Kalamata Times

Η συνταγή της ημέρας: Κοτόπουλο με σάλτσα πορτοκαλιού

Η συνταγή της ημέρας: Κοτόπουλο με σάλτσα πορτοκαλιού 1
Κοινοποιησέ το
FacebookTwitterRedditLinkedinPinterestWhatsappEmailGmailViberInstagram

https://www.kalamatatimes.gr/12o-diethnes-neaniko-festival-archaioy-dramatos-archaia-messini-2025-programma-parastaseon/https://oliveoilfestival.eu/

Ο Δημήτρης Σκαρμούτσος σας δίνει την καλύτερη συνταγή για κοτόπουλο με σάλτσα πορτοκαλιού. Σερβίρετε με ρύζι ή κινόα.

Υλικά

Για το κοτόπουλο

Για τη σάλτσα πορτοκαλιού

Διαδικασία

Κόβετε το κοτόπουλο σε κομμάτια και πασπαλίζετε με αλάτι και πιπέρι. Σε ένα μικρό μπολ, χτυπάτε ελαφρά όλα τα συστατικά για τη σάλτσα πορτοκαλιού. Ζεσταίνετε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια-υψηλή φωτιά. Όταν το τηγάνι είναι ζεστό, ψεκάζετε με σπρέι μαγειρικής και προσθέτετε τον αρακά. Σοτάρετε για 1 λεπτό και αφήνετε τον αρακά στην άκρη.

Ρίχνετε το λάδι στο ίδιο τηγάνι, προσθέτετε το κοτόπουλο και σοτάρετε για 4-5 λεπτά ή μέχρι να έχει σχεδόν ψηθεί. Προσθέτετε τη σάλτσα πορτοκαλιού και ανακατεύετε καλά. Προσθέτετε τον αρακά και ανακατεύετε. Μαγειρεύετε για άλλο 1 λεπτό ή μέχρι η σάλτσα να πήξει. Αποσύρετε από τη φωτιά και σερβίρετεμε ρύζι ή κινόα.

ΠΗΓΗ EleftherosTypos.gr

https://tsakalos-alouminia.gr/https://www.navarinochallenge.com/sesami
Κοινοποιησέ το
Exit mobile version