Από τον Άκη Πετρετζίκη
Μία εύκολη και γρήγορη συνταγή για γιαουρτογλυκό με ζελέ και φράουλες που θα λατρέψετε, Από τον Άκη Πετρετζίκη.
Μόλις το φτιάξετε και θα καταλάβετε ότι πέρα από πεντανόστιμο, είναι και το πιο γρήγορο γιαουρτογλυκό που έχετε δοκιμάσει ποτέ.
Οι μεγάλοι θα το λατρέψουν και τα παιδιά σας θα ξετρελαθούν. Ιδανικό για το καλοκαίρι και ιδιαίτερο ανάλαφρο και δροσιστικό. Ας δούμε λοιπόν τι υλικά θα χρειαστείτε και πως ακριβώς θα το ετοιμάσετε.
Γιαουρτογλυκό:
Υλικά
Για τη βάση
180 γρ. μπισκότα τύπου digestive
50 γρ. φιστίκια Αιγίνης
60 γρ. βούτυρο, λιωμένο
Για την κρέμα γιαουρτιού
700 γρ. γιαούρτι, στραγγιστό
500 γρ. νερό
2 συσκευασίες ζελέ φράουλα
300 γρ. φράουλες, καθαρισμένες και κομμένες σε κομματάκια ½ εκ.
Για το ζελέ
1 συσκευασία ζελέ φράουλα
400 γρ. νερό
200 γρ. φράουλες, καθαρισμένες και κομμένες στη μέση
Γιαουρτογλυκό: Εκτέλεση συνταγής
Για τη βάση
Ρίχνουμε στο μούλτι τα μπισκότα και τους ξηρούς καρπούς και τα χτυπάμε μέχρι να γίνουν σκόνη.
Βάζουμε το λιωμένο βούτυρο και ανακατεύουμε μέχρι να πάρουμε ένα ωραίο μείγμα που να μοιάζει με βρεγμένη άμμο.
Ετοιμάζουμε μια φόρμα 23 εκ. με αποσπώμενη βάση βάζοντας γύρω-γύρω ένα κομμάτι λαδόκολλα.
Ρίχνουμε στη φόρμα το μείγμα και το πιέζουμε με ένα ποτήρι.
Τοποθετούμε τη βάση στο ψυγείο.
Για την κρέμα
Βάζουμε το γιαούρτι σε ένα μεγάλο μπολ.
Βράζουμε τα 500 γρ. νερό, ρίχνουμε μέσα τα 2 κουτιά ζελέ φράουλα και ανακατεύουμε.
Αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει λίγο και το αδειάζουμε μέσα στο μπολ με το γιαούρτι.
Ανακατεύουμε, προσθέτουμε τις κομμένες φράουλες και αδειάζουμε το μείγμα αυτό πάνω από τη βάση με τα μπισκότα.
Βάζουμε τη φόρμα μέσα στο ψυγείο για να κρυώσει καλά και να δέσει η κρέμα μας.
Για το ζελέ
Ετοιμάζουμε το ζελέ σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή και, όταν έχει παγώσει το γλυκό στο ψυγείο και το ζελέ μας έχει κρυώσει λίγο, το βάζουμε και αυτό μέσα στη φόρμα και ρίχνουμε από πάνω τις υπόλοιπες φράουλες.
Βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο μέχρι να σφίξει καλά και σερβίρουμε.
Πηγή: enimerotiko.gr