Kalamata Times

Φοινικούντα: Υπέροχες αμμουδιές και κρυστάλλινα νερά

Φοινικούντα: Υπέροχες αμμουδιές και κρυστάλλινα νερά 19

dav

Κοινοποιησέ το

Στο νοτιοδυτικό τμήμα της μεσσηνιακής γης, ανάμεσα στη Μεθώνη και την Κορώνη, βρίσκεται η Φοινικούντα, γραφικό παραθαλάσσιο θέρετρο με γαλήνιες αμμουδερές ακρογιαλιές και γαλαζοπράσινα νερά.

Η Φοινικούντα αποτελεί αγαπημένο τουριστικό προορισμό πολλών Ελλήνων και αλλοδαπών τους καλοκαιρινούς μήνες.

Η περιοχή διαθέτει άρτια τουριστική υποδομή, με μεγάλο αριθμό ξενοδοχείων, ξενοδοχείων επιπλωμένων διαμερισμάτων, ενοικιαζομένων δωματίων – διαμερισμάτων, κάμπινγκ, εστιατορίων, καφέ, μπαρ και τουριστικών καταστημάτων. 

Στο μικρό λιμάνι της Φοινικούντας δένουν βάρκες, αλιευτικά και εκδρομικά σκάφη.

Οι παραθεριστές απολαμβάνουν στις ψαροταβέρνες της φρέσκα ψάρια και θαλασσινά, που προέρχονται από τους ψαρότοπους της περιοχής.

Οι παραλίες Φοινικούντα (λιμάνι), Ανεμόμυλος, Μακρυνάμμος, Μαυροβούνι, Κουμπάρες, Κούλουφα, Λάμπες, Λιγονάμμος, Λούτσα, Καντούνι, Μικρό και Μεγάλο Μαράθι προσφέρουν στους παραθεριστές όλα όσα αυτοί ονειρεύονται για τις καλοκαιρινές διακοπές τους: υπέροχες αμμουδιές, κρυστάλλινα νερά, χαλάρωση και ξενοιασιά.

Βορειοδυτικά από τη Φοινικούντα βρίσκεται το χωριό Ευαγγελισμός, με τις εκκλησίες του Τιμίου Σταυρού και του Προφήτη Ηλία.

Ένα ξεχωριστό αξιοθέατο στα ανοιχτά των ακτών της Φοινικούντας είναι τα δύο από τα τρία νησιά του συμπλέγματος των Οινουσών: η Σχίζα (το μεγαλύτερο και ανατολικότερο νησί του συμπλέγματος, με αξιόλογο σπήλαιο) και η Αγία Μαριανή (η βραχονησίδα με το εκκλησάκι της Αγίας Μαρίνας).

Δυτικά της Αγίας Μαριανής (και νοτίως της Μεθώνης) βρίσκεται το τρίτο νησί του συμπλέγματος, η Σαπιέντζα, που υπήρξε σύνηθες αγκυροβόλιο των στόλων που δρούσαν άλλοτε στην ευρύτερη περιοχή. Έχει πλούσια βλάστηση (κουμαριές, πουρνάρια κ.ά.) και αξιόλογη πανίδα, ασφαλές λιμανάκι, το Πόρτο Λόγγο, και θαυμάσια παραλία, την Άμμο. Στο νότιο τμήμα του νησιού λειτουργεί φάρος, κτίσμα του τέλους του 19ου αιώνα.

Δυτικά – νοτιοδυτικά των Οινουσών βρίσκεται το περίφημο Φρέαρ των Οινουσών, υποθαλάσσια τάφρος με μέγιστο βάθος περίπου 5.200 μ.

ΠΗΓΗ


Κοινοποιησέ το
Exit mobile version