Kalamata Times

Αυτό θα είναι το σχέδιο για την αντιμετώπιση της σχολικής βίας ‑ Τι αλλάζει στα bullying και κινητά

Αυτό θα είναι το σχέδιο για την αντιμετώπιση της σχολικής βίας ‑ Τι αλλάζει στα bullying και κινητά 1
Κοινοποιησέ το

Το πλαίσιο της εθνικής καμπάνιας για την αντιμετώπιση της σχολικής βίας, θα παρουσιάσει σήμερα Τρίτη (9/4) από τη Θεσσαλονίκη ο πρωθυπουργός.

Συγκεκριμένα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα αναφερθεί στις παρεμβάσεις που θα γίνουν, με την λειτουργία ψηφιακής πλατφόρμας καταγγελιών για περιστατικά εκφοβισμού στα σχολεία.

Χαρακτηριστικά είναι τα ευρήματα πανελλαδικής έρευνας που ανέδειξε το «Χαμόγελο του Παιδιού» για το 2023.

Συγκεκριμένα:

  • 1 στα 3 παιδιά σε όλη την χώρα, δηλώνει ότι έχει δεχθεί bullying.
  • 1 στα 4 παιδιά, αισθάνεται πώς το σχολείο δεν του μαθαίνει να μην εκφοβίζει τους συμμαθητές τους.
  • 1 στα 3 παιδιά που δηλώνει ότι ξοδεύει πολλές ώρες σε οθόνες ημερησίως, βιώνει σχολικό εκφοβισμό.

Στο myschool οι καταγγελίες

Οι καταγγελίες στην πλατφόρμα θα είναι επώνυμες – ήδη οι γονείς έχουν λάβει ηλεκτρονικά μέσω του myschool τον αριθμό μητρώου των παιδιών τους για την ταυτοποίηση του μαθητή που κάνει την καταγγελία.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, η χρήση της πλατφόρμας θα είναι αρκετά εύκολη. Θα υπάρχουν ερωτήσεις αλλά και πεδία που θα μπορούν οι καταγγέλλοντες να γράφουν αναλυτικά το περιστατικό που είτε είδαν ή βίωσαν.

Με τις καταγγελίες θα ασχολείται το σχολείο και αν τα περιστατικό είναι πολύ σοβαρό τότε θα το διαχειρίζεται η διεύθυνση εκπαίδευσης – μια 4μελης επιτροπή η οποία θα αποτελείται από ψυχολόγο, κοινωνικό λειτουργό και δύο εκπαιδευτικούς.

Αυστηρότερες τιμωρίες για όσους ασκούν bullying

Παράλληλα, θα ισχύσει ένα αυστηρότερο πλαίσιο συνεπειών για τους μαθητές που ασκούν bullying. Η πενθήμερη αποβολή επανέρχεται στα σχολεία ενώ επιστρέφει και ο διαχωρισμός των απουσιών σε αδικαιολόγητες και δικαιολογημένες 40 – 75.

Ταυτόχρονα, θα ψηφιοποιηθεί το απουσιολόγιο, το βιβλίο ύλης και οι βαθμολογικές επιδόσεις των μαθητών έτσι ώστε να μπορούν οι γονείς να γνωρίζουν ανά πάσα στιγμή τι συμβαίνει στο σχολείο.

Στις περιπτώσεις μαθητών, οι οποίοι έχουν προκαλέσει υλικές ζημιές στο σχολείο τότε οι γονείς θα επιβαρύνονται οικονομικά για την κάλυψη του κόστους της επιδιόρθωσης.

Το πλαίσιο για τα κινητά

Σε ό,τι αφορά τα κινητά τηλέφωνα στον σχολικό χώρο, η χρήση τους απαγορεύεται και σήμερα.

Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, όσοι μαθητές χρησιμοποιούν τα κινητά τους τηλέφωνα για να εκθέσουν συμμαθητές τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης θα έρχονται αντιμέτωποι με την αυστηρότερη ποινή που είναι η αλλαγή σχολικού περιβάλλοντος.

[ΠΗΓΗ]

Κοινοποιησέ το
Exit mobile version