Παρασκευή, 10 Αυγούστου 2018 11:09

Σε λειτουργία ο θερινός κινηματογράφος στο σιδηροδρομικό σταθμό Καλαμάτας

Ξεκίνησαν το βράδυ της Τετάρτης 8 Αυγούστου 2018 οι προβολές ταινιών στο θερινό κινηματογράφο, ο οποίος λειτουργεί σε υπαίθριο χώρο του κεντρικού σιδηροδρομικού σταθμού Καλαμάτας.

Της πρώτης προβολής προηγήθηκε αγιασμός και, στη συνέχεια, ευχαρίστησε το κοινό για την παρουσία του ο Βασίλης Μουλάς, εκπρόσωπος της εταιρείας που ενοικίασε το χώρο και λειτουργεί το θερινό κινηματογράφο.

Ο Δήμαρχος, σε χαιρετισμό που απηύθυνε, επεσήμανε ότι ύστερα από 5 χρόνια προσπαθειών ο Δήμος Καλαμάτας συνεννοήθηκε με τη ΓΑΙΑΟΣΕ και πήρε το χώρο του κεντρικού σιδηροδρομικού σταθμού, μετά την παύση λειτουργίας του τρένου, η οποία - δυστυχώς – είναι γεγονός. Στο κεντρικό κτήριο του σταθμού έχουν εγκατασταθεί χορωδίες της Καλαμάτας και σε άλλα κτήρια Σύλλογοι ΑμεΑ, ο Σύλλογος Μανιατών και ένα λαογραφικό μουσείο, με αποτέλεσμα ο χώρος να αποκτήσει ζωή. Τώρα, τμήμα της αποθήκης και του υπαίθριου χώρου αξιοποιείται ως θερινός κινηματογράφος, ενώ το κτήριο της αποθήκης και ο περιβάλλων χώρος διατίθενται για άλλες εκδηλώσεις τα Χριστούγεννα και το Πάσχα.

Ο Δήμαρχος ευχαρίστησε τον εκπρόσωπο της εταιρείας για τη λειτουργία του κινηματογράφου και ευχήθηκε καλές δουλειές. Σημείωσε δε ότι ο Δήμος Καλαμάτας ενοικίασε από τη ΓΑΙΑΟΣΕ τα κτήρια του σιδηροδρομικού σταθμού έναντι 3.500 ευρώ, ποσού με το οποίο δεν επιβαρύνονται οι Καλαματιανοί, διότι ο Δήμος ανακτά τα χρήματα αυτά από τη δραστηριότητα του θερινού κινηματογράφου και από 2 καταστήματα, ένα στον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό και ένα στο Δημοτικό Πάρκο Σιδηροδρόμων.


Ο Π. Νίκας επεσήμανε ότι ο θερινός κινηματογράφος αποτελεί ωραία ευκαιρία διασκέδασης και κοινωνικών επαφών, κάτι που υπάρχει σε πολλές άλλες πόλεις της Ελλάδος και τώρα, πλέον, και στην Καλαμάτα.
Σημειώνεται ότι η πρώτη προβολή αφορούσε στο έργο «Η συμμορία των 8» ("Ocean's Eight").

the

 

 

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ  ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ   kalamatatimes.gr