Ειδήσεις απο Μεσσηνία
Ελιά Καλαμάτας ΠΟΠ – 6 χρόνια μετά συμπληρώσαμε έναν τέλειο κύκλο χαμένων ευκαιριών
![](https://www.kalamatatimes.gr/wp-content/uploads/2018/10/new-logo-1-150x75.png)
Ανέβηκε
3 έτη πρινστις
από
Kalamata Times![Ελιά Καλαμάτας ΠΟΠ – 6 χρόνια μετά συμπληρώσαμε έναν τέλειο κύκλο χαμένων ευκαιριών 7 Ελιά Καλαμάτας ΠΟΠ – 6 χρόνια μετά συμπληρώσαμε έναν τέλειο κύκλο χαμένων ευκαιριών 1](https://www.kalamatatimes.gr/wp-content/uploads/2022/06/254747467.jpg)
Η Δικαιοσύνη απεφάνθη και καλεί άπαντες να επανέλθουν στον δρόμο της νομιμότητας. Ο αγώνας για το αυτονόητο και το προφανές δικαιώθηκε. Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όσους στάθηκαν δίπλα μας στην δύσκολη αυτή διαδρομή και συνεχίζουν αταλάντευτα ως σήμερα, ειδικότερα:
- Τον ιδρυτή και εμπνευστή της προσπάθειας μας κ. Αθανάσιο Μαυρούλη που με την επιμονή και τις γνώσεις του διατήρησε ζωντανή σε όλους, την διεκδίκηση του έως χθες ακατόρθωτου.
- Τον αρχιτέκτονα της εκπροσώπησης μας στο ΣτΕ τον Καθηγητή Συνταγματικού Δικαίου κ. Φίλιππο Σπυρόπουλο και τον υιό του κ. Κώστα Σπυρόπουλο.
- Τον επιστημονικό μας συνεργάτη για την καταλυτική συνδρομή του, Καθηγητή του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου κ. Γεώργιο Ζακυνθινό αλλά και το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου για την εν γένει συμβολή του.
- Τον τεχνικό σύμβουλο που στάθηκε αρωγός και μαέστρος όλων των έως τώρα προσπαθειών μας κ. Κώστα Πεϊμανίδη Διευθύνοντα Σύμβουλο του Ευρωπαϊκού Κέντρου Υψηλής Τεχνολογίας “EUCAT SA”
- Τους Διευθυντές και τα στελέχη των ΔΑΟΚ Μεσσηνίας και Τριφυλίας για την επιμονή τους στην τήρηση της νομιμότητας και την διαχρονική υποστήριξη τους.
- Την Συντονιστική Επιτροπή Λακωνίας που έχουμε συνάψει και το σχετικό μνημόνιο συνεργασίας για την πολύτιμη αρωγή τους.
- Τα έντυπα, τηλεοπτικά και ηλεκτρονικά ΜΜΕ με τους ιδιοκτήτες και τους Δημοσιογράφους τους που αγκάλιασαν την προσπάθεια και πρόβαλλαν τις θέσεις μας.
Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τους Θεσμικούς φορείς που στάθηκαν δίπλα μας και έστειλαν το μήνυμα ότι ενωμένοι μπορούμε να πετύχουμε πολλά. Ειδικότερα, τους Βουλευτές μας (τους κ. Ι. Λαμπρόπουλο, Π. Μαντά, Α. Χαρίτση), τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, τον Θεματικό Αντιπεριφερειάρχη Πελοποννήσου για τον Πρωτογενή τομέα, τους Επικεφαλής των Παρατάξεων και τα Μέλη του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου, τον Δήμαρχο Καλαμάτας, τους Δημάρχους Μεσσήνης, Πύλου – Νέστορος, Τριφυλίας, Οιχαλίας, Δυτικής Μάνης, μαζί με τους Επικεφαλής των Παρατάξεων και τα μέλη των Δημοτικών Συμβουλίων και το Επιμελητήριο Μεσσηνίας με τον Πρόεδρο του.
- Μια ξεχωριστή αναφορά στον Γραμματέα του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας κ. Παύλο Γκραίκη και στον Δρ. Παν. Παπαδόπουλο για τα πολύτιμα ιστορικά αρχεία που μας διέθεσαν.
Τώρα όμως που οι ευχαριστίες τέλειωσαν ας προσγειωθούμε στην δύσκολη πραγματικότητα η οποία περιγράφεται ως εξής: 6 χαμένα χρόνια, δίχως πολιτική λύση σε ένα πρόβλημα που το δημιούργησαν πολιτικοί και μας οδήγησαν αναγκαστικά σε μια δικαστική διένεξη.
Την ώρα που:
Μέχρι σήμερα δεν υπάρχει Εθνική Στρατηγική για το προϊόν.
Χιλιάδες τόνοι Ελιές Καλάμων από Τρίτες χώρες διακινούνται στην Ευρώπη με την ονομασία “Kalamata” απειλώντας το Ελληνικό προϊόν.
Οι θεσμικοί φορείς αδυνατούν να τεκμηριώσουν πειστικό λόγο και οι παραγωγοί βρίσκονται εγκλωβισμένοι σε μηχανισμούς προπαγάνδας.
Επί 20 έτη οι παρανομούντες αντιμετωπίζονται με ανοχή και δυστυχώς σήμερα παρουσιάζουν τους Μεσσήνιους ως την αιτία του προβλήματος αδυνατώντας να ρίξουν το κουρέλι από τον σκεπασμένο καθρέφτη τους. Επιχείρησαν με αφορμή ένα εμπορικό ζήτημα να παραποιήσουν την ιστορία της χώρας, να καταστρατηγήσουν το Ευρωπαϊκό πλαίσιο και τον θεσμό των ΠΟΠ. Ας τα αφήσουμε όμως πίσω όλα αυτά. Δεν έχουμε να χωρίσουμε τίποτα με τους καλλιεργητές Καλαμών άλλων περιοχών και τους υγιώς σκεπτόμενους και δρώντες τυποποιητές και εξαγωγείς.
Καλούμε άμεσα το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων που μαζί με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή είναι οι μόνοι αρμόδιοι να εφαρμόσουν αποτελεσματικές λύσεις, σε διάλογο με χρονοδιάγραμμα 3 μηνών, με την συμμετοχή, τεχνοκρατών κύρους και των αρμόδιων υπηρεσιακών παραγόντων του Τμήματος ΠΟΠ και ΕΛΓΟ Δήμητρα. Σκοπός μας να προσδιοριστούν υπεύθυνα, αμοιβαία αποδεκτές λύσεις εντός του πλαισίου της επιστημονικής και κανονιστικής νομιμότητας που θα θωρακίσουν το προϊόν και τους παραγωγούς του χωρίς να προκληθεί ο οποιοσδήποτε εμπορικός κραδασμός σε πείσμα των καταστροφολόγων που στην ουσία είτε ψηφοθηρούν, είτε εκβιάζουν με κυνικό και χυδαίο τρόπο το Υπουργείο, προσβάλλοντας την νοημοσύνη των παραγωγών. Θα είναι ολέθριο για τους Έλληνες παραγωγούς να εισακουσθούν επικίνδυνες φωνές που προσπαθούν να επαναφέρουν το συνώνυμο από την πίσω πόρτα. Θα είμαστε αμείλικτοι με όσους σκέφτονται μεθοδεύσεις και μηχανορραφίες. Απαιτείται νηφαλιότητα, επιστημοσύνη και σοβαρότητα.
Έχουμε εδώ και ένα έτος καταθέσει έναν προτεινόμενο οδικό χάρτη (που διαρκώς επικαιροποιείται) μαζί με τον μνημόνιο συνεργασίας με την Συντονιστική Επιτροπή Λακωνίας, μακριά από κινδυνολογίες και μοιρολόγια. Όχι άλλος χαμένος χρόνος, ας αδράξουμε την ευκαιρία που ανοίγεται καθώς για εμάς η δικαστική αυτή απόφαση συνιστά μια τεράστια ευκαιρία να ενωθούμε και να δώσουμε οριστικές και αμοιβαία αποδεκτά λύσεις.
Αγροτικός Συνεταιρισμός Ένωση Μεσσηνίας
Σύλλογος υπέρ των Μεσσηνιακών Ελαιοκομικών Προϊόντων ΠΟΠ (ΣΥΜΕΠΟΠ)
Αγροτικός Συνεταιρισμός Στέρνας
Αγροτικός Συνεταιρισμός Νηλέας
![Ελιά Καλαμάτας ΠΟΠ – 6 χρόνια μετά συμπληρώσαμε έναν τέλειο κύκλο χαμένων ευκαιριών 8 kafemauroeidis](https://www.kalamatatimes.gr/wp-content/uploads/2022/02/apolausi_banner_1200.jpg)
![Ελιά Καλαμάτας ΠΟΠ – 6 χρόνια μετά συμπληρώσαμε έναν τέλειο κύκλο χαμένων ευκαιριών 9 spourgitis](https://www.kalamatatimes.gr/wp-content/uploads/2024/03/spourgitis.png)
![Ελιά Καλαμάτας ΠΟΠ – 6 χρόνια μετά συμπληρώσαμε έναν τέλειο κύκλο χαμένων ευκαιριών 10 sesami](https://www.kalamatatimes.gr/wp-content/uploads/2023/03/sesamianigif.gif)
Ενδιαφέρουσες Ειδήσεις
-
Η Καλαμάτα μπροστά στον καθρέφτη της
-
Γιώργος Καραμπάτος: 5η Ανοικτή Επιστολή για ΠΟΠ Ελιά Καλαμάτας
-
Γιώργος Καραμπάτος: 4η Ανοικτή Επιστολή για ΠΟΠ Ελιά Καλαμάτας και Χαμένες Ευκαιρίες
-
3η Ανοικτή επιστολή Γιώργου Καραμπάτου σχετικά με την ΠΟΠ Ελιά Καλαμάτας σύμφωνα με την απόφαση του ΣτΕ
-
Ανακοίνωση της Τ.Ε. Μεσσηνίας του ΚΚΕ για τις εξελίξεις με την ΠΟΠ ελιά Καλαμάτας
-
Γιώργος Καραμπάτος: Ανοικτή επιστολή σχετικά με την ΠΟΠ Ελιά Καλαμάτας και την απόφαση του ΣτΕ.
-
To Επιμελητήριο Μεσσηνίας εκφράζει προβληματισμό και ανησυχία για το ΠΟΠ Ελιά Καλαμάτας
-
Αρνητική εξέλιξη για το ΠΟΠ ελιά Καλαμάτας η απόφαση του ΣτΕ
-
Περικλής Μαντάς για ΠΟΠ Ελιά Καλαμάτας: Ανοίγει πλέον ο ασκός του Αιόλου
-
Γιώργος Καραμπάτος – Ανοικτή επιστολή : ΠΟΠ Ελιά Καλαμάτας
-
Απάντηση Π. Μαντά σε ΠΕΜΕΤΕ: Δεν με φοβίζουν οι απειλές σας!
-
Π. Μαντάς για ΠΟΠ Ελιά Καλαμάτας: Απέναντι στα συμφέροντα – Στο πλευρό του Έλληνα παραγωγού
-
Περικλής Μαντάς: Καμία προστασία για την ΠΟΠ Ελιά Καλαμάτας
-
Οι νικητές του διαγωνισμού μαγειρικής «Καλαμάτα: γαστρονομικός προορισμός με βάση την ΠΟΠ ελιά Καλαμών»
-
Ο Γιάνης Βαρουφάκης στις εγκαταστάσεις της ”Ένωσης Μεσσηνίας” για θέματα του αγροτικού τομέα
-
Η Ελιά Καλαμάτας ΠΟΠ και η Ελιά Καλαμών στο απόσπασμα…
-
Η Ένωση Μεσσηνίας για τις Κρατικές Ενισχύσεις και την Επιστρεπτέα Προκαταβολή
-
Να δώσουμε οριστική λύση στη βιωσιμότητα της Ελληνικής Ελιάς Καλαμών
-
Ο Ιωάννης Πάζιος πρόεδρος στο νέο ΔΣ του Συλλόγου υπέρ των Μεσσηνιακών Ελαιοκομικών Προϊόντων ΠΟΠ (ΣΥΜΕΠΟΠ)
-
Αγροτοκτηνοτροφικός Σύλλογος Μεσσήνης: Η κοροϊδία στο μεγαλείο της!
-
Ο Μενέλαος Γερονικολός για την απόφαση του ΣτΕ για την ΠΟΠ ελιά Καλαμάτας
-
Η Ένωση Μεσσηνίας φέρνει την ευφυή γεωργία στους αγρότες με την εφαρμογή gaiasense
-
Απάντηση για το ΠΟΠ Ελιά Καλαμάτας από τον Ευρωπαίο Επίτροπο Γεωργίας
-
Η Ν.Ε. του Κινήματος Αλλαγής Μεσσηνίας για το ΠΟΠ Ελιά Καλαμάτας
-
Συγκέντρωση Σταφιδοπαραγωγών στη Μεσσήνη
-
Ο Μενέλαος Γερονικολός για τις εξελίξεις με την ΠΟΠ Ελιά Καλαμάτας
-
Περικλής Μαντάς: Σε τρικυμία για την ΠΟΠ Ελιά Καλαμάτας ο ΣΥΡΙΖΑ Μεσσηνίας
-
ΠΟΠ Ελιά Καλαμάτας: «Κόλαφος για την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ τα υπομνήματα προς το ΣτΕ»
-
Επιστολή στην Ε.Ε. του Δημάρχου για το θέμα του ΠΟΠ Ελιά Καλαμάτας
-
Το θέμα του ΠΟΠ Ελιά Καλαμάτας στην Ε.Ε. με πρωτοβουλία του Θανάση Βασιλόπουλου
Πρόσφατα Άρθρα
Κοπή Βασιλόπιτας, Απολογισμός και Προγραμματισμός Δράσης της περιφερειακής παράταξης “Πρώτα η Πελοπόννησος”
Μια Ζεστή Βραδιά στην Κόπη Πίτας του Kalamata Running Project
«Χάνσελ και Γκρέτελ: Η ιστορία αλλιώς» στην Καλαμάτα από την Παιδική Σκηνή Θεσσαλονίκης
Ο Θανάσης Κατσάς νέος πρόεδρος της Αγωνιστικής Λέσχης Αυτοκινήτου Καλαμάτας
Ε.Ο.Σ. Καλαμάτας: Πεζοπορία και κοπή Πρωτοχρονιάτικης πίτας στον οικισμό Κουταλά
AddUrl.gr | Κατάλογος Ιστοσελίδων
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
-
Ταξίδια2 ημέρες πριν
Κοπή πρωτοχρονιάτικης πίτας του εκδρομικού τμήματος του Σ.Π.Ο.Κ. ”Ο Ευκλής”
-
Αθλητικά2 ημέρες πριν
Γεμάτο από σημαντικές διοργανώσεις θα είναι και το 2025 για την Αγωνιστική Λέσχη Αυτοκινήτου Καλαμάτας
-
Ειδήσεις απο Μεσσηνία2 ημέρες πριν
Εκδήλωση για την Κοπή Πρωτοχρονιάτικης Πίτας από τον Σύλλογο Τρίτεκνων Μεσσηνίας
-
Ειδησεις απο Καλαματα2 ημέρες πριν
Απολογισμός δράσεων και κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας του Περιφερειακού Τμήματος Ε.Ε.Σ Καλαμάτας
-
Συμβουλές1 ημέρα πριν
Επιστήμονες καταγράφουν τον ανθρώπινο εγκέφαλο καθώς κάποιος πεθαίνει και κάνουν απίστευτη αποκάλυψη
-
Ειδησεις απο Καλαματα1 ημέρα πριν
Φοιτητές Καλαμάτας: Χωρίς ζεστό νερό το καταχείμωνο και τα ταβάνια να στάζουν νερά εν μέσω εξεταστικής!
-
πρέπει να δεις21 ώρες πριν
Στο νοσοκομείο ο Μίμης Δομάζος ‑ Υπέστη ανακοπή
-
Ταξίδια21 ώρες πριν
Ε.Ο.Σ. Καλαμάτας: Πεζοπορία και κοπή Πρωτοχρονιάτικης πίτας στον οικισμό Κουταλά