Κρέπες
Νηστίσιμες κρέπες: Επιθυμείτε να κάνετε μία συνταγή για κρέπες, η οποία να είναι νηστίσιμη, λόγω των ημερών της Σαρακοστής; Τότε, δεν έχετε παρά να ακολουθήσετε την παρακάτω συνταγή.
Αναλυτικότερα:
Εύκολη συνταγή: Ακολουθούν τα υλικά και η εκτέλεση της συνταγής Νηστίσιμες κρέπες
Υλικά συνταγής
– 3 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις – 2 με 2 1/2 φλιτζάνια νερό – 4 κουταλιές της σούπας ζάχαρη – 3/4 κουταλιές του γλυκού αλάτι – 5 κουταλιές του γλυκού μπέικιν πάουντερ – 1 βανίλια – 6 κουταλιές της σούπας σπορέλαιο (σ.σ. για το τηγάνισμα)
Εκτέλεση συνταγής
– Ανακατεύουμε καλά το αλεύρι με το νερό, τη ζάχαρη, το αλάτι, την κανέλα, το μπέικιν και τη βανίλια. – Πρέπει να γίνει ένας αραιός χυλός. – Σε ένα μικρό τηγανάκι βάζουμε 1/2 κουταλιά σούπας σπορέλαιο να κάψει. – Ρίχνουμε μια μικρή ποσότητα της ζύμης και μόλις ψηθεί από τη μια πλευρά τη γυρίζουμε και από την άλλη. Αυτό, το κάνουμε, με τη βοήθεια φαρδιάς σπάτουλας. – Αφήνουμε για λίγο και από την άλλη και τη βγάζουμε από το τηγάνι. – Συνεχίζουμε, με τον ίδιο τρόπο, έως ότου να τελειώσει ο χυλός.
Τι να κάνετε για τη γέμιση
– Μπορείτε να τις γεμίσετε, με τη μαρμελάδα μπανάνα, η οποία έχει κάνει θραύση. Εναλλακτικά, μπορείτε να τη γεμίσετε, με τη νηστίσιμη μερέντα. – Σε περίπτωση που τις θέλετε αλμύρες, γεμίστε, τις κρέπες, με νηστίσιμη μπεσαμέλ, νηστίσιμο τυρί και λαχανικά.