Αθλητικά
Γουλβς – Ολυμπιακός: Η μεγάλη ευκαιρία των πρωταθλητών!

Ανέβηκε
5 έτη πρινστις
από
Kalamata Times


Γουλβς – Ολυμπιακός
Η δράση στο Europa League και στο Champions League επέστρεψε και η προσπάθεια του Ολυμπιακού απέναντι στη Γουλβς αναμένεται καθηλωτική!
Έκλεισε τη χρονιά θριαμβευτής. Ο Ολυμπιακός του Πέντρο Μαρτίνς κατέκτησε το πρωτάθλημα με 91 βαθμούς, 18 περισσότερους από τον δεύτερο ΠΑΟΚ, γνωρίζοντας όλη τη χρονιά μόλις μια ήττα, αυτή στα play off από τον «δικέφαλο του βορρά». Παρουσίασε ένα σύνολο πολύ ανταγωνιστικό, ανέδειξε πρωταγωνιστές και δεν είναι τυχαίο πως στην κανονική περίοδο του πρωταθλήματος, τόσο ο πρώτος σκόρερ, όσο και οι πρώτοι σε ασίστ και συνολικές πάσες φορούσαν «ερυθρόλευκα». Ο Γιούσεφ Ελ Αραμπί με 17 γκολ ηγήθηκε της κούρσας των τερμάτων, ο Ματιέ Βαλμπουενά μοίρασε 11 ασίστ, ενώ ο Ανδρέας Μπουχαλάκης με τις 290 συνολικά πάσες ήταν… μετρονόμος στο χώρο της μεσαίας γραμμής. Ο Ελ Αραμπί, που δεν βρήκε δίχτυα στα πέντε τελευταία παιχνίδια, έχει χτίσει μια ιδιαίτερη παράδοση στην Αγγλία, καθώς είχε σκοράρει τόσο απέναντι στην Τότεναμ τον Νοέμβριο, όσο και απέναντι στην Άρσεναλ τον Φεβρουάριο. Αμφότερα, μάλιστα, τα γκολ του Μαροκινού, έβαλαν τέλος σε ένα μίνι σερί αφλογιστίας που είχε στους προηγούμενους αγώνες του.
Με το πέσιμο της καρό σημαίας στη Super League και με την αναβολή του τελικού Κυπέλλου, στον οποίο ο Ολυμπιακός θα αντιμετωπίσει την ΑΕΚ, για τα τέλη Αυγούστου, όλο το ενδιαφέρον πλέον στρέφεται στην Ευρώπη. Το κίνητρο είναι μεγάλο και οι παίκτες του Μαρτίνς δείχνουν αποφασισμένοι να εκμεταλλευτούν τη συγκυρία. Να τα παίξουν όλα για όλα στον «τελικό» με τη Γουλβς στην Αγγλία, που θα κρίνει την πρόκριση στους «8» κι από εκεί και πέρα, με δεδομένο ότι όλες οι προκρίσεις θα κριθούν σε μονά παιχνίδια σε ουδέτερη έδρα στη Γερμανία, να εξαντλήσει όλες του τις πιθανότητες για την ευρωπαϊκή διάκριση! Ο Μαρτίνς δεν θα έχει στη διάθεσή του τον Σα, τον βασικό του τερματοφύλακα, ο οποίος έχει κρατήσει τέσσερις φορές ανέπαφη την εστία του σε ευρωπαϊκό ματς, καθώς και τον Ρούμπεν Σεμέντο. Ο Πορτογάλος στόπερ ξεχώρισε στην γραμμή άμυνας και μάλιστα φέτος έχει σημειώσει και τέσσερα ευρωπαϊκά γκολ. Είναι χαρακτηριστικό της αμυντικής λειτουργίας των πρωταθλητών Ελλάδας το ότι στα τέσσερα τελευταία ματς τους στην Ευρώπη δεν έχουν δεχθεί πάνω από ένα γκολ. Παρά τις απουσίες και το γεγονός ότι μέχρι την αναμέτρηση με την Γουλβς μεσολάβησαν 17 μέρες αγωνιστικής απραξίας, οι «ερυθρόλευκοι» πιστεύουν στο αποτέλεσμα που θα σφραγίσει τη συνέχεια της ευρωπαϊκής περιπέτειας.
Οι «Λύκοι» θέλουν Champions League μέσω… Europa!
Απέναντί τους η Γουλβς του Νούνο Εσπίριτο Σάντο. Οι «Λύκοι» τερμάτισαν στην έβδομη θέση της Premier League, δείχνοντας κατά διαστήματα πολύ καλό αγωνιστικό πρόσωπο. Η φετινή σεζόν μοιάζει με… Μαραθώνιο, καθώς η Γουλβς ήταν η πρώτη ομάδα που ξεκίνησε τις αγωνιστικές της υποχρεώσεις το προηγούμενο καλοκαίρι, στα προκριματικά του Europa League. Η ήττα από την Τσέλσι, με την οποία έκλεισε τη σεζόν στην Αγγλία, ήταν η 57η φετινή της αναμέτρηση! Αν και δεν νίκησε τους «Μπλε», οι 59 πόντοι που συγκέντρωσε είναι οι περισσότεροι που έχει φτάσει ποτέ στην Premier League. Παρότι, όμως, οι «Γουόντερερς» ξεπέρασαν την περσινή τους συγκομιδή, οι πιθανότητες να ταξιδέψουν και του χρόνου στην Ευρώπη έχουν περιοριστεί πολύ.
Η νίκη της Άρσεναλ στον τελικό Κυπέλλου με την Τσέλσι ουσιαστικά τους «έκλεισε» την πόρτα της συμμετοχής στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις της επόμενης χρονιάς, καθώς ο μόνος τρόπος πλέον για να το πετύχουν είναι να κατακτήσουν το φετινό Europa League. Αν τα καταφέρουν, κερδίζουν αυτόματα μια θέση στους ομίλους του Champions League. Στο πρώτο παιχνίδι του «Γ. Καραϊσκάκης» κατάφεραν να σκοράρουν και να πάρουν την ισοπαλία με 1-1, γεγονός που τους δίνει ελαφρύ προβάδισμα απέναντι στον Ολυμπιακό, όμως από το ματς εκείνο έχει περάσει αρκετός καιρός κι απέναντί τους έχουν μια ομάδα που εντυπωσίασε στο φινάλε.
O πρώην «ερυθρόλευκος» Ντάνιελ Ποντένσε άνοιξε λογαριασμό στο προτελευταίο ματς της Premier League με αντίπαλο την Κρίσταλ Πάλας και έγινε ο 12ος φετινός σκόρερ της Γουλβς, γεγονός που αποδεικνύει τον πλουραλισμό στην επίθεση και τις πολλές λύσεις που έχει στη φαρέτρα του ο Νούνο. Ραούλ Χιμένεθ (17 γκολ) και Αντάμα Τραορέ (9 ασίστ) αποτελούν τις αιχμές του δόρατος, ο Ρούμπεν Νέβες είναι ο ακρογωνιαίος λίθος της μεσαίας γραμμής ενώ ο τερματοφύλακας Ρούι Πατρίσιο κράτησε 13 φορές την εστία του ανέπαφη στην Premier League. Μόνο ο Έντερσον της Σίτι και ο Πόουπ της Μπέρνλι κατάφεραν να μην δεχθούν γκολ σε περισσότερα ματς. Η Γουλβς, όπως και ο Ολυμπιακός, τα πήγε πολύ καλά στην επανέναρξη μετά την καραντίνα, δείχνοντας ότι δεν επηρεάστηκε ιδιαίτερα από τη διακοπή.
Καυτό καλοκαίρι (και) με Champions League!
Φυσικά, δεν είναι μόνο ο Ολυμπιακός. Μαζί με το Europa ξεκινά και το Champions League και οι μάχες αναμένονται σπουδαίες, κρατώντας το ενδιαφέρον αμείωτο για όλον, σχεδόν, τον Αύγουστο! Η αυλαία της φάσης των «16» ανοίγει την Παρασκευή, 7 Αυγούστου, με τα παιχνίδια Γιουβέντους – Λιόν και Μάντσεστερ Σίτι – Ρεάλ Μαδρίτης. Οι «λιονέ» είχαν νικήσει 1-0 στο πρώτο ματς, ενώ οι «Πολίτες» είχαν επικρατήσει 2-1 μέσα στο Σαντιάγο Μπερναμπέου. Το Σάββατο (08/08), η Μπάγερν αντιμετωπίζει την Τσέλσι (3-0 υπέρ των Βαυαρών το πρώτο ματς) και η Μπαρτσελόνα τη Νάπολι, στη ρεβάνς του 1-1 της Ιταλίας.
Τη Δευτέρα (10/08) και την Τρίτη (11/08) τα φώτα επιστρέφουν στο Europa League με τη διεξαγωγή των προημιτελικών, ενώ η αντίστοιχη φάση για το Champions League θα διαδραματιστεί τις επόμενες τέσσερις ημέρες. Στις 16 & 17 Αυγούστου είναι προγραμματισμένα τα ημιτελικά του Europa League και στις 18 & 19 τα αντίστοιχα του Champions League. Ο μεγάλος τελικός του Europa League θα πραγματοποιηθεί στις 21 Αυγούστου στο γήπεδο της Κολωνίας και ο αντίστοιχος του Champions League στις 23 Αυγούστου στο στάδιο της Μπενφίκα, στη Λισαβόνα.





Ενδιαφέρουσες Ειδήσεις
-
Αθλητικές μεταδόσεις με Παναθηναϊκό, Πόρτο – Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ – Σλάβια
-
Κλήρωση Europa και Conference League: Όλοι οι αντίπαλοι των ελληνικών ομάδων
-
Με τον νικητή του Μπότεφ-Μάριμπορ ο Παναθηναϊκός!
-
Champions League: Η Μάντσεστερ Σίτι πρωταθλήτρια Ευρώπης, 1-0 την Ίντερ (vid)
-
Οι αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας (11/10). Με Μίλαν – Τσέλσι στο Champions League
-
Η ΕΛ.ΑΣ βρήκε τους δράστες της επίθεσης σε οπαδούς του Άγιαξ στην Τούμπα το 2019
-
Αποκλείστηκε από το Champions League o Ολυμπιακός
-
Champions League: Ολυμπιακός – Νέφτσι απόψε από το Mega
-
Βόμβα στο Ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο: 12 ομάδες φτιάχνουν δικό τους πρωτάθλημα
-
Οργή στον Ολυμπιακό για τη διαιτησία με Άρσεναλ
-
Κλήρωση Ολυμπιακού στο Europa League: Οι Πειραιώτες μαθαίνουν αντιπάλους
-
Ο Ολυμπιακός στο 88΄προκρίθηκε στους «16» του Europa League
-
«Τεσσάρα» και πρώτο βήμα πρόκρισης: Oλυμπιακός – Αϊντχόφεν 4-2 (video)
-
Η μεγάλη ώρα έφτασε: Το Champions League επιστρέφει με γιγαντομαχία στη Βαρκελώνη!
-
To Champions League επιστρέφει στο MEGΑ
-
Europa League: Η αντίπαλος του Ολυμπιακού στους «32»
-
Ονειρικό ποδαρικό για τον Ολυμπιακό, με λυτρωτή τον Χασάν στο 90’ [βίντεο]
-
Μεγάλη πρόκριση του ΠΑΟΚ επί της Μπενφίκα
-
Πρόεδρος της UEFA: Νοκ-άουτ ματς και Final-8 για το μέλλον
-
Champions League: Αυτά είναι τα ζευγάρια της ημιτελικής φάσης – ΦΩΤΟ
-
Γουλβς – Ολυμπιακός 1-0: Πικρός αποκλεισμός από τους “8” του Europa League
-
UEFA: Άμεση αναβολή σε Champions League και Europa League!
-
Ο Ολυμπιακός με πέναλτι στο 88′ πήρε την πρόκριση στους «32» του Europa League!
-
Champions League: Αίτημα στην UEFA για αφαίρεση του τελικού από την Κωνσταντινούπολη
-
Champions League: Τα αποτελέσματα και τα γκολ της 2ης αγωνιστικής
-
Champions League, Ερυθρός Αστέρας-Ολυμπιακός: «Ερυθρόλευκη» μάχη με φόντο τα αστέρια
-
Με Europa League οι αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας
-
Ολυμπιακός – Τότεναμ και οι υπόλοιπες αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας
-
Champions League: Η γιορτή αρχίζει
-
Ολυμπιακός – Τότεναμ: Με τα… δεύτερα οι Άγγλοι. «Θα κάνουμε ροτέισον»
Πρόσφατα Άρθρα
Ο Κωνσταντίνος Χαρδαβέλλας για τον ρόλο του ελαιόλαδου στην Μακροζωία και την Υγεία στην Ελλάδα αλλά και την Ευρώπη
H Δρ Χαραλαμπία Μπολέτη στο 11ο Φεστιβάλ Ελαιολάδου και Επιτραπέζιας Ελιάς στην Καλαμάτα
Από Δευτέρα στο Κολυμβητήριο Καλαμάτας επανέρχονται οι ώρες κολύμβησης για το κοινό
Ανανέωσαν τα καθίσματα του Δημοτικού Πνευματικού Κέντρου Καλαμάτας
Τιμήθηκε στην Καλαμάτα η Γενοκτονία των Αρμενίων
AddUrl.gr | Κατάλογος Ιστοσελίδων
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
-
πρέπει να δεις2 ημέρες πριν
Οριστικό: Αφαίρεση διπλώματος και 1.000 ευρώ πρόστιμο σε όσους παρκάρουν σε ράμπες ή θέσεις για ΑμεΑ
-
Ειδησεις απο Καλαματα19 ώρες πριν
Ξεκινά το 11ο Φεστιβάλ Ελαιολάδου και Επιτραπέζιας Ελιάς στην Καλαμάτα
-
Ταξίδια19 ώρες πριν
Ε.Ο.Σ. Καλαμάτας: Εξόρμηση Αγία Θεοδώρα – Διαβολίτσι την Κυριακή 27 Απριλίου
-
Ειδησεις απο Καλαματα18 ώρες πριν
7ος Διαγωνισμός Ελληνικών Εξαιρετικά Παρθένων Ελαιολάδων στο 10ο Φεστιβάλ Ελαιολάδου και Ελιάς
-
Ειδήσεις απο Μεσσηνία19 ώρες πριν
Πλήθος κόσμου στην παραλία Πεταλιδίου για το έθιμο του καψίματος του Ιούδα
-
Ειδησεις απο Καλαματα18 ώρες πριν
Το 2ο ΓΕΛ Καλαμάτας στη Σουηδία στο πλαίσιο προγράμματος ERASMUS+
-
Ειδήσεις απο Μεσσηνία18 ώρες πριν
Το σποτ του 12ου Διεθνούς Νεανικού Φεστιβάλ Αρχαίου Δράματος – Η Αρχαία Μεσσήνη «ζωντανεύει» μέσα από τη νεανική ματιά
-
Ειδήσεις απο Μεσσηνία19 ώρες πριν
Λαμπρός ο εορτασμός του Αγίου Γεωργίου στην Καλαμάτα