΑΠΕ
-
Πολιτικά4 ώρες πριν
Δήμητρα Λυμπεροπούλου: 25 Μαρτιου 2025 – 204 χρόνια μετά … 50 Χρόνια Δημοκρατίας
-
Ειδησεις απο Καλαματα4 ώρες πριν
«Η Μεσσηνία στους Χάρτες: Μια Χαρτογραφική Περιπλάνηση στον Χρόνο»
-
Ειδησεις απο Καλαματα4 ώρες πριν
Με πανηγυρική Δοξολογία η Έναρξη της Επανάστασης στην Καλαμάτα