Ανάλαφρα, υγιεινά, τα κεφτεδάκια γαλοπούλας είναι ωραία ιδέα για το καθημερινό τραπέζι, πόσο μάλλον όταν νοστιμίζουν με μια μυρωδάτη σάλτσα ντομάτας. Μπορείτε να τα συνοδεύσετε με πουρέ πατάτας, με τα ζυμαρικά της αρεσκείας σας ή με ρύζι. Ωραίος συνδυασμός είναι και οι ψητές γλυκοπατάτες, καθαρισμένες και κομμένες σε μικρά κομμάτια, ραντισμένες με λίγο ελαιόλαδο και ψημένες για 30 λεπτά στους 180ο C.
Υλικά
- Για τα κεφτεδάκια:
- 1 κιλό κιμά από φιλέτο γαλοπούλας
- 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 2 σκελίδες σκόρδο τριμμένο
- 6 φέτες ψίχουλα από ψωμί του τοστ
- από 1 κουτ. γλυκού θυμάρι και ρίγανη
- αλάτι
- πιπέρι
- ελαιόλαδο
- Για τη σάλτσα ντομάτας:
- 500 γρ. ντομάτες κονκασέ ή χυμό ντομάτας
- 1 κουτ. γλυκού θυμάρι
- ½ κουτ. γλυκού αλάτι
Εκτέλεση
- Σοτάρετε το κρεμμύδι και το σκόρδο σε 2-3 κουταλιές ελαιόλαδο. Αφήστε τα μέχρι να μαλακώσουν και κατεβάστε τα από τη φωτιά για να κρυώσουν.
- Βάλτε σε ένα μπολ τον κιμά, το μείγμα σοταρισμένου κρεμμυδιού και σκόρδου, το ψωμί, το μαϊντανό, το θυμάρι και τη ρίγανη, αλάτι και πιπέρι. Προσθέστε 4-5 κουταλιές νερό και ζυμώστε το μείγμα. Πλάστε τα κεφτεδάκια και βάλτε τα σε ένα πυρίμαχο σκεύος.
- Ανακατέψτε τις ντομάτες κονκασέ ή το χυμό ντομάτας με το θυμάρι και το αλάτι. Ρίξτε το μείγμα πάνω από τα κεφτεδάκια και ψήστε τα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C για 30 λεπτά.