

Με αυτή τη συνταγή δε θα ξαναχρειαστεί να αγοράσετε μπουγάτσα
Υλικά
1 πακέτο φύλλο κρούστας για πίτες
100 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
100 γρ. αλεύρι, γ.ο.χ.
1 lt. γάλα, πλήρες
1 αυγό, medium
400 γρ. φέτα, θρυμματισμένη
200 γρ. γραβιέρα
10 φύλλα δυόσμου, ψιλοκομμένα
½ κ.γ. μοσχοκάρυδο
Αλάτι
Πιπέρι
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1 Τοποθετούμε μία βαθιά κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, ρίχνουμε μέσα το βούτυρο και με ένα σύρμα χειρός ανακατεύουμε, μέχρι να λιώσει.
2 Έπειτα, προσθέτουμε το αλεύρι και συνεχίζουμε το ανακάτεμα, μέχρι να ψηθεί για περίπου 1-2 λεπτά.
3 Στη συνέχεια, ρίχνουμε σιγά-σιγά το γάλα ανακατεύοντας συνεχώς για να μη σβολιάσει. Συνεχίζουμε το ανακάτεμα, μέχρι να δέσει η μπεσαμέλ.
4 Μόλις είναι έτοιμη, αφαιρούμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, αδειάζουμε μέσα το αυγό, το μοσχοκάρυδο, το δυόσμο, τα τυριά, αλατοπιπερώνουμε, ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε στην άκρη.
5 Ύστερα, παίρνουμε ένα στρογγυλό ταψί διαμέτρου 32 εκ. και το λαδώνουμε.
6 Απλώνουμε 4 λαδωμένα φύλλα σε σχήμα σταυρού, έτσι ώστε να προεξέχουν περίπου 10 εκ. το καθένα από το ταψί. Ακριβώς από πάνω τοποθετούμε άλλα 4 λαδωμένα φύλλα, τα οποία προεξέχουν επίσης.
7 Έπειτα, απλώνουμε ομοιόμορφα πάνω στα φύλλα τη γέμιση, κλείνουμε με τα κομμάτια από τα φύλλα που προεξέχουν και σκεπάζουμε από πάνω με άλλα 2 λαδωμένα φύλλα.
8 Στη συνέχεια, χαράζουμε με ένα ίσιο μαχαίρι ελαφρώς, ραντίζουμε με λίγο νερό και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C πάνω-κάτω στις αντιστάσεις, για 1 ώρα.
9 Αποσύρουμε από το φούρνο, αφήνουμε να κρυώσει πολύ καλά και σερβίρουμε.