Kalamata Times

Απίθανες γεμιστές πατάτες με αλλαντικά και σάλτσα τυριού

Απίθανες γεμιστές πατάτες με αλλαντικά και σάλτσα τυριού 1
Κοινοποιησέ το

Υλικά

Εκτέλεση

  1. Βουτυρώνετε κάθε πατάτα και την τυλίγετε με αλουμινόχαρτο. Τις βάζετε στο ταψί και τις ψήνετε στους 180° C για 50′ μέχρι να μαλακώσουν. Αφαιρείτε προσεκτικά τα αλουμινόχαρτα και τις κόβετε στη μέση.
  2. Ρίχνετε σε ένα κατσαρολάκι λίγο απ’ το υπόλοιπο βούτυρο και προσθέτετε το κρασί, τα τυριά και την κρέμα γάλακτος. Αλατοπιπερώνετε και μαγειρεύετε σε σιγανή φωτιά μέχρι να λιώσει το τυρί και να ομοιογενοποιηθεί το μείγμα.
  3. Σοτάρετε σε αντικολλητικό τηγανάκι το μπέικον ή το ζαμπόν μαζί με το κρεμμυδάκι στο βούτυρο που απέμεινε. Περιχύνετε τις ζεστές πατάτες με τη σάλτσα του τυριού, μοιράζετε το μπέικον ή το ζαμπόν με το κρεμμυδάκι, πασπαλίζετε με λίγο άνηθο (ή άλλο φρέσκο μυρωδικό) και σερβίρετε αμέσως.

ΠΗΓΗ


Κοινοποιησέ το
Exit mobile version