Kalamata Times

Διαδικτυακή Ενημέρωση από «Το Χαμόγελο του Παιδιού» σχετικά με το φαινόμενο της Σεξουαλικής Κακοποίησης

Διαδικτυακή Ενημέρωση από «Το Χαμόγελο του Παιδιού» σχετικά με το φαινόμενο της Σεξουαλικής Κακοποίησης 1
Κοινοποιησέ το

Σεξουαλική κακοποίηση:  Ας μη «Μένει Μυστικό» η φρίκη που βιώνουν τα παιδιά

Καθημερινά παιδιά πεθαίνουν ψυχικά και σωματικά από τη φρίκη της σεξουαλικής κακοποίησης ενώ αυτό συνεχίζει να «Μένει Μυστικό»

#ΜένειΜυστικό #MeneiMystiko

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» με αφορμή τη δημοσιοποίηση περιστατικών σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών και ενηλίκων αλλά και σχετικών καταγγελιών που λαμβάνει καθημερινά, ενημερώνει ότι συνεχίζει εντατικά τον αγώνα που έχει ξεκινήσει εδώ και 25 χρόνια, τονίζοντας την επιτακτική ανάγκη λήψης άμεσων μέτρων για την ενίσχυση της πρόληψης και την καταπολέμηση της μάστιγας της σεξουαλικής κακοποίησης.

Για τον σκοπό αυτό, «Το Χαμόγελο του Παιδιού»:

Οι διαδικτυακές παρεμβάσεις θα συνεχιστούν με σκοπό τη διαρκή ενημέρωση και τη διεξαγωγή ανοιχτού διαλόγου με τον κόσμο.

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» εδώ και 25 χρόνια δραστηριοποιείται στην αντιμετώπιση του φαινομένου, καταθέτοντας 25 χρόνια τώρα συγκεκριμένες προτάσεις προς ανοιχτό διάλογο με αποκορύφωμα την Πανελλαδική Εκστρατεία «Μένει Μυστικό», η οποία  ως στόχο έχει να γίνουν οι απαραίτητες παρεμβάσεις από τους αρμόδιους φορείς στην Ελλάδα για την προστασία κάθε παιδιού από τη σεξουαλική κακοποίηση.

Αναλυτικά οι 15 προτάσεις https://meneimystiko.gr/campaign/

Επισκεφτείτε το https://meneimystiko.gr/ για να ενημερωθείτε για το φαινόμενο, να διαβάσετε πραγματικές ιστορίες παιδιών, να βρείτε στατιστικά στοιχεία από την Ελλάδα και τον κόσμο και κυρίως να γνωρίσετε την πραγματικότητα που αντιμετωπίζουν τα παιδιά που βρίσκουν το θάρρος να καταγγείλουν όλα όσα έχουν υποστεί.

Είναι απόλυτη ανάγκη να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα κατά πρόσωπο χωρίς να αρνούμαστε την πραγματικότητα ή να υποβιβάζουμε όσους μιλούν. Η σεξουαλική κακοποίηση συμβαίνει δίπλα μας: χρειάζεται θάρρος, διαρκής προσπάθεια και καλές πρακτικές για να αντιμετωπιστεί σωστά από όλους όσοι εμπλέκονται.

Για οποιαδήποτε περαιτέρω πληροφορία ή διευκρίνιση μπορείτε να καλείτε στην Εθνική Γραμμή για τα Παιδιά SOS 1056, 24ώρες το 24ωρο, 365 ημέρες τον χρόνο. Είναι στελεχωμένη αποκλειστικά από εξειδικευμένους Κοινωνικούς Λειτουργούς και Ψυχολόγους και διαθέσιμη πανελλαδικά. Οι κλήσεις προς την Γραμμή 1056 είναι δωρεάν.


Κοινοποιησέ το
Exit mobile version