Ακριβότερη θα είναι η παραδοσιακή λαγάνα, όπως και σημαντικές ανατιμήσεις έχουν γίνει στα θαλασσινά, αλλά το καλάθι της Σαρακοστής, έρχεται να δώσει χείρα βοηθείας στους καταναλωτές.
Ο παράγοντας που έχει καθορίσει το σαρακοστιανό τραπέζι είναι ο οικονομικός, μιας και το πορτοφόλι των καταναλωτών, είναι πενιχρό.
Η τιμή της παραδοσιακής λαγάνας ανεβαίνει φέτος κατά 15% σε σχέση με πέρσι ξεπερνώντας τα 5 ευρώ το κιλό.
Το χταπόδι πωλείται ήδη στα ιχθυοπωλεία 22 ευρώ το κιλό από 18-19 ευρώ που ήταν πέρυσι, ενώ την Καθαρά Δευτέρα η τιμή του αναμένεται να αγγίξει τα 25 ευρώ. Αντίστοιχα, τα θράψαλα κοστίζουν 11-13 ευρώ το κιλό, το καλαμάρι 20-22 ευρώ, όταν η τιμή του πέρυσι ξεκινούσε από τα 17 ευρώ το κιλό.
Διπλάσια είναι η τιμή για το ελληνικό γαριδάκι, καθώς θα αγγίξει τα 7 με 8 ευρώ, όταν πέρσι δεν ξεπερνούσε τα 4 ευρώ.
Η ακρίβεια συνεχίζει να ανεβαίνει στη χώρα μας με την κυβέρνηση Μητσοτάκη, να βάζει πλάτη στην κερδοσκοπία, και να μοιράζει επιδόματα που δεν φτάνουν ούτε για τα αναγκαία.
Γεωργία Ρήγα