Αθλητικά
Αργεντινή – Ισπανία: Οι “φούριας ρόχας” κατέκτησαν το Μουντομπάσκετ 2019

Ανέβηκε
6 έτη πρινστις
από
Kalamata Times
Ισπανοί “σατανάδες” στον τελικό του Μουντομπάσκετ 2019. Η ομάδα του Σέρχιο Σκαριόλο ήταν το… αφεντικό της Αργεντινής (95-75) και σήκωσε το δεύτερο παγκόσμιο της τίτλο
Το μπασκετικό “παραμύθι” της Αργεντινής στο Μουντομπάσκετ της Κίνας ολοκληρώθηκε με εφιαλτικό τρόπο. Τραγική εμφάνιση από τον Λουίς Σκόλα, που έμεινε άποντος μέχρι τα μέσα της τρίτης περιόδου. Μετά τον τίτλο στο ΝΒΑ, ο Μαρκ Γκασόλ κατέκτησε την ίδια χρονιά και τον παγκόσμιο τίτλο, κάτι που είχε κάνει ο Λαμάρ Όντομ το 2010!
Δεν άφησε κανένα περιθώριο να απειληθεί από την Αργεντινή, την έκανε να… γονατίσει στο Πεκίνο και σήκωσε το δεύτερο Μουντομπάσκετ της ιστορίας της. Η Ισπανία ήταν εκπληκτική στον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2019, επικράτησε με των “Γκαούτσος” με 95-75 και ανέβηκε στην… κορυφή του κόσμου.
Η Ισπανία έκανε ένα τρομερό ξεκίνημα, πετυχαίνοντας 7 σερί πόντους, την ώρα που η Αργεντινή έδειξε άστοχη και νευρική. Οι “φούριας ρόχας” συνέχισαν στο ίδιο τέμπο (και με πολύ καλή άμυνα), αναγκάζοντας τον αντίπαλο κόουτς να καλέσει τάιμ άουτ. Οι “Γκαούτσος” έδειξαν μεγάλη δυσκολία κόντρα στη… σκυλίσια άμυνα της ομάδας του Σκαριόλο, αλλά ο Μπρουσίνο πέτυχε όλους τους πόντους των “Γκαούτσος” και μείωσε σε 8-14. Η Αργεντινή έφτασε μέχρι το -1, αλλά η Ισπανία πήρε και πάλι… μπρος και με δικό της σερί έφτασε στο 14-23 του πρώτου δεκαλέπτου.
Η Αργεντινή “ξύπνησε” αμυντικά στο δεύτερο δεκάλεπτο, αλλά η Ισπανία έδειξε επιθετική πολυφωνία και ανέβασε τη διαφορά +17. Οι “Γαούτσος” όμως πήραν ανάσες… ζωής, με τα σερί καλάθια του Λαπροβίτολα, μειώνοντας στους 10 πόντους (21-31). Το ματς απέκτησε “τρελό” ρυθμό μέχρι το ημίχρονο, η Αργεντινή έφτασε στο -8 (με τον Σκόλα με μένει άποντος για 20 λεπτά και τον Καμπάτσο να προσπαθεί να βρει τον καλό του εαυτό), αλλά και πάλι οι “φούριας ρόχας” είχαν τον τρόπο να διαχειριστούν την πίεση που δέχθηκαν και να πάνε στο ημίχρονο με +12 (31-43).
Πρόβλημα όμως για τον Σκαριόλο αποτέλεσαν τα τρία φάουλ που φορτώθηκαν οι Ρούμπιο και Ρίμπας. Την ίδια στιγμή, εντυπωσιακό ήταν το γεγονός πως η Ισπανία μάζεψε 10 επιθετικά ριμπάουντ, μόλις τρία λιγότερα από τα αμυντικά της Αργεντινής (13).
.@KobeBryant
checking in during the #FIBAWC Final
#ARGESP pic.twitter.com/F8ErJQ3rLo
— Basketball World Cup (@FIBAWC) September 15, 2019
Η Αργεντινή ήταν άστοχη στο τρίτο δεκάλεπτο (οι δύο βολές του Βιλντόζα ήταν οι μοναδικοί πόντου των “Γκαούτσος” για περίπου πέντε λεπτά αγώνα) κάτι που εκμεταλλεύτηκε η Ισπανία και με σερί ανέβασε τη διαφορά στο +22 (33-55). Η άμυνα των “φούριας ρόχας”… στραγγάλισε την “αλμπισελέστε” κι έτσι δεν είχε πρόβλημα να διατηρήσει τη διαφορά. Μοναδικό αξιοσημείωτο του τρίτου δεκαλέπτου, οι πρώτοι πόντου του Σκόλα, από εκτέλεση βολών.
Ο τελικός είχε μπει σε μια… πορεία, η Αργεντινή έκανε την ύστατη προσπάθεια για να του δώσει και πάλι ενδιαφέρον στην 4η περίοδο. Μικρές στιγμές έλλειψης συγκέντρωσης των Ιβήρων έδωσαν το δικαίωμα στους Αργεντινούς “ψαλιδίσουν” τη διαφορά (τρομερό παιχνίδι από τον Ντεκ). Η Ισπανία “συνήλθε” μετά το τάιμ άουτ του Σκαριόλο, έστειλε την μπάλα στον Γκασόλ (πήρε απανωτά φάουλ με… βολές) και κάπως έτσι φτάσαμε στο τελικό +20 (75-95).



Ενδιαφέρουσες Ειδήσεις
-
Η πρώτη βουλεύτρια με σύνδρομο down στην ιστορία της χώρας σπάει τα ταμπού
-
«Μου έλεγαν θα βρεθείς νεκρή σε τούνελ, όπως η Νταϊάνα»: Ερωμένη του Χουάν Κάρλος αποκαλύπτει – Τριγμοί στο παλάτι
-
Ελαιόλαδο: Πρωταγωνίστρια η Ελλάδα – Αποδεκατίζονται Ισπανία και Ιταλία
-
J2US: Αυτά είναι τα ζευγάρια του μεγάλου τελικού
-
Eurovision 2021: Στον τελικό του Σαββάτου η Ελλάδα
-
Ισπανία: Τήρηση μητρώου με όσους αρνηθούν να εμβολιαστούν
-
Η πρώτη χώρα στην Ευρώπη που δίνει μόνιμο μισθό σε όλους λόγω πανδημίας
-
Απίθανο: Άνδρας «έσπασε» την καραντίνα και ντύθηκε σκύλος για να πάει βόλτα
-
Erasmus+: Σημαντική εμπειρία για μαθήτριες του Γυμνασίου Κορώνης η εκπαιδευτική επίσκεψη στην Ισπανία
-
Εθνική Ελλάδας: Νίκησε Νέα Ζηλανδία και προκρίθηκε, αλλά…
-
Επίδειξη δύναμης η Εθνική Ελλάδος “διέλυσε” το Μαυροβούνιο
-
Η τελική τετράδα του Master Chef
-
MasterChef spoiler: Αυτή είναι η εξάδα του Τελικού – Ποια μένει εκτός
-
My Style Rocks: Πότε θα πραγματοποιηθεί ο μεγάλος τελικός
-
100 άνθρωποι προσπαθούν να βρουν ένα 2χρονο αγοράκι που έπεσε σε τρύπα
Πρόσφατα Άρθρα
Στην Καλαμάτα το 10ο Φεστιβάλ Ελαιολάδου & Ελιάς και η Έκθεση Αγροτικών Μηχανημάτων και Εξοπλισμού
Στο ΚΑΠΗ Μεσσήνης: “Μελέτη Διατροφής και Υγείας του Ηλικιωμένου Πληθυσμού της Πελοποννήσου (ΔΙΑ.ΠΕΛ.Η.)
Ο Δήμαρχος δεσμεύτηκε για την ολοκλήρωση των εργασιών στην 23ης Μαρτίου έως τη Μεγάλη Εβδομάδα
Η ΑΛΑΚ διοργανώνει την πρεμιέρα του Πανελληνίου Crosscar στην Τρίοδο
Εκδηλώσεις εορτασμού της επετείου της 25ης Μαρτίου 1821 στο Δήμο Καλαμάτας
AddUrl.gr | Κατάλογος Ιστοσελίδων
RSS Error: WP HTTP Error: Η διεύθυνση URL δεν είναι έγκυρη.