Kalamata Times

Η επέτειος του Πολυτεχνείου που βάφτηκε με αίμα

Η επέτειος του Πολυτεχνείου που βάφτηκε με αίμα 3
Κοινοποιησέ το

Νοέμβριος 1980. Τα γεγονότα του Πολυτεχνείου που πέτυχαν το πρώτο μεγάλο πλήγμα στη Χούντα των συνταγματαρχών είναι ακόμα νωπά στη μνήμη των Ελλήνων. Η χώρα οδεύει προς εκλογές με τον Ανδρέα Παπανδρέου να έχει αρχίζει να κερδίζει τις προτιμήσεις του ελληνικού λαού.

Η κυβέρνηση Ράλλη έχει απαγορεύσει τις πορείες προς την αμερικανική πρεσβεία. Οι πορείες θα τερματίζονταν στο Σύνταγμα. Οι περισσότεροι διαδηλωτές συμμορφώνονται με τις υποδείξεις της αστυνομίας, όμως μια μειοψηφία της ΕΦΕΕ(εξωκοινοβουλευτική αριστερά), κατευθύνεται προς τη πρεσβεία.

Περίπου 2000 άνθρωποι προσπαθούν να σπάσουν τον αστυνομικό κλοιό, με τις εντολές να παραμένουν, δεν επιτρέπεται η πρόσβαση σε κανένα.

Οι συγκρούσεις είναι σκληρές με τα γκλομπ να παίρνουν φωτιά. Υπάρχουν μαρτυρίες ότι χρησιμοποιήθηκαν και όπλα.

Στα νοσοκομεία αρχίζουν και προσέρχονται τραυματίες. Δύο από αυτούς είναι ιδιαιτέρως σοβαρά.

Η 20χρονη Σταματίνα Κανελλοπούλου, βρίσκεται πεσμένη στο πεζοδρόμιο, βαριά χτυπημένη. Λίγες ώρες μετά, αφήνει την τελευταία της πνοή στο νοσοκομείο.

Η ιατροδικαστική εξέταση έδειξε ότι είχε 18 χτυπημάτα στο κεφάλι.

Ο κύπριος φοιτητής Ιάκωβος Κουμής, ήταν ο δεύτερος τραυματίας που κατέληξε. Δέχτηκε χτυπήματα ενώ καθόταν σε μια καρέκλα στο Σύνταγμα.

Νοσηλεύτηκε για ημέρες, αλλά δεν άντεξε τα πολλά χτυπήματα από γκλομπ στο κεφάλι, και άφησε τη τελευταία του πνοή στο Λαικό Νοσοκομείο.

Οι αστυνομικοί που κατηγορήθηκαν για τα επεισόδια, αθωώθηκαν 7 χρονιά μετά.

ΠΗΓΗ


Κοινοποιησέ το
Exit mobile version