Μεσσηνία
Μιχάλης Αντωνόπουλος για τη διακοπή του πιλοτικού προγράμματος 5G στο δήμο Καλαμάτας

Ανέβηκε
5 έτη πρινστις
από
Kalamata Times


Μιχάλης Αντωνόπουλος για τη διακοπή του πιλοτικού προγράμματος 5G στο δήμο Καλαμάτας
Πανελλήνια απήχηση και πρωτόγνωρες αντιπαραθέσεις βιώνουμε όλοι μας, με την ευκαιρία της εφαρμογής του πειραματικού – πιλοτικού προγράμματος 5G, στο δήμο Καλαμάτας.
Είναι μια μεγάλη ευκαιρία να δούμε τελικά πως πάμε στην ψηφιακή εποχή ως δήμος, γιατί ασχολούμαστε με τα ζητήματα τις καθημερινότητας στην τοπική αυτοδιοίκηση, για ποιους κοπιάζουμε, ποια συμφέροντα ίσως εξυπηρετούμε, ποιός κυβερνάει αυτόν τον τόπο, και ποιοι τελικά είναι οι σκοταδιστές και ποιοί οι μορφωμένοι πεφωτισμένοι -Illuminati- σύμφωνα με σχόλια του τύπου αλλά και του ίδιου του δημάρχου της πόλης μας.
Ας υποθέσουμε λοιπόν ότι όλα είναι επωφελή και ακίνδυνα πριν τελειώσουν οι σχετικές έρευνες και ημερίδες πληροφόρησης. Είναι λοιπόν δυνατόν, όσοι από μας που ζούνε στο σκοτάδι να έχουν υποτίθεται γνώση της νέας τεχνολογίας. Και πώς επίσης άλλαξε άποψη και ο δήμαρχος σε μία νύχτα και με ποια επίσης στοιχεία, αμφιλεγόμενοι αρθρογράφοι και προπαγανδιστές πού πληρώνονται από διαφημίσεις, συνηγορούν υπέρ της μιας ή της άλλης άποψης χωρίς μερικές φορές να έχουν ειδικές γνώσεις η να επικαλούνται τέτοιες, αλλά απλά ένα απολυτήριο όπως οι πιο πολλοί από εμάς. Στο ΔΣ ο ίδιος ο δήμαρχος πρότεινε την μη ανανέωση της σύμβασης, που είναι δεσμευτική για το σώμα και ταυτόσημη σχεδόν με την διακοπή τής σύμβασης που πρότεινε η Νέα πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου Καλάματας.
Οι θέσεις και οι τοποθετήσεις τών δημοτικών συμβούλων είναι πάνω από όλα θεσμικές, τεχνοκρατικές και με κοινωνικές ευαισθησίες σε τέτοια ζητήματα, υψηλής ευθύνης για τους δημότες. Έτσι έπραξαν και οι σύμβουλοι που στηρίζουν το δήμαρχο. Χωρίς ενδοιασμούς και ενστάσεις ψήφισαν την πρόταση του. Αν είχαν άλλη άποψη, θα την υιοθετούσαν και δεν θα ψήφιζαν, την αναστολή της σύμβασης με τη λήξη της τον Δεκέμβρη. Γιατί αυτά τα καμώματα τώρα για σκοταδισμό και τεχνοφοβια. Ξέχασαν τι ψήφισαν προχθές. Ξέχασαν τι ψήφισαν όταν συμμετείχαν στην δημοτική αρχή Νίκα. Δημιουργούν πολλά ερωτηματικά με τη στάση τους στους δημότες.
Πάντως για να πάμε και στην τεχνική πλευρά, προκαλεί εντύπωση που το όχημα των μετρήσεων δόθηκε από το Δημόκριτο στο δήμο χωρίς προσωπικό και GPS με πρόγραμμα παρακολούθησης. Αν ο δήμος Καλαμάτας είχε την καταλληλότητα να κάνει μετρήσεις επιστημονικές και έρευνες θα το γνωρίζαμε όλοι και πολύ περισσότερο ο δήμαρχος. Οι μετρήσεις γίνονται από πιστοποιημένα όργανα και πιστοποιημένους επιστήμονες. Μέχρι σήμερα κανένας επιστήμονας η επιστημονικός φορέας δεν έχει βάλει την υπογραφή του η το όνομα του, σε γνωμοδοτήσεις η μετρήσεις που αφορούν την καλή εκτέλεση της σύμβασης και του πειράματος 5G Καλαμάτας.
Θα μπορούσε να αναρωτηθεί κάποιος πολίτης απλά γιατί χρειάζονται οι μετρήσεις αφού η τεχνολογία θα εφαρμοστεί ότι και να γίνει και είναι για καλό σκοπό και αν κάτι πάει στραβά θα το μάθουμε όχι τελευταίοι αλλά πρώτοι. “Υπάρχει εμπιστοσύνη και έχει δοκιμαστεί και αλλού χωρίς κανένα πρόβλημα, το επιβεβαιώνουν δεκάδες μέσα, πολιτικοί, δημοσιογράφοι και άλλοι, τι χρειάζεται το πιλοτικό πρόγραμμα”.
Όμως σε κάθε περίπτωση πέρα από τα θετικά της τεχνολογίας, θα πρέπει να είμαστε επιφυλακτικοί. Όσοι θα πάρουν την τεχνολογία σε ώριμο στάδιο, θα είναι και οι περισσότερο ωφελημένοι από κάθε άποψη. Και αυτό επιδιώκουμε. Σύγχρονη τεχνολογία στον κατάλληλο χρόνο, με τις καλύτερες προϋποθέσεις και προδιαγραφές στην υπηρεσία του πολίτη και όχι τον πολίτη στην υπηρεσία του καταναλωτισμού και της τεχνολογίας, της υποτέλειας, του ελέγχου, της χειραγώγησης και του χλευασμού των μέσων πληροφόρησης και του Δημάρχου.
Τέλος μία σύμβαση είναι δεσμευτική μόνο για εκείνους που την υπογράφουν, πράγμα που σημαίνει ότι μια σύμβαση για πιλοτικό πειραματικό πρόγραμμα του “λαού” της Καλαμάτας, του Δήμου και της εταιρείας, θα πρέπει να υπογράφεται από κάθε πολίτη προκειμένου να είναι δεσμευτική για τον “λαό”.
Μιχάλης Αντωνόπουλος για τη διακοπή του πιλοτικού προγράμματος 5G στο δήμο Καλαμάτας





Ενδιαφέρουσες Ειδήσεις
-
Φιλοζωική εκδήλωση στο Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας την Μ. Τετάρτη
-
Ορκίστηκε ο Δημήτρης Μπεχράκης νέος υπάλληλος του Δήμου Καλαμάτας
-
Σε δημοπρασία για μίσθωση οικοπέδων ιδιωτών προχωρά ο Δήμος Καλαμάτας για παρκινγκ
-
Ορκωμοσία νέων υπαλλήλων στον Δήμο Καλαμάτας
-
Ξεκίνησαν οι αγώνες ποδοσφαίρου για το πρόγραμμα «Άθληση για Όλους» στην Καλαμάτα
-
Ξεκίνησε η υποβολή αιτήσεων για τη διανομή κρέατος την περίοδο του Πάσχα
-
Δήμος Καλαμάτας: Υπάλληλος ζήτησε συγγνώμη στο δικαστήριο για απρεπή συμπεριφορά σε πολίτη
-
«Η Μεσσηνία στους Χάρτες: Μια Χαρτογραφική Περιπλάνηση στον Χρόνο»
-
Καλαμάτα_ΜΕΤΑ: Καταγγελίες για Απουσία, Αυθαιρεσίες και Αδράνεια της Δημοτικής Αρχής
-
Παρακολουθείστε την ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας για τη Λογοδοσία της Δημοτικής Αρχής
-
Διεκδίκηση Καλαμάτας στο πρόγραμμα Rethink Urban με κόμβους μικροκινητικότητας και αντιμετώπισης της “θερμικής νησίδας”
-
Καλαμάτα: “Υγεία για Όλους” Παιδιατρικός Εμβολιασμός Ρομά
-
Ολοκληρωμένη Προσέγγιση για την Ένταξη και την Αντιμετώπιση της Παραβατικότητας των Ρομά στον Δήμο Καλαμάτας
-
Ο Δήμος Καλαμάτας ανακοίνωσε απαλλαγή τελών χρήσης Κ/Χ των επαγγελματιών της Υπαπαντής και 23ης Μαρτίου
-
Οι δημοτικοί υπάλληλοι του Δήμου Μεσσήνης έκοψαν την πρωτοχρονιάτικη πίτα τους
-
Ταχύτητα στα Λόγια, Καθυστερήσεις στα Έργα: Η Δημοτική Αρχή Καλαμάτας υπό Κριτική
-
«Smart Town of the year» ανακηρύχθηκε ο Δήμος Καλαμάτας στα «Best City Awards 2025»
-
Η Πολιτική για την Παιδεία και οι Ευθύνες της Δημοτικής Αρχής Καλαμάτας
-
ΠΑΣΟΚ Μεσσηνίας: Όταν οι θεσμοί απαξιώνονται από εκείνους που οφείλουν να τους υπηρετούν
-
Καλαμάτα: “Έξυπνα” παγκάκια για ασύρματη φόρτιση κινητών αλλά και δωρεάν wi-fi
-
Αναπληρωτής Δημάρχου ο Σαράντος Μαρινάκης, παρατείνεται η θητεία των Αντιδημάρχων
-
Αγιασμός και κοπή Βασιλόπιτας της Δημοτικής Αρχής, στελεχών υπηρεσιών και εργαζομένων του Δήμου
-
Μιχάλης Αντωνόπουλος: 2025. Όσα έρθουν και όσα πάνε…
-
Με 3 χρυσά και 5 ασημένια μετάλλια επέστρεψαν οι αθλητές των Special Olympics Kαλαμάτας
-
Απειλές για μηνύσεις και προσφυγή στην δικαιοσύνη για την ΚΑΚ στο Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας
-
Σκληρή απάντηση στον Δήμο Καλαμάτας από τον Σύλλογο Γονέων του Ειδικού Σχολείου
-
Έγκριση της Στρατηγικής BAA του Δήμου Καλαμάτας – Δημήτρης Πτωχός: «Σημαντική στιγμή για την Καλαμάτα και την Περιφέρεια Πελοποννήσου»
-
Ολοκληρώνονται οι εργασίες στο κτήριο της πρώην Ηλεκτρικής Εταιρείας στην Καλαμάτα
-
Προγράμματα «Άθλησης για όλους» από το Δήμο Καλαμάτας
-
Ένωση Συλλόγων Γονέων Καλαμάτας μαζική συμβολική διαμαρτυρία στο δημοτικό συμβούλιο
Πρόσφατα Άρθρα
Μήνυμα του Κυριάκου Μητσοτάκη για τα μέτρα ‑ Έκτακτο επίδομα σε συνταξιούχους
Επιστροφή ενοικίου έως 800 ευρώ – Αναλυτικά τα κριτήρια
Ιππικοί αγώνες στο Πλατύ ανήμερα του Αγίου Γεωργίου
Πλήθος κόσμου στον Άρι για το έθιμο του καψίματος του Ιούδα
H Καλαμάτα πανηγύρισε τη Λαμπροφόρο Ανάσταση του Κυρίου μας Ιησού Χριστού
AddUrl.gr | Κατάλογος Ιστοσελίδων
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
-
πρέπει να δεις1 ημέρα πριν
Το πρώτο χωριό για παιδιά ΑμεΑ στην Ελλάδα θα φτιαχτεί στην Πελοπόννησο
-
Ειδησεις απο Καλαματα1 ημέρα πριν
Σοβαρό εργατικό «ατύχημα» στην Καλαμάτα – Εργάτρια καθαριότητας έπεσε από το απορριμματοφόρο
-
Ταξίδια1 ημέρα πριν
3 ωραίες εκδρομές που αξίζει να κάνετε από την Καλαμάτα
-
Ειδησεις απο Καλαματα1 ημέρα πριν
Ο Εσπερινός της Αγάπης την Κυριακή του Πάσχα στην Ιερά Μητρόπολη Μεσσηνίας
-
Κους Κους23 ώρες πριν
Σε ακρωτηριασμό δύο δακτύλων του χεριού του υποβλήθηκε ο Αρης Μουγκοπέτρος που τραυματίστηκε από έκρηξη κροτίδας
-
Κόσμος1 ημέρα πριν
Πέθανε ο Πάπας Φραγκίσκος
-
Διατροφή1 ημέρα πριν
Πέντε αποτελεσματικοί τρόποι να «σβήσετε» τις θερμίδες του Πάσχα – Ξεκινήστε τώρα!
-
Κους Κους23 ώρες πριν
Γιώργος Κοσκωτάς: Πώς ζει και που βρίσκεται ο άνθρωπος που συγκλόνισε όλη την Ελλάδα