Kalamata Times

Γκούνης: Το “φιάσκο” Νίκα στο ΚΕΚ Μεσσηνίας

Γκούνης: Το "φιάσκο" Νίκα στο ΚΕΚ Μεσσηνίας 2
Κοινοποιησέ το

Γκούνης: Το “φιάσκο” Νίκα στο ΚΕΚ Μεσσηνίας

Με έκπληξη μου είδα την ανακοίνωση της περιφερειακής αρχής για σύσκεψη την Πέμπτη 31 Οκτωβρίου για το ΚΕΚ την ώρα που είχε ήδη τελειώσει η διαδικασία και αναμέναμε την έναρξη των μαθημάτων. Λίγη ώρα αργότερα ήρθε και η ανακοίνωση από το ΚΕΚ ότι για λόγους δήθεν προβλήματος της διαδικασίας θα ξαναγίνουν εκ νέου αιτήσεις. Επειδη την διαδικασία την εχω σχεδιασει και την εχω θέσει σε εφαρμογή επιτυχώς, σας ενημερώνω πως τίποτα τέτοιο δεν ισχύει. Το ΚΕΚ ειναι μια αυτοτελή δομή με ανεξάρτητη διοίκηση, δεν μπορεί ο κύριος Νικας να αδειάζει τους συνεργάτες του και να ακυρώνει την διαδικασία γιατί εν ολίγοις ο κύριος Καπέλιος συνέχισε την δική μου πετυχημένη συνταγή.

Στην ανακοίνωση της η Περιφερειακή αρχή λέει πως δεν πρέπει να λειτουργεί ανταγωνιστικά με άλλες δομές, ενώ την ίδια ώρα ανακοινώνει ότι θα λειτουργήσουν κατά προτεραιότητα τμήματα ξένων γλωσσών, την ώρα που τα κέντρα ξένων γλωσσών πλήττονται από την κρίση. Εδώ, καλώ την πρόεδρο του συλλόγου ιδιοκτητών κέντρων ξένων γλωσσών να πάρει θέση. Το ίδιο ισχύει και για τα κέντρα πληροφορικής. Εμείς είχαμε περιορίσει τα τμήματα πληροφορικής σε ένα ή δύο εντός της Καλαμάτας και είχαμε εξοπλιστεί με φορητό εργαστήριο για να πηγαίνουμε σε χωριά που δεν υπάρχουν σχολές πληροφορικής. Επίσης, στην ανακοίνωση φέρεται ως παράδειγμα η Φάρις, οι δομές της κύριε Νίκα αναφέρονται σε ανήλικους και μάλιστα τα τμήματα είναι επί πληρωμή και κανένα τμήμα δεν ήταν ανταγωνιστικό με  αυτά του ΚΕΚ. Να πω εδώ, ότι η Φάρις χρηματοδοτείται με 600.000 ευρώ το χρόνο από το Δήμο και οι πολίτες πληρώνουν κανονικά. Η περιφερειακή αρχή Τατούλη χρηματοδοτούσε το ΚΕΚ με 120.000 ευρώ και έκανε το τριπλάσιο έργο δωρεάν.

Το ΚΕΚ είχε γίνει πρότυπη σχολή και σιγά σιγά δημιουργούνταν μια επαγγελματική σχολή αφού πολλά από τα σεμιναρια που είχαμε σχεδιάσει ανταποκρίνονταν στην ζήτηση της αγοράς εργασίας αλλά και στην δημιουργία νέων επαγγελματιών, παράλληλα βέβαια με τα ψυχαγωγικά τμήματα με σεμινάρια όπως μελισσοκομία, μαγειρική, φυτικά καλλυντικά, barista, υπεύθυνος κρατήσεων ξενοδοχείων, λογιστική, web development, κατασκευή κοσμήματος κτλ. Όλα αυτά χωρίς να απαιτείται καμία άλλη βαθμίδα εκπαίδευσης για τους καταρτιζόμενους, που είναι και  η ειδοποιός διαφορά του ΚΕΚ από τις άλλες δομές του κράτους. Άρα μιλάμε για ΚΕΝΤΡΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ και όχι αυτό που σκέφτεστε να το μετατρέψετε.

Σε ό,τι αφορά τους εκπαιδευτές, επί των ημερών μου είχε ακολουθηθεί η μοριοδότηση των ΙΕΚ χωρίς κανένα πρόβλημα. Άκουσαμε επιπλέον για μια νέα απαίτηση από τον Περιφερειάρχη, οι εκπαιδευτές να είναι τουλάχιστον δευτεροβάθμιας, τι θα γίνει με τους  εμπειροτέχνες που στο αντικείμενο τους δεν υπάρχουν πτυχία, τα τμήματα θα κλείσουν! Δεν θέλουμε να συρρικνωθεί το ΚΕΚ κυρίε Νίκα, αλλά όπως φαίνεται το όραμα να γίνει κέντρο πρότυπο για την χώρα μάλλον λαμβάνει τέλος…

Γκούνης: Το “φιάσκο” Νίκα στο ΚΕΚ Μεσσηνίας

 

Απόστολος Γκούνης

 Περιφερειακός Σύμβουλος

Αντιπρόεδρος Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου


Κοινοποιησέ το
Exit mobile version