Μαγειρική
Η καλύτερη συνταγή της δεκαετίας για χοιρινό -Τέλεια ιδέα για Χριστούγεννα

Ανέβηκε
4 έτη πρινστις
από
Kalamata Times
Τα Χριστούγεννα πλησιάζουν και μπορεί να είναι εντελώς διαφορετικά από όλα τα προηγούμενα, ωστόσο, το τραπέζι θα στρωθεί και αναζητούμε συνταγές για ντελικάτες, διαφορετικές γεύσεις.
Πολλοί επιλέγουν χοιρινό για το τραπέζι των Χριστουγέννων, με κάποιους να ακολουθούν παραδοσιακές συνταγές και άλλους να ψάχνουν πιο ψαγμένες γεύσεις. Αν ανήκετε στη δεύτερη κατηγορία, η παρακάτω συνταγή θα σας ενθουσιάσει, με κάποιους να υποστηρίζουν ότι πρόκειται για την καλύτερη συνταγή της δεκαετίας για χοιρινό.
Η ιδιαιτερότητα της συνταγής βασίζεται φυσικά στα καρυκεύματα, στη μαρινάδα και στο άλειμμα του χοιρινού κατά τη διάρκεια του ψησίματος. Διαλέξτε λοιπόν ένα κομμάτι φιλέτο χοιρινού (με λίπος για να γίνει πιο ζουμερό) που σας αρέσει και ακολουθείστε την παρακάτω διαδικασία. Το αποτέλεσμα της συνταγής αυτής θα σας ενθουσιάσει.
Υλικά συνταγής για χοιρινό χριστουγεννιάτικο
- 1 κουταλάκι του γλυκού φασκόμηλο
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- 1/4 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι
- 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένο
- 1/2 φλιτζάνι νερό
- 2 κιλά φιλέτο χοιρινό
- 1/2 φλιτζάνι καστανή ζάχαρη
- 1 κουταλιά της σούπας κορν φλάουρ
- 1/4 φλιτζάνι βαλσάμικο ξύδι
- 1/2 φλιτζάνι νερό έξτρα
- 2 κουταλιές σάλτσα σόγιας
Εκτέλεση συνταγής για χοιρινό χριστουγεννιάτικο
- Ανακατέψτε τα καρυκεύματα: φασκόμηλο, αλάτι, πιπέρι και σκόρδο και τρίψτε τα πάνω στο φιλέτο.
- Βάλτε μισό ποτήρι νερό στο slow cooker και μαγειρέψτε το στη χαμηλότερη θερμοκρασία για 6 με 8 ώρες. Αν δεν εχετε slow cooker χρησιμοποιείστε τη γάστρα σας, βάλτε μέσα το φιλέτο και μαγειρέψτε το σε χαμηλή θερμοκρασία.
- Οταν μπείτε στην τελική ώρα του ψησίματος, σε μια κατσαρόλα βάλτε τα υλικά για το άλειμμα: Την καστανή ζάχαρη, το κορν φλάουρ, το βαλσάμικο ξύδι, τη σάλτσα σόγιας και το νερό.
- Ζεστάνετε το μείγμα ανακατεύοντας, για 4 λεπτά.
- Με ένα πινέλο περάστε το ψητό σας με το μείγμα, 2 με 3 φορές, κατά την τελευταία ώρα του ψησίματος.
Πηγή: iefimerida.gr



Ενδιαφέρουσες Ειδήσεις
-
Το απόλυτο κέικ πορτοκαλιού! Δοκιμάστε το!
-
Πίτσες, φρατζολάκια και ψωμάκια για μπέργκερ ή χοτντόγκ δοκίμασε να φτιάξεις εύκολα – Μια ζύμη για όλα
-
Φτιάξτε τη παραδοσιακή συνταγή λαχανόριζου!
-
Υπέροχη συνταγή με σύκα, γλυκό κρασί και σοκολάτα
-
Φτιάξε σπιτική βυσσινάδα, σκέτη γλύκα!
-
Συνταγή για τάρτα λεμονιού: Δροσερή και πανεύκολη, χωρίς αλεύρι
-
Το πιο αφράτο κέικ που φτιάξατε ποτέ: Εύκολη και γρήγορη συνταγή που δεν θα μείνει ούτε κομμάτι
-
Εύκολη συνταγή – Σουφλέ σοκολάτας
-
Συνταγή για πορτοκαλόπιτα κέικ που λιώνει στο στόμα
-
Συνταγή για το πιο γρήγορο χωριάτικο ψωμί – Στη γάστρα, δεν χρειάζεται ζύμωμα
-
Συνταγή για πανεύκολα, ζουμερά brownies πραλίνας – Με μόνο 3 υλικά, τέλεια γεύση
-
Aπλά και γρήγορα: Μαγειρεύουμε πέννες φούρνου με κοτόπουλο
-
Μίνι γαλακτομπουρεκάκια που κανείς δεν μπορεί να αντισταθεί
-
Άκης Πετρετζίκης: Τορτίγιες με κοτόπουλο
-
Φουσκωτή τυρόπιτα: Εύκολη και τραγανή πίτα με φέτα και γιαούρτι, έτοιμη σε 30 λεπτά
-
Κατσικάκι στη γάστρα με μανιτάρια και πατάτες
-
Κρασάτες χοιρινές μπριτζόλες στο τηγάνι
-
Κρέπες χωρίς αυγά και γάλα: Νηστίσιμες και πολύ νόστιμες, γλυκές ή αλμυρές
-
Παραδοσιακή συνταγή για γαλατόπιτα με πορτοκάλι και κανέλα, σε 10 λεπτά
-
Συνταγή: Κοτόπουλο λεμονάτο με πατάτες
-
Συνταγή για λαχταριστή γαριδομακαρονάδα με σκόρδο
-
Παραδοσιακή συνταγή για πεντανόστιμη φασολάδα που θα σας κάνει να γλείφετε τα δάχτυλά σας
-
Ξυπόλητη τυρόπιτα: Η εύκολη πίτα, χωρίς φύλλο και μόλις 4 υλικά στη στιγμή
-
Σούπα με μοσχάρι βραστό: Νοστιμότατη και θρεπτική
Πρόσφατα Άρθρα
Στην Καλαμάτα το 10ο Φεστιβάλ Ελαιολάδου & Ελιάς και η Έκθεση Αγροτικών Μηχανημάτων και Εξοπλισμού
Στο ΚΑΠΗ Μεσσήνης: “Μελέτη Διατροφής και Υγείας του Ηλικιωμένου Πληθυσμού της Πελοποννήσου (ΔΙΑ.ΠΕΛ.Η.)
Ο Δήμαρχος δεσμεύτηκε για την ολοκλήρωση των εργασιών στην 23ης Μαρτίου έως τη Μεγάλη Εβδομάδα
Η ΑΛΑΚ διοργανώνει την πρεμιέρα του Πανελληνίου Crosscar στην Τρίοδο
Εκδηλώσεις εορτασμού της επετείου της 25ης Μαρτίου 1821 στο Δήμο Καλαμάτας
AddUrl.gr | Κατάλογος Ιστοσελίδων
RSS Error: WP HTTP Error: Η διεύθυνση URL δεν είναι έγκυρη.