Δεκτό κατά πλειοψηφία έγινε το νέο νομοσχέδιο της Κυβέρνησης που αφορά την κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου. Υπέρ του νομοσχεδίου ψήφισε η Νέα Δημοκρατία, ενώ το νομοσχέδιο καταψηφίστηκε από τα κόμματα της αντιπολίτευσης.
Δήμητρα Σκρεπετού
Πάμε να δούμε τι δήλωσαν μέσω του προσωπικού τους λογαριασμού στα social media οι νεοεκλεγέντες βουλευτές Μεσσηνίας. Ο Περικλής Μαντάς έγραψε στο προσωπικό του λογαριασμό τόσο για την κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου όσο και για τις αλλαγές στην αυτοδιοίκηση:
“Διασφαλίζουμε την ομαλή κυβερνησιμότητα των Δήμων και των Περιφερειών. Εξασφαλίζουμε ότι κάθε άποψη και κάθε γνώμη θα έχει πεδίο έκφρασης στα ελληνικά πανεπιστήμια αποκαθιστώντας το άσυλο στην πραγματική του έννοια. Μετασχηματίζουμε ψηφιακά το κράτος μειώνοντας την γραφειοκρατία, βελτιώνοντας την εξυπηρέτηση των πολιτών με σημαντική εξοικονόμηση πόρων. Διορθώνουμε σημαντικές στρεβλώσεις του ασφαλιστικού συστήματος που προέβλεπε συντάξεις δεκάδων χιλιάδων ευρώ.
Συνεχίζουμε πιστοί σε όσα υποσχεθήκαμε!!”
Ο Μίλτος Χρυσομάλλης ανήρτησε ένα απόσπασμα από την πρώτη του ομιλία στο Ελληνικό Κοινοβούλιο και έγραψε: “Αφού θεωρείτε συνάδελφοι του ΣΥΡΙΖΑ ότι υπάρχει σήμερα άσυλο ιδεών στα πανεπιστήμια, τότε αυτή τη συζήτηση περί πανεπιστημιακού ασύλου και την ανταλλαγή ιδεών περί αυτού που έχουμε εδώ στη Βουλή, πιστεύετε ότι υπάρχει η δυνατότητα να την κάνουμε σε οποιοδήποτε πανεπιστημιακό ίδρυμα της Χώρας χωρίς να μας ενοχλήσει κανείς; Προφανώς και όχι”.
Εκτός αυτών όμως και άλλοι νέοι ηλικιακά βουλευτές έδειξαν την ικανοποίησή τους για την υπερψήφιση του νομοσχεδίου κατάργησης του πανεπιστημιακού ασύλου μεταξύ αυτών και ο Κωνσταντίνος Κυρανάκης βουλευτής Αθηνών, ο οποίος έχει διατελέσει και αναπληρωτής εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας και είναι γνωστός για τον ευφυή χαρακτήρα του, το δυναμικό λόγο και από το τρόπο που είχε να “στριμώχνει” και να … σφάζει με το γάντι τους πολιτικούς του αντιπάλους σε πολιτικές εκπομπές και όχι μόνο…Ο ίδιος μέσα από την προσωπική του σελίδα δήλωσε: ” Η ψήφος κατάργησης του ασύλου δεν είναι ψήφος των 158 βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας.Είναι η απάντηση μιας ολόκληρης γενιάς που υπέστη τις συνέπειες του ασύλου και ζητεί δικαίωση.”