Οικονομικά
Έρευνα: Ένας στους πέντε εργαζομένους παγκοσμίως θα αναζητήσει νέο εργοδότη το επόμενο 12μηνο
![](https://www.kalamatatimes.gr/wp-content/uploads/2018/10/new-logo-1-150x75.png)
Ανέβηκε
2 έτη πρινστις
από
Kalamata Times![Έρευνα: Ένας στους πέντε εργαζομένους παγκοσμίως θα αναζητήσει νέο εργοδότη το επόμενο 12μηνο 7 Έρευνα: Ένας στους πέντε εργαζομένους παγκοσμίως θα αναζητήσει νέο εργοδότη το επόμενο 12μηνο 1](https://www.kalamatatimes.gr/wp-content/uploads/2022/07/ergasia-2.jpg)
Αφορά 52.195 ανθρώπους σε 44 χώρες
Μία από τις μεγαλύτερες έρευνες που έγιναν ποτέ σε παγκόσμιο επίπεδο για το ανθρώπινο δυναμικό, μαρτυρά πως ένας στους πέντε εργαζομένους παγκοσμίως δηλώνει ότι είναι πιθανό να αλλάξει εργοδότη μέσα στο επόμενο δωδεκάμηνο. Αυτό δείχνουν τα αποτελέσματα της «Global Workforce Hopes and Fears», της έρευνας που διενήργησε η PwC σε 52.195 εργαζόμενους σε 44 χώρες.
Η έρευνα διαπιστώνει ότι το 35% των ερωτηθέντων σχεδιάζει να ζητήσει από τον εργοδότη του υψηλότερο μισθό τους επόμενους 12 μήνες. Η μισθολογική πίεση είναι υψηλότερη στον τομέα της τεχνολογίας, όπου το 44% των εργαζομένων που ερωτήθηκαν σκοπεύουν να ζητήσουν αύξηση. Τα αντίστοιχα ποσοστά είναι χαμηλότερα στο δημόσιο τομέα (25%).
Μολονότι η αύξηση αποδοχών είναι το κύριο κίνητρο για την αλλαγή εργασίας (71%), η επιθυμία εργασίας από την οποία αντλούν ικανοποίηση (69%) και στην οποία είναι πραγματικά ο εαυτός τους (66%) συμπληρώνουν τα τρία κορυφαία ζητούμενα για τους εργαζομένους. Σχεδόν οι μισοί (47%) έδωσαν προτεραιότητα στο να μπορούν να επιλέξουν τη τοποθεσία εργασίας τους.
Οι εργαζόμενοι που είναι πιθανό να αναζητήσουν νέο εργοδότη τους επόμενους 12 μήνες αισθάνονται αντίστοιχα λιγότερο ικανοποιημένοι με τον τωρινό εργοδότη τους. Σε σύγκριση με εκείνους που δεν σκοπεύουν να αλλάξουν δουλειά, είναι 14% πιο πιθανό να θεωρούν την τρέχουσα εργασία τους λιγότερο ικανοποιητική, 11% λιγότερο πιθανό να αισθάνονται ότι μπορούν πραγματικά να είναι ο εαυτός τους στη δουλειά και 9% λιγότερο πιθανό να αισθάνονται ότι οι οικονομικές τους ανταμοιβές είναι δίκαιες.
Σύμφωνα με την έρευνα, ποσοστό 65% των εργαζομένων συζητά συχνά κοινωνικά και πολιτικά ζητήματα με συναδέλφους, με την αναλογία να είναι υψηλότερη στους νεότερους εργαζόμενους (69%) και εκείνους που ανήκουν σε εθνικές μειονότητες (73%). Ενώ οι επικεφαλής των επιχειρήσεων μερικές φορές δεν νιώθουν άνετα με το γεγονός ότι οι εργαζόμενοι φέρνουν στο χώρο εργασίας ζητήματα που εν δυνάμει μπορούν να δημιουργήσουν πόλωση, ο αντίκτυπος είναι καθαρά θετικός. Το 79% όσων συζητούν για κοινωνικά και πολιτικά θέματα στην εργασία ανέφεραν τουλάχιστον μία θετική συνέπεια από αυτό.
Επίσης, η έρευνα έδειξε ότι οι εργαζόμενοι επιδεικνύουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τον αντίκτυπο του εργοδότη τους στην οικονομία, το κλίμα και την κοινωνία. Οι μισοί από αυτούς (53%) θεωρούν ότι είναι σημαντικό ο εργοδότης τους να λειτουργεί με διαφάνεια σε ότι αφορά στον αντίκτυπό του στο περιβάλλον ενώ τα δύο τρίτα (65%) θεωρούν ότι η διαφάνεια αναφορικά με την υγεία και την ασφάλεια είναι εξίσου σημαντική. Αντίστοιχα υψηλό είναι το ποσοστό που ενδιαφέρεται για θέματα διαφάνειας σχετικά με τον οικονομικό αντίκτυπο της επιχείρησης (60%) ενώ ακολουθούν με 54% τα ζητήματα που αφορούν τη διαφορετικότητα και τη συμπερίληψη.
Όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, η έρευνα αναδεικνύει την εικόνα ενός ανθρώπινου δυναμικού το οποίο εμφανίζεται πολωμένο σε διάφορα επίπεδα. Οι γυναίκες έχουν κατά 7% λιγότερες πιθανότητες από τους άνδρες να πουν ότι λαμβάνουν ικανοποιητικές οικονομικές αμοιβές και αντίστοιχα είναι κατά 7% λιγότερο πιθανό να ζητήσουν αύξηση. Οι γυναίκες έχουν επίσης 8% λιγότερες πιθανότητες να ζητήσουν προαγωγή και αυτό το αίτημα είναι πιο πιθανό να μην πραγματοποιηθεί – καθώς οι γυναίκες σε ποσοστό 8% περισσότερο από τους άντρες αισθάνονται ότι δεν εισακούγονται από τους προϊσταμένους τους.
Από την έρευνα προέκυψαν επίσης σημαντικές διαφορές μεταξύ των γενεών, με τους εργαζόμενους που ανήκουν στη Gen Z να είναι λιγότερο ικανοποιημένοι με τη δουλειά τους και δύο φορές πιο πιθανό από τους Baby Boomers να εκφράσουν την ανησυχία ότι η τεχνολογία θα αντικαταστήσει τον ρόλο τους τα επόμενα τρία χρόνια.
Παράλληλα, ένας από τους σημαντικότερους παράγοντες πόλωσης είναι η εξειδίκευση ή μη των εργαζομένων, καθώς καταγράφονται σημαντικές διαφορές ανάμεσα σε εκείνους που κατέχουν δεξιότητες υψηλής αξίας και εκείνους που δεν κατέχουν. Σύμφωνα με την έρευνα, όσοι κατέχουν δεξιότητες που βρίσκονται σε υψηλή ζήτηση (29% του δείγματος δηλώνει ότι έχουν δεξιότητες που βρίσκονται σε έλλειψη στη χώρα τους) είναι πιο πιθανό να αισθάνονται ικανοποιημένοι με τη δουλειά τους (70% έναντι 52%), νιώθουν ότι εισακούγονται από τους προϊσταμένους τους (63% έναντι 38%) και τους περισσεύουν χρήματα μετά την εξόφληση των υποχρεώσεών τους (56% έναντι 44%).
Για να καλύψουν αυτό το χάσμα δεξιοτήτων, οι εργαζόμενοι υποστηρίζουν ότι οι εταιρείες επενδύουν στο υπάρχον ανθρώπινο δυναμικό μέσω της αναβάθμισης των δεξιοτήτων και της αύξησης των μισθών. Αντίθετα, σε μικρότερο ποσοστό αναφέρουν ότι οι επιχειρήσεις επικεντρώνονται στην αυτοματοποίηση των διαδικασιών, την ανάθεση εργασιών σε εξωτερικούς συνεργάτες (outsourcing) και στην πρόσληψη νέων εργαζομένων.
Από την έρευνα προκύπτει επίσης ότι το 45% νιώθει ότι η δουλειά τους δεν μπορεί να γίνει εξ’ αποστάσεως. Σημειώνεται ότι από εκείνους που υποστηρίζουν ότι η δουλειά τους μπορεί να γίνει εξ’ αποστάσεως, το 63% δηλώνει ότι προτιμά κάποιο συνδυασμό εργασίας με φυσική παρουσία και εξ’ αποστάσεως εργασίας – το ίδιο ποσοστό δήλωσε ότι αναμένει από τον εργοδότη του να προσφέρει αυτή τη δυνατότητα, τουλάχιστον για τους επόμενους 12 μήνες. Ποσοστό 26% των εργαζομένων θα προτιμούσε την αμιγώς εξ αποστάσεως εργασία, αλλά μόνο το 18% εκτιμά ότι οι εργοδότες τους είναι πιθανό να υιοθετήσουν αυτό το μοντέλο. Ποσοστό 18% λέει ότι οι εργοδότες τους είναι πιθανό να απαιτήσουν εργασία με αμιγώς φυσική παρουσία, κάτι που προτιμά μόνο το 11% των εργαζομένων.
![Έρευνα: Ένας στους πέντε εργαζομένους παγκοσμίως θα αναζητήσει νέο εργοδότη το επόμενο 12μηνο 8 kafemauroeidis](https://www.kalamatatimes.gr/wp-content/uploads/2022/02/apolausi_banner_1200.jpg)
![Έρευνα: Ένας στους πέντε εργαζομένους παγκοσμίως θα αναζητήσει νέο εργοδότη το επόμενο 12μηνο 9 spourgitis](https://www.kalamatatimes.gr/wp-content/uploads/2024/03/spourgitis.png)
![Έρευνα: Ένας στους πέντε εργαζομένους παγκοσμίως θα αναζητήσει νέο εργοδότη το επόμενο 12μηνο 10 sesami](https://www.kalamatatimes.gr/wp-content/uploads/2023/03/sesamianigif.gif)
Ενδιαφέρουσες Ειδήσεις
-
Μανώλης Μάκαρης: Συμπαράσταση στον αγώνα των εργαζομένων στην Εφορεία Αρχαιοτήτων Μεσσηνίας
-
Ερευνα-ΟΣΔΕΛ: Πόσα βιβλία διαβάζουν τον χρόνο οι Ελληνες – Τι προτιμούν
-
Νταντάδες της γειτονιάς: Ποιοι μπορούν να κάνουν αίτηση, τα SOS για δικαιολογητικά και εγγραφή
-
Ξεσηκώθηκαν εργαζόμενοι στη Skroutz – (φωτο+βίντεο)
-
Το ήξερες; Έρευνα έδειξε ότι φαλακροί άνδρες διεγείρουν περισσότερο την εμπιστοσύνη των γυναικών
-
Αποκαλυπτική έρευνα του BBC πώς θησαυρίζει το TikTok από τις δωρεές σε Σύριους πρόσφυγες
-
Άγχος: Κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης τι μπορεί να προκαλέσει;
-
Ο κίνδυνος που «κρύβουν» τα ζαχαρούχα αναψυκτικά
-
Ειδική ή κανονική άδεια για νόσηση από κορονοϊό: Τι ισχύει για εργαζόμενους σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα
-
Επιστημονικά αποδεδειγμένο αυτές είναι οι 20 πιο τρομακτικές ταινίες τρόμου
-
Έρευνα: Έφηβοι που δεν κοιμούνται τουλάχιστον οκτώ ώρες κινδυνεύουν από παχυσαρκία
-
Τα καλά της μπίρας – Τι έδειξε η τελευταία έρευνα
-
Έρευνα: Πιο υγιεινό το παγωτό από ένα πολύσπορο κουλούρι
-
ΗΠΑ: Έρευνα του FBI στο σπίτι του Ντόναλντ Τραμπ
-
Αστροναύτες: Έξι μήνες στο διάστημα ισοδυναμούν με τουλάχιστον δέκα χρόνια οστικής γήρανσης
-
Έρευνα: Ποιοι άνδρες έχουν μεγάλη πιθανότητα να ζήσουν πιο πολύ από τις γυναίκες
-
Έρευνα: Σε αυτές τις πόλεις ζουν οι πιο «άτακτοι» Έλληνες
-
Έρευνα έδειξε πως απώλεια στενού συγγενή αυξάνει τον κίνδυνο θανάτου από καρδιακή ανεπάρκεια
-
Ξενοδοχεία και εστίαση: Σταγόνα στον ωκεανό οι εργαζόμενοι
-
Ανέλαβαν υπηρεσία 11 εργαζόμενοι στον Δήμο Καλαμάτας μέσω του ΟΑΕΔ
-
Πυρόπληκτοι: Εφάπαξ ενίσχυση 718 ευρώ σε εργαζόμενους
-
Πετράκος – Δρούγκας: Απαράδεκτη και προσβλητική η ομιλία του κ. Νίκα στη Βουλή
-
Εργαζόμενοι για κοινωφελή εργασία μετέφεραν το αίτημα τους για παράταση του Προγράμματος
-
H «διασωληνωμένη» αγορά εργασίας, η ελληνική οικονομία και η αναγκαιότητα άμεσης ανάταξης
-
Ανταρσύα στο Μοριά: Καμιά νέα θυσία για τα κέρδη του κεφαλαίου
-
Αυτά ψάχνουν οι Έλληνες στο Google
-
Η ειδική έκθεση 2018 του συνήγορου του πολίτη
Πρόσφατα Άρθρα
Ανεπάρκεια και Προχειρότητα: Η έλλειψη προτεραιότητας της ΝΔ για την ψηφιακή μετάβαση και την ενίσχυση των δημόσιων υποδομών αποδυναμώνει το ΕΣΥ
Διάρρηξη σε πρατήριο υγρών καυσίμων στο Πεταλίδι
Καλαμάτα: Έργα με Καθυστερήσεις, Υπερβάσεις και Κακοτεχνίες – Η Απαράδεκτη Εικόνα της Πλατείας Υπαπαντής
Ανανεώνεται και ενισχύεται ο στόλος των μηχανημάτων έργου της ΔΕΥΑ Καλαμάτας
Γιώργος Καραμπάτσος «Υπαίθρια γλυπτική της Καλαμάτας (1915-2021)»
AddUrl.gr | Κατάλογος Ιστοσελίδων
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
-
Κινηματογράφος2 ημέρες πριν
ARCHETYPE Η ταινία του Βασίλη Βρυώνη στον διεθνή κινηματογραφικό χάρτη
-
Τηλεόραση2 ημέρες πριν
Αθλητικές μεταδόσεις με Παναθηναϊκό, Πόρτο – Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ – Σλάβια
-
Ειδησεις απο Καλαματα2 ημέρες πριν
12ο Καλαματιανό Καρναβάλι: Άνοιξε η πλατφόρμα για τις αιτήσεις συμμετοχής
-
πρέπει να δεις2 ημέρες πριν
Βενζίνη τέλος εάν ο οδηγός μηχανής δεν φοράει κράνος – Υψηλά πρόστιμα και στους πρατηριούχους
-
Ειδησεις απο Καλαματα2 ημέρες πριν
Ανατολική Παραλία Καλαμάτας: 4 Χαμένα Χρόνια και Ερωτήματα για τη Διαφάνεια και την Αποτελεσματικότητα
-
Ειδησεις απο Καλαματα2 ημέρες πριν
Επανεμφάνιση του λύκου στην Καλαμάτα – Συνεδρίαση για μέτρα διαχείρισης και προστασίας
-
Ειδήσεις απο Μεσσηνία20 ώρες πριν
Να δηλώσουν συμμετοχή όσοι επιθυμούν να συμμετάσχουν στην Λιτάνευση της Υπαπαντής
-
Ειδήσεις απο Μεσσηνία2 ημέρες πριν
Υπογραφή Σύμβασης για την Ενεργειακή Αναβάθμιση του Δημοτικού Σχολείου και Νηπιαγωγείου Βαλύρας