Την ανάγκη να καθίσουν αρχικά οι παράγοντες της Super League 1 κι εν συνεχεία όλων των αθλημάτων στο τραπέζι και να συζητήσουν τον τρόπο που θα επιστρέψουν οι φίλαθλοι στα γήπεδα υπογράμμισε ο Λευτέρης Αυγενάκης.
Ο υφυπουργός Αθλητισμού τόνισε ότι ήταν αναμφίβολα μεγάλη επιτυχία το γεγονός ότι εξασφαλίστηκε η επιστροφή του 85% εμβολιασμένων στα γήπεδα, αλλά, παρόλα αυτά, θα πρέπει να σχεδιάσουν και τον ασφαλέστερο τρόπο που θα πραγματοποιηθεί αυτό.
Οπως τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Αυγενάκης σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, η Πολιτεία από μόνη της δεν μπορεί να το πετύχει, καθώς ούτε και οι παράγοντες των ομάδων. «Μας δίνετε μια ακόμη ευκαιρία και θα την αξιοποιήσουμε στο μέγιστο βαθμό», είπε χαρακτηριστικά.
Παράλληλα ο υφυπουργός Αθλητισμού τόνισε ότι μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες θα ανοίξει η συζήτηση τόσο για τα προνόμια των αθλητών, αλλά και για να υπάρχει μία δίκαιη αντιμετώπιση. Παραλληλα επισήμανε ότι βρίσκεται στο τελευταίο στάδιο η τελευταία αποπληρωμή των απλήρωτων πριμ από το 2017!
«Δώσαμε πολλές μάχες με την επιτροπή λοιμωξιολόγων. Παρουσιάζαμε τα επιχειρήματα μας και άλλες φορές πετυχαίναμε και άλλες όχι. Συνεχίζαμε, όμως, να προσπαθούμε κι αυτό, άλλωστε, είναι το χαρακτηρισμό του αθλητισμού. Πετύχαμε με πολύ οργανωμένο τρόπο, την επανεκκίνηση του αθλητισμού, τόσο στο πρώτο lockdown όσο και τώρα. Πετύχαμε να έχουμε τελικά υψηλότατο ποσοστό εμβολιασμένων στα γήπεδα, που φτάνει το 85%», είπε αρχικά ο κ. Αυγενάκης και στη συνέχεια αναφέρθηκε στην ανάγκη συνεργασίας με τους παράγοντες της Super League 1 για να δημιουργηθεί ένα ασφαλές εγχειρίδιο για τους φιλάθλους.
Αυγενάκης: Όλοι μαζί θα δουλέψουμε για να τα καταφέρουμε
«Το μεγάλο μας στοίχημα είναι ότι σε συνεργασία φυσικά με τη Super League 1 και στη συνέχεια με τη Super League 2, αλλά και τα υπόλοιπα αθλήματα, να δημιουργήσουμε τέτοια πρωτόκολλα, όπου με απόλυτη ασφάλεια θα εφαρμόζεται αυτή η απόφαση. Το ποσοστό σίγουρα είναι σημαντικό, αλλά το πιο σημαντικό είναι το πώς θα υλοποιηθεί αυτό το σχέδιο.
Αυτήν τη στιγμή δουλεύουμε το πώς θα εφαρμοστεί αυτή η απόφαση. Δεν σας κρύβω ότι μόνοι μας δεν μπορούμε να το κάνουμε, αλλά και μόνοι τους οι ποδοσφαιρικοί παράγοντες δεν μπορούν να το κάνουν. Όλοι μαζί θα δουλέψουμε για να τα καταφέρουμε. Οπως ακριβώς κάναμε και στην πρώτη περίοδο του lockdown, όπου συζητήσαμε για την επιστροφή των φιλάθλων στα γήπεδα.
Είχαμε φτιάξει τότε ένα εξαιρετικά καλό πρωτόκολλο. Ενα εγχειρίδιο που αν εφαρμόζονταν θα είχαμε πολλά οφέλη. Όχι μόνο όσον αφορά τον κορονοϊό, αλλά θα εφαρμόζαμε και πράγματα που χρόνια ταλαιπωρούν το ελληνικό ποδόσφαιρο. Τώρα μας δίνετε μια ακόμη ευκαιρία και θα την αξιοποιήσουμε στο μέγιστο βαθμό».
Ο υφυπουργός Αθλητισμού μίλησε για τα προνόμια των αθλητών, αλλά και τις ενέργειες του υπουργείου προκειμένου να αποπληρωθούν τα πριμ από το 2017.
«Όσον αφορά τα προνόμια δεν έχουμε αλλάξει το παραμικρό. Αυτό που κοιτάζουμε είναι να είμαστε συνεπείς για τις οφειλές που κληρονομήσαμε από το 2017 που οφείλονταν σε αθλητές τα πριμ που κακώς είχαν αφαιρεθεί και είχαν δοθεί σε άλλες “ανάγκες” του αθλητισμού. Δώσαμε περίπου 2,8 εκατ. ευρώ στους αθλητές μας. Οφείλουμε ένα άλλο ποσό που είναι στην τελική ευθεία, προκειμένου να κλείσουν οι παλαιές οφειλές.
Αμέσως μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες θα κάνουμε μια καθαρη συζήτηση. Το πλαίσιο αυτό έχει πολλές αδικίες. Θα συζητήσουμε με τους εκπροσώπους των ομοσπονδιών και τους εκπροσώπους των αθλητών στις ομοσπονδίες, των εκπροσώπων των Ολυμπιονικών και Παραολυμπιονικών.
Θέλουμε διαφάνεια και πάνω από όλα δικαιοσύνη και με αυτό δεν διαφωνεί κανείς. Ξέρουμε ότι κάποιοι θα κερδίσουν και κάποιοι θα χάσουν, αλλά θα το κάνουμε με δικαιοσύνη και συζήτηση πάνω στο τραπέζι, με όλα τα θέματα ανοιχτά. Γιατί, αυτήν τη στιγμή υπάρχει κάποια αδικία, ανάλογα με τη συμπάθεια και την αντιπάθεια του εκάστοτε υπουργού. Αυτό δεν το θεωρώ σωστό και πρέπει να αλλάξει».
ΠΗΓΗ