Για τις προοπτικές κατασκευής του οδικού άξονα “Τσακώνα – Καλό Νερό”, σε συνάρτηση με τις τελευταίες εξελίξεις στο οδικό έργο “Πάτρα-Πύργος”, πραγματοποιήθηκε επικοινωνία του βουλευτή Μεσσηνίας της Νέας Δημοκρατίας Περικλή Μαντά με τον υπουργό Μεταφορών και Υποδομών Κώστα Καραμανλή, σήμερα το πρωί.
Ο βουλευτής είχε τη δυνατότητα να ενημερώσει διεξοδικά και να τονίσει ξανά στον υπουργό για την αναγκαιότητα αναβάθμισης του τμήματος “Τσακώνα-Καλό Νερό”, σημειώνοντας ότι πρόκειται για ένα καίριο οδικό έργο στο οποίο πρέπει να δοθεί υψηλή προτεραιότητα, τόσο για λόγους οδικής ασφάλειας όσο και για την περαιτέρω ανάπτυξη της δυτικής Μεσσηνίας και της ευρύτερης περιοχής. Παράλληλα συζητήθηκε εκ νέου η ανάγκη να ολοκληρωθούν και να οριστικοποιηθούν όλες οι σχετικές μελέτες που το αφορούν, καθώς και να μην υπάρξουν αχρείαστες καθυστερήσεις όσον αφορά στις απαραίτητες εγκρίσεις από τους ευρωπαϊκούς θεσμούς.
Ο κ. Καραμανλής από την πλευρά του ενημέρωσε τον βουλευτή για τις απόψεις της κυβέρνησης σχετικά με το συγκεκριμένο έργο, σημειώνοντας ότι αποτελεί βούληση του υπουργείου αυτό να βρεθεί ψηλά στην ατζέντα διαπραγμάτευσης με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή το επόμενο διάστημα, προκειμένου να διασφαλιστεί η χωρίς προβλήματα κατασκευή του. Επιβεβαίωσε επίσης ότι ήδη το έργο διαθέτει υψηλή μελετητική ωριμότητα για να εκτελεστεί ως έργο παραχώρησης και για τον λόγο αυτό, η κυβέρνηση φρόντισε τον περασμένο Δεκέμβριο με σχετική νομοθετική ρύθμιση να το εντάξει κάτω από την ομπρέλα παραχώρησης της Ολυμπίας Οδού, όπως άλλωστε ήταν και ο αρχικός σχεδιασμός αμέσως μετά τις τελευταίες εκλογές.
Ο κ. Μαντάς και ο κ. Καραμανλής είχαν επίσης τη δυνατότητα να συζητήσουν για τις εξελίξεις στον άξονα “Πάτρα-Πύργος”, όπου ύστερα από χρόνια καθυστερήσεων, παλινωδιών και παρασκηνιακών μεθοδεύσεων από την προηγούμενη κυβέρνηση, το έργο παίρνει οριστικά τροχιά υλοποίησης, γεγονός που οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στη μεθοδικότητα, την επιμονή και τον ορθό σχεδιασμό από την πλευρά του υπουργείου και της κυβέρνησης, κυρίως κατά τα τελευταία δύο χρόνια. Μετά και την έγκριση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής το έργο διαθέτει διασφαλισμένη συγχρηματοδότηση από ευρωπαϊκούς πόρους, γεγονός που προσφέρει επιπλέον ασφάλεια και εγγυήσεις αναφορικά με τη τήρηση προδιαγραφών, χρονοδιαγραμμάτων και συνολικού προϋπολογισμού, καθώς και ενισχύει τις εκτιμήσεις ολοκλήρωσής του εντός της επόμενης τριετίας.