Σχέσεις
Γεωργία Ρήγα: «Πώς να δημιουργήσετε φιλίες στον επαγγελματικό σας χώρο»

Ανέβηκε
2 έτη πρινστις
από
Kalamata Times
«Οι καλοί λογαριασμοί κάνουν τους καλούς φίλους», μια φράση που κρύβει αλήθειες για το πώς, πρέπει να φέρονται οι άνθρωποι, και δείχνει πως οφείλουν να σέβονται κάθε σχέση που συνάπτουν. Οι σχέσεις αποτελούνται από ανθρώπους με διαφορετικές προσωπικότητες και ρόλους!
Οι εργασιακές σχέσεις έχουν αποτελέσει, σημαντικό ρόλο στη δημιουργία, και στη διατήρηση ενός υγιούς κλίματος συνεργασίας, ανάμεσα στα μέλη της ομάδας. Καλές συναδελφικές σχέσεις, σημαίνει ανάπτυξη της αλληλεγγύης, γεγονός που ενισχύει την αποδοτικότητα της ομάδας. Ακόμα, είναι μια βασική αίτια, για την οποία πολλοί εργαζόμενοι δένονται με την εταιρεία και είναι απρόθυμοι να την εγκαταλείψουν!
Η οικοδόμηση σχέσεων στο χώρο εργασίας δεν είναι πάντα εύκολη υπόθεση. Αν θέλετε να κάνετε νέες φιλίες, ακολουθήστε τους παρακάτω τρόπους, για να σπάσετε τον πάγο με τους συναδέλφους σας, και να έρθετε πιο κοντά!
Οι φίλοι που θα επιλέξετε στην εργασία σας, θα πρέπει να είναι άνθρωποι με τους οποίους νιώθετε ευχάριστα, όταν συναντιέστε μαζί τους, και θα θέλατε να κρατήσετε επαφές, και εκτός δουλειάς. Φίλοι θεωρούνται οι άνθρωποι με τους οποίους, έχετε ίδια ενδιαφέροντα, και σας εκτιμούν. Μην κάνετε σχέσεις απλά για το φαίνεσθαι, αλλά να φροντίσετε να είναι ουσιαστικές. Όταν έρχεται η στιγμή, να έρθετε σε επαφή με τον συνεργάτη σας, αναρωτηθείτε «για ποιο λόγο θα ήθελα να κάνω παρέα με αυτόν τον άνθρωπο;».
Ξεκινήστε ένα χόμπι μαζί. Η κοινή προπόνηση αποτελεί την αφετηρία για να ξεκινήσετε να, φτιάξετε τη σχέση σας με τους νέους συναδέλφους. Θα έχετε μία κοινή πλατφόρμα επικοινωνίας.
Προτείνετε τους, να κάνετε μια ομαδική έξοδο, με τα υπόλοιπα μέλη της ομάδας! Έτσι θα διευρύνεται τον κύκλο γνωριμιών σας, αλλά θα έρθετε πιο κοντά,
Ο οργανισμός, για τον οποίο δουλεύετε θα μπορούσε να ζητήσει να γίνουν ομαδικά projects. Μία καλή αφορμή, ώστε να πλησιάσετε ο ένας τον άλλον, είναι μέσα από μία εποικοδομητική συζήτηση, σχετικά με τη δουλειά, να αναπτύξετε και μία πιο λειτουργική σχέση.
Η προσφορά εθελοντικής εργασίας, ένας ίδιος, καλός σκοπός μπορεί να ενδυναμώσει τις σχέσεις σας, εντός και εκτός χώρου εργασίας.
Τελειώνοντας, πρέπει να γνωρίζετε, πως είναι απίθανο να κάνετε παρέα με όλους τους ανθρώπους που δουλεύετε. Όπως, και στη ζωή έξω, εμείς είμαστε αυτοί που διαλέγουμε τους φίλους μας, με τον ίδιο τρόπο διαλέγουμε και εκείνους που θα έρθουμε πιο κοντά στη δουλειά. Μην ξεχνάτε ότι οι συνεργάτες μας, είναι τα άτομα που περνάμε τις περισσότερες ώρες της ημέρας μας , και είναι εκείνοι που αντιλαμβάνονται, όλα όσα συμβαίνουν στον ίδιο χώρο από τις χαρές, μέχρι και τις ανησυχίες μας! Αυτό συμβαίνει, επειδή μοιραζόμαστε επαγγελματικές στιγμές, επειδή τους ζεις, επειδή όλοι μαζί έχετε ένα τεράστιο κοινό: τη δουλειά σας, κι αυτή είναι που σας έφερε κοντά.
Γεωργία Ρήγα



Ενδιαφέρουσες Ειδήσεις
-
Δεκαπενταύγουστος: Η μεγαλύτερη θρησκευτική γιορτή των Ελλήνων
-
Η αξία των πολιτιστικών εκδηλώσεων και οι διεθνείς οικονομικές επενδύσεις
-
Τα πανηγύρια μέσο έκφρασης του λαϊκού πολιτισμού
-
Κορυφώνεται ο τουρισμός το 2024: Προσδοκίες για νέο ρεκόρ εσόδων
-
Γιάννης Αντετοκούνμπο: Ο παραμυθένιος γάμος με την Μαράια Ριντλσπρίγκερ
-
Τι συμβολίζει η Ανάσταση του Θεανθρώπου
-
Η Μεγάλη Παρασκευή και τα έθιμα που συνδέονται με την ιερή ημέρα
-
Παιδικό παραμύθι της Γιώτας Φλέσσα: “Τα μαγικά Χριστούγεννα του Πρασινούλη στη Χώρα των Καλικάντζαρων”
-
Βοιωτία: «Δεν πάτησα τη σκανδάλη» λέει ο αστυνομικός για το θάνατο του 17χρονου στη Βοιωτία
-
Οι σχέσεις στα χρόνια των social media
-
Φονική επίθεση στο Ισραήλ: Καταιγισμός πυρών εναντίον στόχων της Χαμάς στη Γάζα
-
Λούτσα: Εξιχνιάστηκε η μαφιόζικη δολοφονία των έξι Τούρκων
-
Το αναπόφευκτο ατόπημα του ανθρωπισμού είναι η διολίσθησή του στον ατομικισμό
-
Προφυλακιστέος ο 68χρονος πιστολέρο που σκότωσε τον υπάλληλο πάρκινγκ στον Πειραιά
-
Λιβύη – Δυστύχημα: Αδιευκρίνιστες ακόμα οι συνθήκες του θανατηφόρου τροχαίου
-
Τον σκότωσε εν ψυχρώ με καραμπίνα – Φερόμενος δράστης 68χρονος με θύμα παρκαδόρο
-
Ποιος ήταν ο 36χρονος Αντώνης Καρυώτης που βρήκε τραγικό θάνατο στο λιμάνι του Πειραιά;
-
Τραγωδία στην Καλαμαριά: Αστυνομικός σκότωσε την πρώην σύζυγό του και αυτοκτόνησε
-
Τρύγος… μια διαχρονική τελετουργία
-
Δεκαπέντε μετανάστες εντοπίστηκαν στο Φαρμακονήσι – Ο ένας νεκρός
-
Δεκαπενταύγουστος: Το «Πάσχα του καλοκαιριού»
-
Καλαμάτα: Χάος και άγριο ξύλο σε γνωστό κλαμπ της Καλαμάτας
-
Η τέχνη της προσφοράς και της αγάπης!!!
-
Ναυάγιο στην Πύλο: Κακουργηματικού χαρακτήρα οι κατηγορίες για τους 9 Αιγύπτιους
-
Πολύνεκρο ναυάγιο στην Πύλο: Γιατί βυθίστηκε το πλοίο;
-
Πως οι χειριστικοί άνθρωποι καταφέρνουν να σε έχουν υπό την καθοδήγηση τους;
-
Τέμπη: «Πάρε με, όταν φτάσεις…» -Τα σκίτσα μιας τραγωδίας
-
Τα έθιμα της Πρωτομαγιάς και οι συμβολισμοί στη λαϊκή παράδοση
-
Καλαμάτα: Σε ατμόσφαιρα κατάνυξης το πρώτο άγγελμα της Ανάστασης
-
Το παραδοσιακό λαμπρό Πάσχα και έθιμα της Καλαμάτας
Πρόσφατα Άρθρα
Καλαμάτα: Η Γοητευτική πρωτεύουσα της Μεσσηνίας
Τράπεζες: «Μηδέν» προμήθεια σε αυτές τις συναλλαγές από την ερχόμενη εβδομάδα
Η εορτή του Αγίου Αθανασίου στην Ιερά Μητρόπολη Μεσσηνίας
Έρχεται νέο νόμισμα 3 ευρώ: Έχει ήδη κοπεί και μπαίνει άμεσα στην κυκλοφορία
Γιάννης Πάζιος: Η Εθνική Συνεννόηση ως Θεμέλιο της Δημοκρατίας