Το kalamatatimes.gr χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. 
Με τη χρήση αυτού του ιστοτόπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.

Πέμπτη, 19 Απριλίου 2018 09:43

Οι ιπποδρομίες στο Πλατύ στις 23 Απριλίου 2018

 Πλήθος κόσμου αναμένετε και φέτος Κυριακή 23 Απριλίου 2017 στο Πλατύ Μεσσηνιας, προκειμένου να παρακολουθήσει τις φετινές ιπποδρομίες, όπως προστάζει το έθιμο, στη μνήμη του Αγίου Γεωργίου.

Στις 23 Απριλίου 2018, μνήμη του Αγίου Γεωργίου, θα πραγματοποιηθούν στο Πλατύ οι καθιερωμένοι ιππικοί αγώνες, αμέσως μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας. Θα λάβουν μέρος 9 καθαρόαιμοι και 4 ντόπιοι ίπποι, σύμφωνα με τις μέχρι τώρα συμμετοχές και η εκκίνηση θα γίνει από το ναΰδριο του Αγίου Γεωργίου, στο ιπποδρόμιο του Πλατέος,

Θα διεξαχθούν συνολικά 5 ιπποδρομίες, από τις οποίες οι 4 με καθαρόαιμους ίππους, οι οποίοι προέρχονται από το ιπποδρόμιο του Μαρκόπουλου και συντηρούνται από φιλίππους στο Πλατύ και την ευρύτερη περιοχή. 
 
Οι αγώνες τελούν υπό την αιγίδα του Δήμου Καλαμάτας, ο οποίος βοηθεί οικονομικά και με τα μέσα που διαθέτει στη διεξαγωγή της διοργάνωσης και για το λόγο αυτό ο Σύλλογος Φιλίππων Πελοποννήσου τον ευχαριστεί ιδιαίτερα.
 
Οι αγώνες θα ξεκινήσουν στις 11:30 το πρωί και θα ολοκληρωθούν πιθανόν στις 13:00. Επίσης, θα μεταδοθούν με livestreaming, για να δοθεί η δυνατότητα σε όλους τους φίλους του εθίμου και του αλόγου να τους παρακολουθήσουν.
 
O Δήμος Καλαμάτας, η Τοπική Κοινότητα Πλατέος και ο Σύλλογος Φιλίππων Πελοποννήσου και καλούν το κοινό να παρακολουθήσει τους αγώνες, των οποίων η φήμη είναι πανελλαδικώς γνωστή.
 
 
 

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ  ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ   kalamatatimes.gr

 

 

roumpos2