Ειδήσεις απο Μεσσηνία
Μοναδικό θέαμα και υψηλός ανταγωνισμός στο Ράλλυ Σπριντ Πεταλιδίου

Ανέβηκε
6 μήνες πρινστις
από
Kalamata Times
Μοναδικό θέαμα και υψηλό ανταγωνισμό πρόσφερε το Ράλλυ Σπριντ Πεταλιδίου στους πολυάριθμους φίλους του μηχανοκίνητου αθλητισμού που το παρακολούθησαν.
Η διοργάνωση της Αγωνιστικής Λέσχης Αυτοκινήτου Καλαμάτας και του Δήμου Μεσσήνης πραγματοποιήθηκε με επιτυχία την Κυριακή και αποζημίωσε αγωνιζόμενους και θεατές. Την προηγούμενη μέρα είχε προηγηθεί η πανηγυρική εκκίνηση στην πλατεία του Πεταλιδίου όπου έδωσε το παρών πλήθος κόσμου, παρά τον βροχερό καιρό.
Τα 34 πληρώματα που συμμετείχαν αγωνίστηκαν τρεις φορές στην μήκους 12,17 χλμ. ειδική διαδρομή ενώ οι Παναγιώτης Παραδείσης – Μιχάλης Φράγκου αναδείχθηκαν νικητές. Οι κυριότεροι αντίπαλοί τους, το δίδυμο της ΑΛΑΚ Γιάννης Μποζιονέλος – Βαγγέλης Παναρίτης πέτυχαν την ταχύτερη επίδοση στην εναρκτήρια διαδρομή του αγώνα. Στη συνέχεια, όμως, το πλήρωμα του Renault Clio Rally3 δεν κατάφερε να αντισταθεί στην πίεση των Παραδείση – Φράγκου και ολοκλήρωσε στη δεύτερη θέση. Τρίτοι τερμάτισαν οι Πυργιώτες, Αργύρης Τσούλος – Πάνος Σπυρογιάννης με το λευκό Mitsubishi Lancer Evo IΧ.
Πολύτιμα χιλιόμετρα πίσω από το τετρακίνητο Lancer ένατης γενιάς έγραψαν οι Δημήτρης Σταυρόπουλος-Δημήτρης Πανούτσος, τερματίζοντας στην τέταρτη θέση, αφήνοντας πιο πίσω τους Γιώργο Παραδείση – Πλούταρχο Στεργίου με ίδιο αυτοκίνητο, οι οποίοι βελτίωναν τους χρόνους τους ειδική με ειδική. Οι Κύπριοι Γιώργος Παφίτης – Κύπρος Χριστοδούλου που φέτος ακολουθούν ολόκληρο το θεσμό του Κυπέλλου ολοκλήρωσαν στην έκτη θέση με ένα Ford Fiesta Rally3.
Στην F2, νικητές αναδείχθηκαν οι Δημήτρης Παλαιοκώστας – Ανδρέας Βίγκος που οδήγησαν εντυπωσιακά το Peugeot 208 Rally4, αποσπώντας δίκαια το χειροκρότημα των θεατών που βρέθηκαν στο Πεταλίδι. Τo δίδυμο επικράτησε και στη C5. Τόσο στην F2, όσο και στη C5, τους ακολούθησαν οι Πυργιώτες Ιωάννης Γιαννακόπουλος – Ιωάννης Φωτεινογιαννόπουλος. Το βάθρο της F2 συμπλήρωσαν οι νικητές της C6, Αθανάσιος Πατέας – Βασίλης Παναγόπουλος με Toyota Starlet EP91.
Καταπληκτική μάχη έγινε στην F2 E, με την κορυφή να αλλάζει τρεις φορές χέρια! Τελικοί νικητές με διαφορά από τους αντιπάλους τους μικρότερη του ενός δευτερολέπτου, αναδείχθηκαν οι Γιώργος Μανέτας-Ανδρέας Αδαμόπουλος. Το πλήρωμα του κόκκινου Toyota Corolla AE111 ξεκίνησε υποτονικά, στη συνέχεια όμως ανέβασε ρυθμό και έκοψε πρώτο το νήμα, τόσο στην F2 E, όσο και στην C4, αφήνοντας στη δεύτερη θέση τους Αναστάσιο Αναστασόπουλο – Αχιλλέα Παρασκευόπουλο με Toyota Corolla AE92. Το βάθρο στην F2 E συμπλήρωσε ο Θοδωρής Πανταζόπουλος της ΑΛΑΚ, έχοντας τον Νίκο Λαμπρινό στο δεξί μπάκετ του Toyota Corolla AE86. Το δίδυμο ήταν στην κορυφή της κατηγορίας έπειτα από τα δύο πρώτα σκέλη του αγώνα, ωστόσο στο τέλος δεν κατάφερε να διατηρήσει τη θέση του. Παράλληλα, ολοκλήρωσε τρίτο στη C5.
Στην κατηγορία C6, πίσω από τους Πατέα – Παναγόπουλο, τερμάτισαν οι Γιώργος Ψύλλος – Κώστας Κόντος με Nissan Micra K11. Την πρώτη τριάδα συμπλήρωσαν οι Νίκος Σωτηρόπουλος – Βαγγέλης Μούκας στην πρώτη τους απόπειρα με ένα Toyota Yaris.
Στη C3, ταχύτεροι ήταν οι Παναγιώτης Μπρης – Γιώργος Μικελόπουλος με Ford Escort MKII, αφήνοντας πιο πίσω τους Βασίλη Χατζηδάκη – Σπύρο Καραστεφάνου (Renault Clio RS) και τους Γιώργο Παντελάκη – Βίκυ Ψαράκη (Renault Clio Ragnotti). Στο βάθρο της C4, μαζί με τους Μανέτα – Αδαμόπουλο και Αναστασόπουλο – Παρασκευόπουλο, ανέβηκαν και οι Κωνσταντίνος Δημακόπουλος – Παναγιώτης Κακαλής με Toyota Starlet KP61.
Από τα 34 πληρώματα που εκκίνησαν, τερμάτισαν τα 24.
Άτυχοι στάθηκαν οι Γιώργος Ρήγας – Ιωάννης Γεωργιάδης της ΑΛΑΚ, οι οποίοι ήταν στην κορυφή της F2 E, μέχρι τη στιγμή που ο άξονας του Ford Escort MKII έσπασε, ενώ λίγο πριν τον τερματισμό εγκατέλειψαν από έξοδο οι Ιωάννης Βορριάς – Αθανάσιος Μπάκας με το θηριώδες Mitsubishi Pajero.
Επόμενος αγώνας του Κυπέλλου Ράλλυ Χώματος είναι το Ράλλυ Σπριντ Πύργου που θα διεξαχθεί στα μέσα Νοεμβρίου.



Ενδιαφέρουσες Ειδήσεις
-
Η ΑΛΑΚ διοργανώνει την πρεμιέρα του Πανελληνίου Crosscar στην Τρίοδο
-
Πρόγραμμα εορτασμού 25ης Μαρτίου στον Δήμο Μεσσήνης
-
Ο Δήμος Μεσσήνης προσκαλεί κατοίκους της Πελοποννήσου για Μελέτη Διατροφής και Υγείας του Ηλικιωμένου Πληθυσμού
-
Επιστολή στον Πρωθυπουργό για «Κοινωνική Σταθερότητα στο Δήμο Μεσσήνης και το Νομό Μεσσηνίας»
-
Χρήσιμες πληροφορίες και λεπτομέρειες για την υγεία των νεφρών στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στη Μεσσήνη
-
Με τρεις συμμετοχές η ΑΛΑΚ στο “Rally Sprint Μολών Λαβέ”
-
Βιωματική διδασκαλία ανώμαλου δρόμου με την συμμετοχή 160 μαθητών στην παραλία της Μπούκας
-
Επιτυχίες της ΑΛΑΚ στο Πανελλήνιο Ταχύτητας και στο Πανελλήνιο Drift
-
Η ΑΛΑΚ στον 1ο αγώνα του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Ταχύτητας
-
Ορκίστηκε νέος Δημοτικός Σύμβουλος Μεσσήνης ο Βασίλειος Παν. Σαραντόπουλος
-
Μεσσήνη: Ξεκίνησε η υποβολή αιτήσεων για το ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΒΟΗΘΗΜΑ ΠΑΣΧΑ 2025
-
Η ΑΛΑΚ έκοψε πίτα και βράβευσε αθλητές της
-
Κοπή πίτας και βραβεύσεις αθλητών από την ΑΛΑΚ
-
Πράσινο φως για την πολεοδόμηση στη Μεσσήνη – Νέες προοπτικές ανάπτυξη σε Μπούκα και Μαυρομμάτι
-
Βράβευση πρωτοετών φοιτητών από τον Δήμο Μεσσήνης
-
Βραβεύσεις Αριστείας: Ο Δήμος Μεσσήνης τιμά τους πρώτους των Πανελλαδικών 2024 την ημέρα των Τριών Ιεραρχών
-
Ο Θανάσης Κατσάς νέος πρόεδρος της Αγωνιστικής Λέσχης Αυτοκινήτου Καλαμάτας
-
Ορισμός νέων αντιδημάρχων στον Δήμο Μεσσήνης με θητεία από 01-01-2025 μέχρι 31-12-2025
-
Παραδόθηκαν τα δώρα στη Μεσσήνη από τη δράση «Γίνε και εσύ ο Άι Βασίλης»
-
Ο Αγιασμός των Υδάτων στη Μεσσήνη από την γέφυρα του ποταμού Παμίσου
-
Συμμετοχή για 4η συνεχόμενη χρονιά η Μεσσήνη στη δράση Αγάπης «Γίνε και εσύ ο Άι Βασίλης»
-
Ευλογήθηκε το «Χριστόψωμο της πόλης» στην κεντρική πλατεία Μεσσήνης
-
Μεσσήνη: Με παραδοσιακούς χορούς, θεατροπαιχνίδια και χριστουγεννιάτικη συναυλία συνεχίστηκαν οι εκδηλώσεις
-
Πλήθος εορταστικών εκδηλώσεων το τριήμερο στη Μεσσήνη
-
Δράση “Γίνε κι Εσύ ο ‘Αι Βασίλης” σε Καλαμάτα και Μεσσήνη
-
Σούπερ θέαμα στον αγώνα Drift και ατομικής χρονομέτρησης
-
ΑΛΑΚ: 46 συμμετοχές στον αγώνα Drift και ατομικής χρονομέτρησης
-
Συνεδρίασε η Πολιτική Προστασία του Δήμου Μεσσήνης για τη διαχείριση εκτάκτων πλημμυρικών φαινομένων
-
Με έντεκα συμμετοχές στην Ανάβαση Αχλαδόκαμπου η ΑΛΑΚ
-
Κλείνει από Τετάρτη η οδός Δημ. Κούτσικα στη Μεσσήνη λόγω εργασιών ασφαλτόστρωσης
Πρόσφατα Άρθρα
Στην Καλαμάτα το 10ο Φεστιβάλ Ελαιολάδου & Ελιάς και η Έκθεση Αγροτικών Μηχανημάτων και Εξοπλισμού
Στο ΚΑΠΗ Μεσσήνης: “Μελέτη Διατροφής και Υγείας του Ηλικιωμένου Πληθυσμού της Πελοποννήσου (ΔΙΑ.ΠΕΛ.Η.)
Ο Δήμαρχος δεσμεύτηκε για την ολοκλήρωση των εργασιών στην 23ης Μαρτίου έως τη Μεγάλη Εβδομάδα
Η ΑΛΑΚ διοργανώνει την πρεμιέρα του Πανελληνίου Crosscar στην Τρίοδο
Εκδηλώσεις εορτασμού της επετείου της 25ης Μαρτίου 1821 στο Δήμο Καλαμάτας
AddUrl.gr | Κατάλογος Ιστοσελίδων
RSS Error: WP HTTP Error: Η διεύθυνση URL δεν είναι έγκυρη.