Πολιτικά
Μίλτος Χρυσομάλλης: Είμαστε εδώ για την Ελλάδα, είμαστε εδώ για όλους τους Έλληνες

Ανέβηκε
5 έτη πρινστις
από
Kalamata Times
Μίλτος Χρυσομάλλης
Δείτε την τοποθέτηση του βουλευτή Μεσσηνίας της ΝΔ Μίλτου Χρυσομάλλη σχετικά με την τοποθέτησή του ως Εισηγητής κατά τη συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής του σχεδίου νόμου για την κύρωση της από 20.03.20 Π.Ν.Π..
«Θέλω να ελπίζω ότι στο Eurogroup θα επικρατήσει η στοιχειώδης πολιτική λογική. Αλλιώς, πολύ φοβάμαι ότι η γενιά μας θα δει το «πουλόβερ» της ευρωπαϊκής ενοποίησης να ξηλώνεται πλήρως», παρατήρησε ο βουλευτής Μεσσηνίας της ΝΔ Μίλτος Χρυσομάλλης κατά την τοποθέτησή του στην Ολομέλεια της Βουλής ως Εισηγητής της κύρωσης της από 20.3.20 Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου, για να συμπληρώσει πως «Όλοι μας, όμως, γνωρίζουμε ότι βρισκόμαστε ενώπιον μιας προβληματικής κατάστασης στην Ευρωπαϊκή Ένωση». Τόνισε, δε, πως η Ε.Ε. πρέπει να έχει τη βούληση και την αποφασιστικότητα να λάβει ουσιαστικά οικονομικά μέτρα στη βάση της ενιαίας και αλληλέγγυας ένωσης, ώστε να διατηρηθεί η συνοχή της και να ανταπεξέλθει σε αυτή την κρίση.
Ο Μίλτος Χρυσομάλλης σημείωσε ότι η αποτελεσματική αντιμετώπιση της πανδημίας δεν είναι μόνο θέμα υγειονομικών πόρων, αλλά ακόμα θέμα πολιτικής διορατικότητας, κυβερνητικής αποφασιστικότητας, θέμα καλής διακυβέρνησης. «Ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, από την πρώτη στιγμή επέλεξε ότι η μάχη θα δοθεί για κάθε ανθρώπινη ζωή, ακόμα και σε βάρος της οικονομικής ζωής του τόπου. Αυτό είναι πολιτική επιλογή αυτής της Κυβέρνησης και του Πρωθυπουργού. Επιλέξαμε να ακούσουμε τις οδηγίες των ειδικών επιστημόνων και δεν διστάσαμε να λάβουμε έγκαιρα σκληρές αποφάσεις, όταν άλλες χώρες ταλαντεύονταν».
Ζούμε πλέον όλοι μια πρωτόγνωρη πραγματικότητα, που αλλάζει κοινωνικές συμπεριφορές και έθιμα αιώνων. Παράλληλα όμως αποδεικνύει τη δύναμη του ελληνικού λαού, την αλληλεγγύη και την προσαρμοστικότητά του, και προκαλεί θετικές αλλαγές, όπως οι ψηφιακές λύσεις που προωθεί η συγκεκριμένη Π.Ν.Π., από την ψηφιακή συνταγογράφηση μέχρι την έκδοση εξουσιοδοτήσεων.
Σημαντικό μέρος της καταλαμβάνουν τα μέτρα για την αντιμετώπιση των συνεπειών της πανδημίας στην οικονομία. «Στόχος μας είναι, όπως προλάβαμε την επέκταση της πανδημίας, έτσι να προλάβουμε και τη διάχυση της ύφεσης, να ενισχύσουμε τη χαμένη ρευστότητα των επιχειρήσεων, να παρέχουμε όλα εκείνα τα εργαλεία για την επανεκκίνηση της οικονομίας και τη διατήρηση θέσεων εργασίας. Ευτυχώς, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, δεν είμαστε μαθητευόμενοι μάγοι της οικονομίας. Αντίθετα έχουμε και σχέδιο και τη σύνεση να το προσαρμόσουμε ανάλογα με την πορεία της οικονομίας». Απόδειξη αυτού αποτελούν μέτρα όπως το επίδομα των 800 ευρώ, όσο και η μείωση του μισθώματος επιχειρήσεων και εργαζομένων κατά 40%, η αναστολή ασφαλιστικών εισφορών, η επιτάχυνση επιστροφών φόρου και ΦΠΑ. Ήδη για το Μάρτιο και τον Απρίλιο έχουν προβλεφθεί μέτρα που φτάνουν το 3,5% του ΑΕΠ, ενώ το σύνολο των μέτρων φτάνει τα 26 δισεκατομμύρια ευρώ.
«Επομένως, δεν είναι απαραίτητη η άκριτη πλειοδοσία μέτρων που βλέπουμε το τελευταίο διάστημα», είπε χαρακτηριστικά ο Μεσσήνιος βουλευτής. «Μην ξεχνάτε ότι η αντιμετώπιση τόσο της πανδημίας όσο και των επιπτώσεων της δεν είναι δρόμος εκατό μέτρων. Είναι ένας μαραθώνιος που απαιτεί στρατηγική, καλά υπολογισμένες κινήσεις, διορατικότητα και σύνεση στη διαχείριση των πόρων μας. Είναι καλοδεχούμενη η εποικοδομητική κριτική. Την θέλουμε. Την ακούμε. Άλλο, όμως, κριτική και άλλο επαναστατική γυμναστική, στην οποία επιδίδεστε. Δεν είναι η ώρα, κύριοι συνάδελφοι. Η ρητορική του μίσους, η πολιτική διέγερση της χυδαιότητας καταδικάστηκε. Σήμερα, οφείλουμε να παρέχουμε στους συμπολίτες μας τη σιγουριά ότι τόσο η εκτελεστική όσο και η νομοθετική εξουσία του τόπου θα κάνουν ό,τι είναι απαραίτητο για να διασφαλίσουν την υγεία τους και το μέλλον τους».
Το σχέδιο νόμου περιλάμβανε, επιπλέον, την ενίσχυση του ΕΟΔΥ για τη δημιουργία κινητών μονάδων ελέγχου του ιού, την ενίσχυση του συστήματος υγείας, την αποδοχή απαραίτητων δωρεών και βέβαια την κατάργηση του άρθρου 129 του Ν.4600/2019, μέσω του οποίου είχε συντελεστεί η αποψίλωση του προσωπικού του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας. Πλέον, ιατρικό προσωπικό που είχε μετατεθεί αναιτιολόγητα, με μόνο την απόφαση του Διοικητή, επιστρέφει στην οργανική του θέση.
«Η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας είναι εδώ, αφουγκράζεται τις ανάγκες, ακούει την ουσιαστική κριτική, παίρνει νέα μέτρα. Η Κυβέρνηση είναι εδώ, εμείς είμαστε εδώ, για να μην αφήσουμε κανέναν να νιώσει ότι βιώνει μόνος του αυτή την πανδημία. Οφείλουμε όλοι ένα μεγάλο ευχαριστώ στους ανώνυμους ήρωες της καθημερινότητας, που στηρίζουν νυχθημερόν την προσπάθεια της χώρας, στους ανθρώπους που δεν έχουν ωράριο, που δίνουν αυτόν τον τιτάνιο αγώνα αδιαμαρτύρητα και που αγόγγυστα βάζουν το εμείς πάνω από το εγώ. Σας ευχαριστούμε ειλικρινώς!», κατέληξε ο Μίλτος Χρυσομάλλης.



Ενδιαφέρουσες Ειδήσεις
-
Πρωτοχρονιάτικο μήνυμα του βουλευτή Μεσσηνίας Μίλτου Χρυσομάλλη
-
Χριστουγεννιάτικες ευχές από τον βουλευτή Μεσσηνίας Μίλτο Χρυσομάλλη
-
Μίλτος Χρυσομάλλης: Η Πολιτεία αίρει μια ανισότητα εις βάρος των χαμηλοσυνταξιούχων
-
Μίλτος Χρυσομάλλης: 15.244 νέοι χαμηλοσυνταξιούχοι πληρούν τα κριτήρια του πρώην ΕΚΑΣ στα δωρεάν φάρμακα
-
Μίλτος Χρυσομάλλης: Απαιτούνται άμεσες πρωτοβουλίες από το ΥΠΕΞ για την ελληνορθόδοξη κοινότητα στο Χαλέπι
-
Μίλτος Χρυσομάλλης: Σε ΦΕΚ πλέον τα νοσοκομεία Καλαμάτας και Κυπαρισσίας ως άγονα κατηγορίας Α’
-
Συνάντηση Μίλτου Χρυσομάλλη με Κωνσταντίνο Κυρανάκη για το κτηματολόγιο στην Καλαμάτα
-
Ο Μίλτος Χρυσομάλλης για την επαναφορά του Νοσοκομείου Καλαμάτας στα άγονα Α’
-
Μίλτος Χρυσομάλλης: Η προσπάθεια μας ευοδώνεται! Η Κυπαρισσία στα άγονα κατηγορίας Α’
-
Μίλτος Χρυσομάλλης: Άμεση αντίδραση του Υπουργού Υγείας για τη διατήρηση του κινήτρου μοριοδότησης για την Καλαμάτα.
-
Προχωρούν οι διαδικασίες για το νέο κτίριο της Αστυνομικής Διεύθυνσης Μεσσηνίας στην Αγ. Τριάδα
-
Μήνυμα του βουλευτή Μεσσηνίας Μίλτου Χρυσομάλλη για το Πάσχα
-
Μίλτος Χρυσομάλλης: Επιβεβαίωση όσων ξέραμε ήδη από 10 Ιανουαρίου για τον δικαστικό χάρτη της Μεσσηνίας
-
Ολοκληρώθηκε το 2ο Messinia Forum που πραγματοποιήθηκε στην Καλαμάτα
-
Μίλτος Χρυσομάλλης: Ο Ελληνικός λαός περιμένει να νομοθετήσουμε για τα αυτονόητα κι όχι να συντηρούμε τον παραλογισμό
-
Μίλτος Χρυσομάλλης: Επιτέλους σε ΦΕΚ η κήρυξη των απαλλοτριώσεων για τα δίκτυα του Φιλιατρινού φράγματος
-
Χρυσομάλλης σε Σταϊκούρα για απαλλοτριώσεις στην Ανάληψη, Περιμετρική Πύλου, δίκτυα Φιλιατρινού Φράγματος και Αερολιμένα Καλαμάτας
-
Μίλτος Χρυσομάλλης: Η μικροεγκληματικότητα αλωνίζει στα χωριά της Μεσσηνίας και ο ΣΥΡΙΖΑ «κόπτεται» να μην μπουν φυλακή
-
Μίλτος Χρυσομάλλης: Για το γάμο ομόφυλων ζευγαριών ψηφίζω «όχι» γιατί η ισότητα στο γάμο δεν υπερέχει της προστασίας της παιδικής ηλικίας
-
Πρωτοχρονιάτικο μήνυμα του βουλευτή Μεσσηνίας Μίλτου Χρυσομάλλη
-
Χριστουγεννιάτικες ευχές του βουλευτή Μεσσηνίας Μίλτου Χρυσομάλλη
-
Μίλτος Χρυσομάλλης: Άδεια εργασίας μόνο σε όσους είχαν νόμιμη βίζα εισόδου
-
Η Κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη μετέτρεψε την Ελλάδα από παρία της Ευρώπης σε παράδειγμα
-
ΟΕΒΕ Μεσσηνίας: Συζήτηση για το νέο φορολογικό νομοσχέδιο με τους Βουλευτές Μεσσηνίας κ. Χρυσομάλλη Μ. και κ. Μαντά Π.
-
Συλλυπητήρια Μίλτου Χρυσομάλλη για την απώλεια του καθηγητή Πέτρου Θέμελη
-
Συναντήσεις στην Κνεσέτ, στο ισραηλινό Πεντάγωνο και στο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων ο Μίλτος Χρυσομάλλης
-
Στην εμπόλεμη ζώνη του Ισραήλ ο Μίλτος Χρυσομάλλης με αποστολή αλληλεγγύης
-
O Μίλτος Χρυσομάλλης για τη νίκη του Δημήτρη Πτωχού
-
Μίλτος Χρυσομάλλης: Παρατείνεται η προθεσμία για τις άδειες κατά παρέκκλιση και επίκειται λύση για την εκτός σχεδίου δόμηση
-
Τα εκλογικά κέντρα Πτωχού και Βασιλόπουλου επισκέφτηκε ο επισκέφτηκε ο πρώην Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς
Πρόσφατα Άρθρα
Τα γεγονότα της Μεσσηνιακής Επανάστασης του 1834 – Ο Αναστάσης Τζαμαλής και η Μάχη του Ασλάναγα
Διαμέρισμα προς πώληση στο Νησάκι Καλαμάτας
Ισότιμη στήριξη των πολύ μικρών και οικογενειακών επιχειρήσεων στην Πελοπόννησο – Αίτημα για στοχευμένα προγράμματα ΠΕΠ
Νέα Δράση Εκπαίδευσης και Καινοτομίας στον Τουρισμό της Πελοποννήσου «Peloponnese Tourism Academy»
Η συμβολή της Εκκλησίας στην Ελληνική Επανάσταση του 1821 στην Μεσσηνία
AddUrl.gr | Κατάλογος Ιστοσελίδων
RSS Error: WP HTTP Error: Η διεύθυνση URL δεν είναι έγκυρη.
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
-
Χωρίς κατηγορία1 ημέρα πριν
Παρέλαση 25ης Μαρτίου στην Καλαμάτα: Παρουσία της Υπουργού Παιδείας Σοφίας Ζαχαράκη
-
Ειδησεις απο Καλαματα13 ώρες πριν
Μαθητές από τη Γερμανία στο 2ο Γυμνάσιο Καλαμάτας: Ένα ταξίδι στη βιωσιμότητα και τη γαστρονομία
-
Ειδήσεις απο Μεσσηνία2 ημέρες πριν
Μεσσηνίας Χρυσόστομος: “Η συμβολή της Εκκλησίας στην Ελληνική Επανάσταση του 1821 στη Μεσσηνία”
-
Ταξίδια5 ώρες πριν
Οι φυσιολάτρες του Ευκλή αγαπούν Δεσύλλα και η ομάδα #αγαπάμεΔεσύλλα τον Ευκλή
-
Ειδήσεις απο Μεσσηνία5 ώρες πριν
Με λαμπρότητα η Εθνική Επέτειος της Επανάστασης του 1821 στη Μεσσήνη
-
Οικονομικά14 ώρες πριν
Επίδομα σε χιλιάδες δημοτικούς υπαλλήλους ‑ Τι θα γίνει με τα αναδρομικά
-
Ειδησεις απο Καλαματα3 ώρες πριν
Διαμέρισμα προς πώληση στο Νησάκι Καλαμάτας
-
Κινηματογράφος3 ώρες πριν
Τα γεγονότα της Μεσσηνιακής Επανάστασης του 1834 – Ο Αναστάσης Τζαμαλής και η Μάχη του Ασλάναγα