Ταξίδια
Στα Κολοκοτρωναίικα Ταμπούρια στην Τρίπολη οι Μεσσήνιοι και οι Αρκάδες ορειβάτες.
![](https://www.kalamatatimes.gr/wp-content/uploads/2018/10/new-logo-1-150x75.png)
Ανέβηκε
6 έτη πρινστις
από
Kalamata Times![Στα Κολοκοτρωναίικα Ταμπούρια στην Τρίπολη οι Μεσσήνιοι και οι Αρκάδες ορειβάτες. 13 Στα Κολοκοτρωναίικα Ταμπούρια στην Τρίπολη οι Μεσσήνιοι και οι Αρκάδες ορειβάτες. 7](https://www.kalamatatimes.gr/wp-content/uploads/2019/03/unnamed-5.jpg)
“Πατρίς, να μακαρίζεις γενικώς όλους τους Έλληνες, ότι θυσιάστηκαν δια σένα να σ’ αναστήσουνε, να ξαναειπωθείς άλλην μίαν φορά ελεύτερη πατρίδα, οπού ήσουνε χαμένη και σβησμένη από τον κατάλογο των εθνών. Όλους αυτούς να τους μακαρίζεις”.
Απόσπασμα από τα «Απομνημονεύματα» του Μακρυγιάννη.
Διατηρώντας στη μνήμη τους τα λόγια του μεγάλου αγωνιστή, παραμονή της εθνικής επετείου της 25ης Μαρτίου, σαράντα πέντε φυσιολάτρες του Συλλόγου Πεζοπόρων – Ορειβατών Καλαμάτας ”Ο Ευκλής” επισκέφτηκαν τα Κολοκοτρωναίικα Ταμπούρια στα Τρίκορφα Αρκαδίας προσκαλεσμένοι από τον Σ.Α.Ο.Ο. Τρίπολης.
Ανηφορίζοντας το μονοπάτι, κάτω από τη σκιά πανύψηλων πεύκων, μέσα από την εξιστόρηση των ιστορικών γεγονότων του αρχηγού της εξόρμησης Αθανάσιου Χωματά, είναι σαν να ξεπηδούν εικόνες αγωνιστών που μάχονται το 1821 ενάντια σε άνισες δυνάμεις, διεκδικώντας την ελευθερία.
Το ανοιξιάτικο αεράκι καθιστά ευχάριστη την ανηφορική διαδρομή ως τα Κολοκοτρωναίικα Ταμπούρια κι εκεί, έσκυψαν με σεβασμό όλοι οι ορειβάτες στην γη, την ποτισμένη με αίμα και θυσίες για μια ελεύθερη πατρίδα.
Επόμενος σταθμός το ορεινό χωριό Σιλίμνα. Στη μέση της πλατείας ένα μνημείο : Η προτομή και ο τάφος του Πάνου Κολοκοτρώνη, πρωτότοκου γιου του Γέρου του Μωριά, θύμα της εμφύλιας σύρραξης των Ελλήνων.
Σε κλίμα κατάνυξης εναποθέτουν τα δάφνινα στεφάνια τους και ψάλλουν τον εθνικό μας ύμνο.
Ευχάριστη έκπληξη το κέρασμα από τους ευγενικούς κατοίκους του χωριού.
Ανηφορίζοντας για το Κάστρο οι συνοδοιπόροι δεν μπορούν παρά να σκεφτούν ότι ο δρόμος για την ελευθερία στάθηκε μακρύς και το σύνθημα ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ Ή ΘΑΝΑΤΟΣ εκφράζει την ηρωική γενιά του 1821.
Τέλος οι Μεσσήνιοι ευχαρίστησαν θερμά για την ζεστή φιλοξενία τους Αρκάδες, οι οποίοι έκαναν την εξόρμηση στο λιτό αρκαδικό τοπίο πολύ ευχάριστη, ιδιαιτέρως τον πρόεδρο του Σ.Α.Ο.Ο. Αθανάσιο Μπουζέτο, τον αντιπρόεδρο Νικόλαο Δέδε και τον αρχηγό της εξόρμησης Αθανάσιο Χωματά.
Γράφει η Αγγελική Ματσούκα (ταμίας και έφορος εκδρομών του Ευκλή).
![Στα Κολοκοτρωναίικα Ταμπούρια στην Τρίπολη οι Μεσσήνιοι και οι Αρκάδες ορειβάτες. 17 kafemauroeidis](https://www.kalamatatimes.gr/wp-content/uploads/2022/02/apolausi_banner_1200.jpg)
![Στα Κολοκοτρωναίικα Ταμπούρια στην Τρίπολη οι Μεσσήνιοι και οι Αρκάδες ορειβάτες. 18 spourgitis](https://www.kalamatatimes.gr/wp-content/uploads/2024/03/spourgitis.png)
![Στα Κολοκοτρωναίικα Ταμπούρια στην Τρίπολη οι Μεσσήνιοι και οι Αρκάδες ορειβάτες. 19 sesami](https://www.kalamatatimes.gr/wp-content/uploads/2023/03/sesamianigif.gif)
Ενδιαφέρουσες Ειδήσεις
-
Ο Ευκλής Καλαμάτας περιηγείται την Αργολική Γη
-
Δημήτρης Πτωχός από Τρίπολη: «Μαζί μπορούμε να πάμε την Πελοπόννησο Μπροστά και ήρθε η ώρα να το πετύχουμε»
-
ΣΠΟΚ ΕΥΚΛΗΣ: Πρώτη πεζοπορική ξενάγηση στα Μεσογειακά Μονοπάτια Μηναγίων
-
Πρώτος ο Μεσσηνιακός με 5 χρυσά, 3 ασημένια και 2 χάλκινα στο Διασυλλογικό Πρωτάθλημα Κ18 στην Τρίπολη
-
Χριστουγεννιάτικο εφάπαξ 600 ευρώ στους ένστολους ανακοίνωσε απ’ την Τρίπολη ο Κυριάκος Μητσοτάκης
-
Στα προβλήματα λόγω της ενεργειακής κρίσης εστίασε ο Δήμαρχος Καλαμάτας στην Τρίπολη
-
Σε ημερίδα στην Τρίπολη ο Δήμαρχος Καλαμάτας για την Κυκλική Οικονομία και τη Διαχείριση Απορριμμάτων
-
ΠΟΜΑμεΑ Πελοποννήσου: Εγκαίνια λειτουργίας ενός έργου ορόσημο για την Αρκαδία
-
Ευκλής Cycling Team: Χρυσός ο Πολυπαθέλλης στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα ποδηλασίας των Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας
-
Ο Δήμαρχος Καλαμάτας μετέβη στην Τρίπολη για τη συνεδρίαση της ΠΕΔ Πελοποννήσου
-
«έχει πέσει κάτω, βγάζει αίμα, δεν μας μιλάει» – Απαρηγόρητοι οι γονείς του 15χρονου που σκοτώθηκε με το ποδήλατο
-
ΣΠΟΚ ”Ο Ευκλής” Καλαμάτας: Ποταμοδιάσχιση στο Σελλέϊκο ή Αρκαδικό ποταμό
-
ΣΠΟΚ Ευκλής Καλαμάτας: Απόλαυσαν την δροσιά του Λούσιου ποταμού.
-
Ευκλής Καλαμάτας: Rafting και πεζοπορία στην Δάφνη Καλαβρύτων.
-
Στις 4 καλύτερες ομάδες της Ε.ΚΑ.Σ.ΚΕ.ΝΟ.Π. οι Έφηβοι του Ευκλή!
-
Σε αγώνα ορεινής ποδηλασίας “ΠΟΙΚΙΛΟ ΜΤΒ RACE (XCC-XCP)” ο Βεργετόπουλος του Ευκλή
-
Συνελήφθη 27χρονος στην Τρίπολη που κατηγορείται ως μέλος του ISIS
-
Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε η “13η Ανάβαση Ταϋγετου” – Αποτελέσματα
-
Δροσερές αποδράσεις για τον Ευκλή τον Αύγουστο
-
Διήμερη εξόρμηση και ανάβαση στον Προφήτη Ηλία Ταϋγέτου ο Ευκλής Καλαμάτας
-
Δράσεις Ιουλίου για τον Ευκλή Καλαμάτας
-
Επιτυχημένη η εκδήλωση ανταλλαγής βιβλίων που διοργάνωσε ο Ευκλής Καλαμάτας
-
Δράσεις Ιουνίου 2020 από τον Ευκλή Καλαμάτας
-
Βιβλία που ζητούν να αγαπηθούν πάλι από την αρχή από τον Ευκλή Καλαμάτας
-
Οι φυσιολάτρες του Ευκλή εξερευνούν το ελατοδάσος στην ορεινή Φαλαισία Αρκαδίας.
-
Κορωνοϊός: Πρώτο κρούσμα στην Τρίπολη
-
Σταμάτης και Πετρακόπουλος του Ευκλή στον ποδηλατικό αγώνα Zeus – Time Trial 2020
-
Ευκλής Καλαμάτας: Εξόρμηση στο Όρος Καλάθι
-
Πεζοπορική εξόρμηση στο καλντερίμι Μπίλιοβο ο Ευκλής
-
Στα καλντερίμια της Μάνης περπάτησε ο Ευκλής Καλαμάτας
Πρόσφατα Άρθρα
Καλαμάτα: Η Γοητευτική πρωτεύουσα της Μεσσηνίας
Τράπεζες: «Μηδέν» προμήθεια σε αυτές τις συναλλαγές από την ερχόμενη εβδομάδα
Η εορτή του Αγίου Αθανασίου στην Ιερά Μητρόπολη Μεσσηνίας
Έρχεται νέο νόμισμα 3 ευρώ: Έχει ήδη κοπεί και μπαίνει άμεσα στην κυκλοφορία
Γιάννης Πάζιος: Η Εθνική Συνεννόηση ως Θεμέλιο της Δημοκρατίας